Van, amiből csak a két véglet létezik: 8 dolog, ami nagyon jó, ha jó és rémálom, ha nem

Az igazság feketén-fehéren

A szex, egy adag sushi vagy váratlan találkozás egy régi ismerőssel... Az életben vannak olyan dolgok, amik vagy nagyok jók, vagy borzalmasan rosszak tudnak lenni. Egyetértünk? Én most összeszedtem azt a nyolcat, aminél nincs köztes állapot.

A dolgokat nem szükséges jóként vagy rosszként, feketeként vagy fehérként meghatározni. Mindennek lehet a pozitív és a negatív oldalát nézni, így lehet még a legrosszabb helyzetekben is meglátni a szépet. Viszont kétségtelenül vannak olyan esetek, amikor egyszerűen nincs köztes állapot, csak a két véglet létezik. Akadnak olyan dolgok, amik vagy nagyon rosszak, vagy nagyon jók tudnak lenni. Meg is kérdeztem az egyik barátnőmet, hogy neki mi az első, ami erről eszébe jut – csípőből azt felelte: a görögdinnye. És ha jobban belegondolok, tök igaza van. Abból is van vízízű példány, ami nagy csalódást tud okozni és mézédes, ami a legfinomabb frissítő. Jöhet a többi példa?

1. Lakótárs

Három éve költöztem be az első albérletembe és azóta is itt élek, de a rövid idő ellenére lakótársak terén mindkét végletet megismertem. Az ember nem mindig tudja megválogatni, kivel él együtt, ez velem is így volt, amikor a fővárosba költöztem. Szerencsére kedves lakótársammal csak néhány hónapig kellett egy tető alatt laknom. Az még rendben volt, hogy rámcsukta az épület ajtaját és elvitte az orrom elől a liftet, annak ellenére, hogy látta, néhány méterrel sétálok mögötte. Az viszont már elég dühítő volt, amikor a bőröndömet egy emelettel lejjebb kellett összeszednem, mert neki az pont az útjában volt. Ja, és a hűtőben életre kelt kajamaradékait sem takarítottam szívesen.

Ezalatt a néhány hónap alatt gyűlöltem hazajárni. Bezzeg most, hogy egy kedves barátnőmmel lakom, minden pillanat boldogan telik. A random konyhapulton ülős-beszélgetős estékről, az erkélyes lelkizésekről és a karaoke partikról nem is beszélve.

2. Találkozás régi ismerősökkel

Ezer éve nem láttalak – hangzik el a mondat, amit 100%, hogy vagy egy kellemes beszélgetés vagy egy kínos, erőltetett csevej követ. Biztosan veled is előfordult már, hogy belefutottál egy régen látott ismerősbe az utcán, a boltban, az edzőteremben vagy egy étteremben. Ezeket a találkákat vagy boldogan hagyjuk magunk mögött, vagy arra gondolunk, a fenébe, miért nem a másik oldalon sétáltam?

3. Sushi

Néhány éve szinte minden nap meg tudtam volna enni egy adag Alaska tekercset (az igazság az, hogy majdnem minden nap meg is tettem). A sushi-őrületem végül odáig fajult, hogy egyszer egy előre csomagolt bolti verziónak sem tudtam ellenállni. Itt vétettem nagy hibát. Először csak csalódottan, fintorogva rágcsáltam a makikat, de amikor a kesernyés ízt is megéreztem inkább befejeztem az étkezést. Azóta egyszer sem ettem sushit.

4. Lemondott programok

Pittyeg a telefon és felvillan az értesítés a képernyőn, amin az áll, bocsi, ma mégsem lesz jó. Ha egyébként sem volt kedvem a programhoz, akkor fellélegzem és örülök, hogy nem nekem kellett lemondanom a programot vagy kedvetlenül elindulnom otthonról. Viszont ha napok, esetleg hetek óta erre várok és tökéletes sminkben, belőtt hajjal, a kedvenc ruhámban, indulásra készen olvasom el az üzenetet akkor már nem vagyok annyira boldog. Sőt, lehet, hogy még egy-két csúnya szó is kicsúszik a számon.

5. Pánt nélküli melltartó

Minden melltartóra, de a pánt nélküli verziókra hatványozottan igaz, hogy vagy megkönnyítik, vagy megkeserítik az életünket. Egy kényelmes darab (amit a pánt nélküli ruháimhoz is fel tudok húzni) életmentő lehet. De ha egy olyat sikerül vásárolnom, ami szúr, bevág vagy semmi tartása nincsen, akkor nem leszek túl boldog. Ugye, nem én vagyok az egyetlen, aki nem szeret egész este azzal foglalkozni, hogy a lecsúszott melltartóját húzogatja mielőtt az a bokáján kötne ki?

6. Fodrász

A mosás, festés, vágás, szárítás munkafolyamat után belenézek a tükörbe és egy teljesen más ember néz vissza rám. Na, de egyáltalán nem mindegy, hogy milyen értelemben. A fodrásznál tett látogatás nemcsak a külsőnket, hanem a hangulatunkat is befolyásolja és egy jól sikerült hajvágás igazi önbizalomtuning lehet. Viszont annál szörnyűbb nincs, amikor rádöbbenünk, hogy a végeredmény nem olyan, mint amit elképzeltünk. A fodrásznál még lehet, hogy vissza tudom tartani a könnyeimet, de otthon biztosan eltörik a mécses.

7. Hajnalig virrasztás

Általában nem maradunk fent hajnali 3-4 óráig, ha mégis így teszünk, annak megvan az oka. Jobb esetben olyan jól szórakozunk, hogy nem vesszük észre, elrepült az idő. Velem például rengetegszer előfordult, hogy egy buli, egy maratoni beszélgetés, egy sorozat vagy egy könyv miatt a reggel első napsugarai jelezték, hogy ideje lenne ágyba bújni. De más indok is rejtőzhet a kései takarodó mögött – egy halaszthatatlan munka és egy kellemetlen betegség is állhat a háttérben. Nem feledkeztem meg a jó öreg szerelmi csalódásokról sem, nekem az utolsónál egy százas csomag zsebkendőt majdnem sikerült elpusztítanom egyetlen éjszaka alatt.

8. Szex

Azt hiszem, ez nem szorul túl sok magyarázatra – vagy zseniális, vagy egy óriási csalódás. Nem igaz?

Nyitókép: nadia_bormotova / Getty Images

Regisztrálj most, és tedd meg első befizetésed, mi megduplázzuk 100 000 Ft-ig! (x)
Legnépszerűbb cikkek: