7 stílustipp, amit a 90-es évek sztárjaitól elleshetünk

Divat tekintetében ősztől nem csak az újdonságok, hanem a 90-es évek visszatérő darabjai is hódítanak.

Az 1990-es évek nagy hatással volt a divatra, több ikonikus ruhadarabot is köszönhetünk ennek a korszaknak. Elég, ha csak a kor nagy, emblematikus neveire gondolunk – Sarah Jessica Parker, Naomi Campbell, Kate Moss, Victoria Beckham – és pontosan látjuk a lelki szemeink előtt, hogy mely „cuccok” után sóvárogtunk annak idején.

Ha a gardróbfrissítéshez keresel némi inspirációt, akkor merülj el a legendás hölgyek stílusában, ezek a darabok ugyanis ősztől ismét hódítani fognak:

Zebraminta

forrás: Pinterest

A népszerű, lázadó zenészek viseltek előszeretettel különféle állatmintás darabokat. A zebra motívum, mint a nőiesség egyik jelképe pedig egyértelműen Victoria Beckhamnek köszönhetően lett nemcsak trendi, hanem szexi is. Nagyméretű kiegészítőkkel vagy bőrrel kombinálva Madonna is saját képére formálta.

Sportruházat

fotó: Anwar Hussein

Diana hercegnő többnyire a kifinomult eleganciáról volt ismert, de „szolgálaton kívül” szívesen viselt könnyebb, sportosabb darabokat. A sportruházat ráadásul mára önálló fogalommá nőtte ki magát, az utcai stílusnak ugyanolyan része, mint a fitnesztermeknek.

Bőrdzseki

forrás: Pinterest

A bőrdzseki a lázadás és a rock megtestesült ruhadarabjának számított. Aztán Wiona Ryder bevetette a kis feketéhez, és azóta minden női gardrób elmaradhatatlan alapdarabjává vált.

Bootcut farmer

forrás: Pinterest

Julie Roberts-re mindenki rácsodálkozott, amikor először viselt a megszokottól eltérő farmerfazont. Később aztán sokan másolni kezdték, és ez a modell azóta is a farmermárkák népszerű darabja lett.

Neon színek

forrás: Pinterest

A harsány és erőteljes színek a 80-as és a 90-es években a színpadi megjelenést hivatottak feldobni. Szó se róla, lehetett egy zenekar bármennyire jelentéktelen, ha neonszínekben tobzódtak a színpadon, arra már nem lehetett nem odafigyelni. Később aztán a hétköznapok része is lett: a 90-es években a narancssárga, a rikitó citromsárga és a neon zöld felsők voltak igen népszerűek, majd ezt követte a pink. A feltűnő színek más árnyalatokkal kombinálva most is menőnek számítanak, de azt a divatbakit ne kövessük el, hogy tetőtől talpig rikító színekbe burkoljuk magunkat.

Overall

forrás: Pinterest

A szerelők egykori leharcolt munkásruhája a Stranger Things című filmben nyitott új fejezetet, és ma már a legtöbb nő gardróbjában ott lapul ez a kényelmes és praktikus öltözet. Természetesen a sportos stílust kedvelő Sandra Bullock ruhatárából sem hiányozhatott a menő fazon.

Csíkos öltöny

forrás: Pineterst

Az öltöny sokáig csak a férfiak kiváltsága volt, de Jennifer Aniston úgy döntött, hogy nem ér nekik kisajátítani ezt a klasszikus fazont. Fehér inggel elegáns megjelenést nyújt, de egy könnyebb toppal, trikóval egy hétköznapi üzleti megbeszélésre is ideális.

Forrás: purewow.com, harpersbazar.com

Nyitókép: Anwar Hussein/GettyImages

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Regisztrálj most, és tedd meg első befizetésed, mi megduplázzuk 100 000 Ft-ig! (x)
Legnépszerűbb cikkek: