7 sztár, aki smink nélkül is csodásan fest

A jó smink csodákra képes, de néha a természetesség is igazán üdítő tud lenni. Ezt vallják az alábbi hírességek is, akik büszkén vállalják önmagukat.

Kevés olyan nő van, aki ne élne rendszeresen a sminkben rejlő lehetőségekkel. Nincs is ezzel semmi gond, hiszen a nők évezredek óta tetszeni vágynak, azonban nem árt, ha néha képesek vagyunk a sminket mellőzni is.

A smink bizonyos értelemben véve rabság is, hiszen sok hölgy el sem tudja képzelni, hogy smink nélkül mások előtt mutatkozzon. Több filmben (és nyilván a való életben) is okozott már derűs perceket, amikor az első együtt töltött éjszaka után a nő kioson a partnere mellől, hogy mire a férfi felébred, ő frissen, üdén, kisminkelten nyújtsa az elvárt látszatot. Pedig ez az elvárás komoly tévhiten alapul, egy felmérésben megkérdeztek férfiakat, akik úgy nyilatkoztak, hogy kifejezetten taszítónak találják, ha egy nő már a kora reggeli órákban sem a legtermészetesebb arcát mutatja. Sőt, nem árulunk el nagy titkot, de a férfiak a hétköznapokban sem favorizálják különösebben a sminket.

Bizony, nem is mindig mások elvárásának akarunk megfelelni, hanem sokszor a saját önértékelési zavarainkat próbáljuk helyrebillenteni egy kellemes sminkkel. De nemcsak amiatt nem szerencsés folyamatosan sminkben mutatkozni, hogy ne kelljen azzal a stresszel együtt élni, hogy mi lesz, amikor lehull a lepel, hanem mert a bőrnek is jót tesz, ha időnként levegőhöz jut.

Ma már szerencsére hódít a természetesség, a híres sztárok, ismert nők körében is egyre többen ismerik fel, hogy a tökéletesség nemcsak kontraproduktív, hanem sokszor fárasztó is tud lenni. Így aztán nem bízzák a paparazzikra a „lebuktatás” lehetőségét, hanem maguk osztják meg a közösségi oldalaikon a valóságot.

Az alábbi sztárok képei is jól igazolják, hogy smink nélkül is bátran lehet mutatkozni:

Katie Holmes

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Katie Holmes (@katieholmes) által megosztott bejegyzés


A 44 éves színésznő smink nélkül jó pár évet letagadhat a korából.

Gwyneth Paltrow

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Gwyneth Paltrow (@gwynethpaltrow) által megosztott bejegyzés


Az életmódcéggel és szakácskönyvvel is rendelkező Oscar-díjas színésznő, szinte sportot űz a sminknélküliségből mostanában.

Lady Gaga

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Lady Gaga (@ladygaga) által megosztott bejegyzés


Amikor berobbant a show businessbe, még a valódi arcát se lehetett látni az ipari mennyiségű maszktól és sminktől. Kellett néhány év, mire megbékélt magával, és most már smink nélkül is lazán kamerák elé áll.

Jessica Biel

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Jessica Biel (@jessicabiel) által megosztott bejegyzés


Egykoron nők ezrei irigyelték, amiért végérvényesen elcsavarta Justin Timberlake fejét. De nem csak a férjével van szerencséje, a genetikával is, természetes vonásai mellett egyáltalán nincs is szüksége sminkre.

Jennifer Lopez

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Jennifer Lopez (@jlo) által megosztott bejegyzés


A nagybetűs nő, akinek minden rezdülését milliók követik a világon, simán megengedheti magának azt a luxust, hogy időnként szabadságra küldje a sminkkészletét.

Ashley Graham


A gyönyörű plus size modell, aki évek óta az elfogadásért küzd, még jó, hogy az arcát is meri vállalni a maga natúr valóságában.

Cindy Crawford

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Cindy Crawford (@cindycrawford) által megosztott bejegyzés


Az egykori topmodell pontosan tudja az íratlan szabályt, miszerint egy bizonyos kor után, a kevesebb mindig több.

 

Nyitókép: Tifany Rose/ GettyImagesno makeno make

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Legnépszerűbb cikkek: