7 szuper program a héten, amit érdemes beírnod a naptáradba

A hideg téli napokon egy kicsit nehezebben veszed rá magad arra, hogy kimozdulj? Pedig nem árt erőt venni magadon, mert rengeteg izgalmas esemény vár rád a héten!

Január 13. Hétfő

17:30 Alkotás vs. anyaság

Folytatódik a Hass, alkoss, gyarapíts – Alkotás vs. anyaság sorozat a Kelet Kávézóban: ezúttal Babarczy Eszter (publicista, esszéista, műfordító, eszme- és művészettörténész, író) és Szabó T. Anna (költő, író, műfordító) részvételével. A beszélgetésen szóba kerül például, hogy befolyásolhatja-e az alkotókedvet, ha anyává válunk, hogyan változtatja meg a világlátást a gyerek és a család, de az is, hogy mi az, ami máig tabutéma az anyasággal kapcsolatban.

Hol? Kelet Kávézó, 1114, Budapest Bartók Béla út 29.

Január 14. Kedd

18:00 Akik maradtak

Nézd meg Tóth Barnabás alkotását a Premier Kultcaféban, ami decemberben bekerült az Oscar-shortlistjére, azaz a tíz legjobb nemzetközi film közé. A történet a zárkózott középkorú szülész-nőgyógyász (Hajduk Károly), és a 16 éves Klára (Szőke Abigél) egymásratalálásáról szól a második világháború után, amikor mindketten új életet szeretnének kezdeni.

Hol? Premier Kultcafé, 1088, Budapest Üllői út 2-4.

Január 15. Szerda

18:15 Utazómajom – Repjegy és szállásfoglalási trükkök

Megfogadtad, hogy idén nyáron végre elutazol, de nem tudod, hogyan kezdj hozzá a szervezéshez, és mire kell odafigyelned? Az Utazómajom előadásán többek között hasznos tippeket kaphatsz arról, hol tájékozódj, mikor foglalj, vagy hogy mire kell készülnöd az olcsó repülőjegyeknél és szállásoknál.

Hol? Szent Margit Gimnázium, 1114, Budapest Villányi út 5-7.

Január 16. Csütörtök

19:00 Varsói melódia a Hatszín Teátrumban

A Varsói melódia a lengyel Helga (Tompos Kátya), és az orosz Viktor (Adorjáni Bálint) szerelmének keserédes történetén vezeti végig a nézőket. A két egyetemista 1946-ban találkozik Moszkvában egy Chopin koncerten. Bár közös jövőt terveznek, a politika beleszól a kapcsolatukba: a törvény szerint ugyanis szovjet állampolgárok nem köthetnek házasságot külföldi személlyel…

Hol? Hatszín Teátrum, 1066, Budapest Jókai u. 6.

Január 17. Péntek

15:00 Textiltatyó saját nyomdával

Szeretnél egy egyedi környezettudatos textilszatyrot? Látogass el az Art’Em Műhelyre, ahol linónyomdával elkészítheted a saját tatyódat hozzáillő neszesszerrel. A helyszínen minden eszközt biztosítanak neked.

Hol? Art’Em Műhely, 1118, Budapest Bartók Béla út 33.

Január 18. Szombat

19:45 Margaret Island

Duplaestés klubkoncerttel és örömzenéléssel indítja az évet a Margaret Island az Akvárium Klubban, vendégként pedig Miles Goodall csatlakozik hozzájuk. Bár a pénteki nap már teltházas, de a szombati jegyekből még lecsaphatsz egyre!

Hol? Akvárium Klub, 1051, Budapest Erzsébet tér 12.

Január 19. Vasárnap

11:00 Vasárnapi Yoga & Brunch

Zárd a hetet testi-lelki-gasztronómiai kikapcsolódással, azaz egy jógaórával összekötött brancsolással a Twentysix-ben. A Power Yoga dinamikus, a belső békére és a harmóniára koncentrál: tökéletes stresszoldó, javítja a hangulatot és a közérzetet, ráadásul az immunrendszert is erősíti.

Hol? Twentysix, 1061, Budapest Király utca 26.

Nyitó kép: damircudic / Getty Images

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Legnépszerűbb cikkek: