Ez a 7 tetkó lesz idén a legnépszerűbb a tetoválóművészek szerint

Bár a tetkókra hatványozottan igaz, hogy az aktuális trendekre csak inspirációként szabad tekinteni, mégsem mehetünk el a tetoválók által legnépszerűbbnek mondott motívumok mellett.

Minden szezonban megfigyelhetők közkedvelt stílusok, minták és testrészek, amelyek iránt a megszokottnál többen érdeklődnek. A tetoválóművészek szerint 2021-ben például a klasszikus és a minimalista stílus is nagyot szól majd. A rajzfilmek és a képregények világát megidéző minták viszont közel sem lesznek olyan népszerűek, mint 5-10 évvel ezelőtt. Ha szeretnél képbe kerülni a trendekkel, esetleg ötletet meríteni a legnépszerűbb stílusokból, akkor mutatjuk is, hogy a szakemberek mit jósoltak erre az évre.

1. A születési dátumokat a legnagyobb trendek közé várják

Patrick Belk tetoválóművész az Insidernek elárulta, hogy rengeteg olyan vendégre számít, aki egy születésnapi dátumot szeretne magára varratni valamilyen formában. „A világjárvány miatt az emberek jobban megbecsülik a szeretteiket” – mondta Belk, aki szerint egy kifejezetten apró tetoválás is szép gesztus, amely tökéletesen kifejezi a szeretetet. Ráadásul elég változatosan elkészíthető, hiszen csak az évszámból vagy a teljes dátumból is állhat, illetve arab és római számokkal is írható.

2. A handpoke tetoválás tovább hódít

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

HAND POKE TATTOO (@ann_pokes) által megosztott bejegyzés


A handpoke, másnéven stick-and-poke tetoválásokat gyakran hozzák összefüggésbe az underground stílussal, de az elmúlt években egyre nagyobb teret nyertek maguknak a mainstream divatban is. A szabad kézzel készült mintáknak sajátos varázsuk van és gyakorlatilag a pöttyöktől kezdve a bonyolultabb mintákig szinte bármi elkészíthető ezzel a technikával.

3. A spirituális minták iránt megnő az érdeklődés

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

SOL TATTOO STUDIO (@studiobysol) által megosztott bejegyzés


A valláshoz vagy a lelkiséghez köthető szimbólumok nem új keletűek, de Belk szerint ezek a tetoválások még inkább előtérbe kerülnek ebben az évben. „A mentalitás, a spirituális gyakorlatok sokaknak segítettek békét találni 2020 őrült világában. Ez megmutatkozhat a 2021-es tetoválástrendekben.” Ebbe a kategóriába tartoznak például a mandalák, a különböző mottók és idézetek, az ezoterikus és vallási szimbólumok, valamint a csillagképek is. 

4. A természet gyógyító erejére a tetoválás is emlékeztethet

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

SOL TATTOO STUDIO (@studiobysol) által megosztott bejegyzés


Belk arra számít, hogy idén sosem látott népszerűségre tesznek szert a természet, a növény és állatvilág által inspirált rajzok. A tetoválóművész szerint teljesen átértékelődött a természet és a szabadság szerepe az életünkben, és ennek sokan fognak egy tetoválással emléket állítani.

5. Az klasszikus stílus sosem megy ki a divatból

Gianna Caranfa tetoválóművész arra hívta fel a figyelmet, hogy a hagyományos minták igazi örökzöldek, 2021-ben is népszerűek maradnak. „A klasszikus tetoválások mindig a munkánk alapelemei lesznek, és nem hiszem, hogy ez a trend valaha visszaszorulna.” Vagyis a merész vonalak, a sötét árnyékolás és az élénk színek használata idén is sok tetoválásra jellemző.

6. A legnépszerűbb vászon: a jól látható testrészek

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

TXTTOOING (@txttooing) által megosztott bejegyzés


Caranfa szerint ez lehet a 2021-es év egyik legnagyobb tetoválástrendje, hiszen egyre többen varratnak olyan testrészre, ahol semmi sem takarja a mintát. A kézfejet, az ujjat és az arcot díszítő tetoválások iránt már tavaly is sokan érdeklődtek, idén még tovább nőhet ez a tendencia. „A tetoválás egyre elfogadottabb a társadalomban, és egyre kevesebben törekszenek arra, hogy elrejtsék őket” – majd hozzátette, hogy a hírességeknek is köszönhető, hogy a jól látható testrészeken lévő tetkók népszerűvé váltak. Hiszen Ariana Grande, Post Malone, Justin Bieber, Halsey, Angelina Jolie és Rihanna tetoválásai is inspirálták az embereket.

7. Ha mégsem mutatnánk meg mindenkinek, akkor a mellkas jöhet szóba

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

TXTTOOING (@txttooing) által megosztott bejegyzés


„A mellkasra varrt minták népszerűek voltak 2020-ban, és továbbra is azok maradnak”. Caranfa arra számít, hogy a szegycsontot és a mell alatti területet választják majd a legtöbben, de a bordák feletti rész is szóba jöhet. Azonban arra figyelmeztet, hogy utóbbi különös érzékeny terület, ezért nagyobb minta esetén érdemes több részletben elkészíttetni.

Forrás: Insider
Nyitókép: Ivan Nanita / EyeEm/Getty Images

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk neked:

Legnépszerűbb cikkek: