7 szuper program május második hétvégéjére, amit vétek kihagyni

Az év egyik legszebb időszaka a május, és nemcsak azért, mert hamarosan belépünk az eperszezonba, hanem mert az igazán jó idő beköszöntével különleges programok is várnak országszerte!

1. Lackfi 50+1

Lackfi János fél évszázados fennállása alatt színes irodalmi lábnyomot hagyott a földgolyó hazai szegletén. Vers, próza, dráma, fordítás, dalszöveg minden mennyiségben. Vidámság, szomorúság, mélységek, magasságok! Most ebből az ünnepi alkalomból zenész barátaival színpadra áll, és vagányabbnál vagányabb produkciókkal ajándékozza meg a közönséget. Ötven év, ötvenöt kötet, öt hónap, öt koncert a 2021-es évben.

Hol? Budapest, MOMKult 

Mikor? május 8. és május 18. 

2. MFÖEK Tavaszi örökbefogadó nap

Idén először szervezi meg a MFÖEK szokásos örökbefogadó napját, ami nemcsak azoknak lehet érdekes, akik már elhatározták magukat az örökbefogadás mellett, hanem azoknak is ajánljuk, akik csak rajonganak a kutyákért, és támogatnák a szervezet munkáját.

Hol? Budapest, Kőleveskert

Mikor? május 8. 

3. Európa-nap 2022 

Koncertekkel, EU-s információkkal, változatos családi és gyerekprogramokkal, kreatív foglalkozásokkal, kvízekkel és játékokkal ünnepelhetjük május 8-án az EU napját. A nagyszínpadon a Kiscsillag, a The Biebers és Mrs Columbo is fellép. A legkisebbeket Kaláka-koncert, Adnijóga és bábjáték az Ákom-Bákom Bábcsoporttal is várja.

Hol? Budapest, Szabadság tér

Mikor? május 8. 

4. Gizella napok

A hétnapos ingyenes, összművészeti fesztivál záró napjait idén sem érdemes kihagyni, ugyanis a szuper hangulat garantált Veszprém óvárosában! A Kék nyúl, a KFT Emlékzenekar, a Parno Graszt, Jónás Vera és a Hősök is fellépnek többek között a hétvégén, de nemcsak a koncertek, hanem a város különleges fekvése miatt is érdemes ellátogatni az eseményre.

Hol? Veszprém 

Mikor? május 2-8. 

5. Forgórózsa Fesztivál

10. alkalommal rendezik meg a Forgórózsa Fesztivált, tehát már csak a jubileum miatt is érdemes felkerekedni, és Tatabánya felé venni az irányt. A környék legnépszerűbb népművészeti eseményén a zene és a tánc áll a középpontban, de természetesen a hagyományos ízek sem maradhatnak el a fesztiválról.

Hol? Tatabánya, Vértes Agorája 

Mikor? május 6-8. 

6. Családi repülőnap

Műrepülőshow, élmény és műrepülések, honvédségi bemutatók és mini vidámpark is várja azokat, akik a hétvégén kilátogatnak a szombathelyi családi repülőnapra. Az eseményre a belépés díjtalan!

Hol? Szombathely, Repülőtér 

Mikor? május 7-8.

7. Budai Palacsinta Piknik

A palacsintát nem lehet nem szeretni! A rajongók, azaz minden egyes ember legnagyobb örömére ezen a hétvégén úszhatunk a palacsintában. Ráadásul nemzetközi és hagyományos palacsintákkal, illetve vegán, glutén- és laktózmentes verzióval is készülnek a szervezők a háromnapos fesztiválra!

Hol? Budapest, Allee melletti sétány 

Mikor? május 6-8.

Nyitókép: Marko Geber/GettyImages

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk neked:

Legnépszerűbb cikkek: