7 tipp, hogy akkor is nyugodtan tudj aludni, ha kint tombol a hőség

Elalvást könnyítő tippek-trükkök

Szitkozódás, mérgelődés és tombolás helyett vesd be a következő hűsítő megoldásokat a kánikula ellen!

Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de én, ha nem tudok aludni a melegtől, akkor átváltozom fúriává. Hogy ez ne történhessen meg kifejlesztettem pár technikát, amik még a legnagyobb hőségben is segítenek álomba szenderülni. Lássuk, mik ezek!

1. Ugorj be a zuhany alá!

Egy forró nap után a hideg zuhany a legnagyobb kívánságunk, azonban, ha elalvás előtt tusolunk, válasszuk a meleg vizet, dacára annak, hogy tombol a hőség. Ugyanis, ha a test felmelegszik, az izmok ellazulnak és sokkal könnyebb így az elalvás is. A hideg vízzel éppen ellentétes hatást érünk el, éberek és energikusak leszünk tőle.

2. Egy-két könnyed gyakorlat nem árt

Persze, ne ilyenkor akard lefutni a maratont, de egy-két jógagyakorlat segíthet, hogy hamarabb kerülj a mélyalvás fázisába. A mozgás hatására a test felhevül, így a szoba hőmérséklete hűsítően hathat.

3. Ventilátorokat elő!

Ha nincs klímád, akkor itt az ideje, hogy beruházz egy masszív ventilátorra. Bár van hangja, a monoton zaj hatására még könnyebb lesz elaludnod. Mi szóltunk!

4. Hideg vizes borogatás kézre, fejre

Ha már úgy érzed, minden elveszett, akkor kapd elő a jó kis hideg vizes borogatásos módszert. Tegyél egy-egy vizes zsebkendőt mindkét csuklódra, a tarkódra és a térdhajlatokra is, és élvezd, ahogy szép lassan lehűl a tested, te pedig álomba merülsz.

5. Válaszd a pamutot!

Abszolút logikus: ha a nyári ágyneműhuzatról van szó, akkor a vékonyabb, szellősebb, könnyebb anyag a jobb megoldás. A pamut légáteresztő képessége szuper, ezért biztosan nem fogod magad egy dunsztos üvegben érezni alatta.

6. Felejtsd el a memóriahabos párnát!

A memóriahab szigetel, aminek köszönhetően még jobban izzaszt a nagy melegben. Éppen ezért cseréld le jól szellőző pehelypárnára.

7. Nem a legjobb alkalom az összebújásra…

Ölelkezve elaludni, nagyon romantikus. A lábak egymásba gabalyodnak, a fejed alatt pedig ütemesen emelkedik a hőn szeretett férfi mellkasa: valóban idilli a kép, de nem a 30 fokban. Szerencsére szeptembertől egészen május végéig hódolhatsz az összebújós hóbortnak!

Nyitókép: Unsplash

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk neked:

Regisztrálj most, és tedd meg első befizetésed, mi megduplázzuk 100 000 Ft-ig! (x)
Legnépszerűbb cikkek: