7 szuper családi program a húsvéti hétvégére

Megszöknétek a locsolók elől? Vagy csak szeretnétek kiélvezni a hosszú hétvégét? Használjátok ki, hogy együtt a család, és szervezzetek mindenki számára tartalmas kikapcsolódást!

Az időjárás az elmúlt napokban jócskán próbára tette a türelmünket, de az előrejelzések szerint a húsvéti ünnepeket már igazi, tavaszi napsütésben élvezhetjük. Akár gyerekkel, akár a nagyszülőkkel töltitek az ünnepet, az alábbi kínálatból biztosan találtok kedvetekre valót.

Húsvéti Sokadalom

húsvéti sokadalom
Húsvéti sokadalom Budapesten

A négynapos hosszú hétvégén egy igazi családi programsorozattal vár a Budapest Feszt. A gyerekeket MARVEL és DISNEY hősök szórakoztatják, akik interaktív műsoruk után szívesen fotózkodnak is velük. A színpadon húsvéti gyerekműsorok mellett közkedvelt előadók is fellépnek. Lesz nyuszi- és állatsimogató valamint ingyenes kézműves foglalkozások. És ha már húsvét, akkor az ünnepi finomságokról sem feledkezhetünk meg, amiről a vendéglátósok gondoskodnak.

Helyszín: 1141 Budapest, Mogyoródi út 130.

Nyitott pincék


A Tokaji borvidék szívében, Európa mértani középpontján újra megnyílnak a kapuk és a palackok. Több száz év hagyománya elevenedik meg, amikor az itt élő borászok és kézművesek, vendéglátók gasztronómiai és kulturális programokra, kóstolókra hívnak. Legyetek részesei ennek az egyedülálló történetnek húsvétkor. 12 tokaji pincészet vár, nyitott szívvel, nyitott pincékkel és nyitott palackokkal, finom ízekkel, dűlőtúrával, e-bike túrákkal, zenével, koncertekkel, kiállítással, kézműves foglalkozással, gyermek programokkal, falusétával.

Helyszín: Oroszlános Borbirtok, 3907 Tállya, Rákóczi út 23., Időpont: április 7-8.

Sétahajózás

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

BAHART (@balatonihajozasizrt) által megosztott bejegyzés


Ünnepi sétahajózás indul Siófokról húsvét alkalmából. A kellemes hajókázás során megcsodálható a gyönyörű balatoni panoráma. Az egyórás hajókirándulásra jegyek a hajóállomásokon válthatók. A hajó péntektől hétfőig, mind a négy napon az alábbi időpontokban indul: 11.00, 12.30., 14.00., 16.00.

Helyszín: Kikötő, 8600 Siófok

Tojáskeresés


A legautentikusabb húsvéti program mi más is lehetne, mint a tojáskeresés? Magyarország egyik legnagyobb húsvéti programja idén is szeretettel vár minden 2-12 év közötti gyermeket és szüleiket, az immáron 21. alkalommal megszervezett Tojáskereső Versenyre, amely 2023. április 8-án 15 órától kerül megrendezésre a Zichy Ligetben. A szervezők a közös zenén és táncon kívül egy rövid üzenettel is készülnek, amelyben elmondják a húsvét igazi üzenetét és mondanivalóját. A nap fénypontja természetesen a tojáskereső játék, amikor több mint 8000 műanyag-tojásban elrejtett cukorkát kereshetnek meg a gyermekek a parkban.

Helyszín: Zichy-Liget, 8000 Székesfehérvár

Húsvéti forgatag

Húsvéti forgatag ajánló

A közkedvelt fürdőváros, Hévíz egyik népszerű rendezvénye a Húsvéti forgatag, amely az ünnepkör népszokásait, tradícióit mutatja be. Hagyományosan a húsvéthoz kapcsolódó kézműves kirakodóvásárral, tojáskereső játékkal, gyermekprogramokkal és hangulatos koncertekkel várják a látogatókat a szervezők. A négynapos hétvégén várható programok: kirakodóvásár, játék, családi filmvetítés a Fontana Moziban, fúvósok, kora esti retro discco, fajáték park.

Helyszín: , Deák tér és Festetics tér, 8380 Hévíz.

Komolyzene

Minorita templom, Eger, fotó: visiteger.com

A komolyzene kedvelőinek egy valódi csemege: a zeneirodalom egyik legismertebb alkotása, Händel: Messiás című oratóriuma lesz hallható Egerben, a Savaria Barokk zenekar előadásában, Németh Pál vezényletével. A Minorita templom húsvét vasárnapi koncertjén a részvétel ingyenes.

Helyszín: Minorita templom, 3300 Eger, Dobó István tér 4.

Karibi hangulat

Orfeum ajánló

A budapesti Orfeumban évek óta nagy sikerrel mennek a vacsoraszínházi előadások, amelyek nemcsak a kultúra, a gasztronómia szerelmeseinek is remek kikapcsolódást nyújtanak. Ünnepi ajánlatukban egy kifejezetten izgalmas, ízekben és zenében gazdag karibi estével várják a közönséget. A Húsvét Kubában este során a sokoldalú kubai énekesnő, Yulaysi Miranda énekhangja kápráztatja el a vendégeket. A Sztárban sztár leszek! legutóbbi évadának felfedezettjét hegedűművész férje, Tóth Gergő kíséri, aki olyan rangos helyszíneken adott koncerteket, mint a New York-i Carnegie Hall, a Jazz at Lincoln Center, vagy a Metropolitan Múzeum. Kettejük párosa az ének és a hegedű improvizációja, tele karibi energiával. A műsor különböző kubai stílusokból áll mint pl, Salsa, Cha-cha-cha, Bolero, Son , Cumbia. Saját szerzemények és híres dallamok latin felfogásban.

Helyszín: Orfeum, 1073 Budapest, Erzsébet krt. 43-49.

Nyitókép: Stockbyte/GettyImages

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Legnépszerűbb cikkek: