7+1 dolog, ami mindig legyen nálad, ha utazol

Bármilyen rövid időre is utazol, van néhány alapvető dolog, ami fontos, hogy mindig kéznél legyen nálad. Az alábbiak nélkül ne indulj el!

A nyár a gondtalanság, a kikapcsolódás, a feltöltődés ideje. Ahhoz azonban, hogy ez valóban felhőtlen legyen, nem csak a bőröndödbe kell átgondoltan pakolni. A bankkártyád, útleveled vagy személyi igazolványod mellett van pár alapvető dolog, amit érdemes a kézipoggyászodba bekészíteni. Akár autóval, vonattal vagy repülővel utazol, történhet olyan nem várt helyzet, amire a legnagyobb körültekintés ellenére sem biztos, hogy fel vagy készülve. Minden vonat, repülő vagy buszjárat késhet, de az autópályán is kifoghattok egy karambolt vagy dugót, ami miatt órákig kell várakozni a tűző napon. De az is teljesen természetes, hogy megéhezel, és a melegben több folyadékot is igényel a szervezeted. Ezért nagyon fontos, hogy amire hirtelen szükséged lehet, az azonnal elérhető legyen.

7+1 dolog, ami mindig legyen kéznél, ha utazol:

1. Fényvédő

fényvédő spray, dm.hu, 2499 Ft.

Nem lehet eleget hangsúlyozni a fényvédelem fontosságát. De ne ess abba a hibába, hogy a bőröndödbe pakolod, ugyanis az autópályán vagy a repülőtéren a szabadban várakozva ugyanúgy érhet a nap, mintha a strandon feküdnél. Ráadásul számos olyan helyzet előállhat, amikor ki kell szállnod, vagy hosszan kell várakoznod, ilyenkor mindenképpen legyél bekenve.

2. Szájbalzsam

Rituals fényvédős ajakbalzsam
Ritulas Fortune Balms, 30-as fényvédelemmel, 5290 Ft

Sokan csak télen szentelnek nagyobb figyelmet az ajkuk ápolására, pedig ez nyáron is elengedhetetlen fontosságú. Az ajkunk nagyon érzékeny, emiatt hamar kiszáradhat és kirepedezhet, és a melegtől könnyen sebessé is válhat. Jól teszed, ha az erős napfénytől véded az ajkaidat is, és fényvédős ajakápolót választasz.

3. Sapka, kendő

Termékek: Barcelona szalmakalap (bal) TAU Budapest 39 900 Ft, Rojtozott szélű szalmakalap (jobb) Lack Of Color 149 ausztrál dollár, Fotó: @hannaschonberg/Instagram

Nyáron mindig külön gondolj a fejedre is, és legyen nálad, kéznél sapka, kalap vagy egy kendő. Nemcsak véd a naptól, de be is vizezheted, ha arra van szükség, hogy egy kicsit hűtsd magad.

4. Víz

Hőszigetelő táska, emag.hu, 2275 Ft.

Folyadék nélkül egy lépést se tegyél nyáron, különös tekintettel igaz ez, ha útra kelsz. Ha autóval mentek, akkor a hűtőtáska legyen készenlétben, ha pedig repülővel vagy vonattal, akkor egy kisebb flakon legyen mindig kéznél.

5. Keksz, energiaszelet

shop.biotech.hu, 300 Ft.

Lehet, hogy utazás előtt eltervezed, hogy három/négy/öt óra múlva már a célállomáson lesztek, ahol egy finom, helyi fogással kezditek a kikapcsolódást. Azonban bármi közbejöhet, amitől csúszik ez a jól kigondolt terv. Ezért különösen fontos, hogy mindig pakolj be olyan kekszet, vagy energiaszeletet, ami nem csokis bevonatú, nem fog olvadni és mindent összekenni, viszont kellő energiát biztosít az érkezésig.

6. Kézfertőtlenítő/nedves törlőkendő

Előfordulhat olyan fennakadás utazás közben, aminek következtében nem lesz lehetőséged kezet mosni, arcot törölni, kicsit felfrissíteni magad. Ezeket a helyzeteket könnyen áthidalhatod, ha mindig van nálad kézfertőtlenítő és/vagy nedves törlőkendő, amivel a megfelelő higiéniádat tudod biztosítani az utazás alatt is.

7. Powerbank

Powerbank, ikea.com, 3990 Ft.

Ma már nehezen tudjuk elképzelni az utazást az elektronikus eszközeink nélkül, hiszen az úti cél pontos megtalálásához is elengedhetetlen a navigáció. Azonban számolni kell azzal, hogy a telefon hamarabb lemerül, mint ahogy megérkeznénk, ezért fontos, hogy kéznél legyen egy feltöltött powerbank, ami akkor is biztosítja az energiát, ha éppen nincs a közelben áram.

+1. Fájdalomcsillapító

Amennyiben folyamatosan gyógyszert szedsz, akkor természetes, hogy azok kiporciózva nálad vannak. Azonban a nem várt helyzetek, a stressz vagy egy esetleges napszúrás is okozhat olyan kellemetlen tüneteket, amiket egy általános fájdalomcsillapítóval orvosolni tudsz.

Nyitókép: Xavier Lorenzo /GettyImages

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

 

Regisztrálj most, és tedd meg első befizetésed, mi megduplázzuk 100 000 Ft-ig! (x)
Legnépszerűbb cikkek: