8 dolog, amire megtanít a szerelmi bánat

Sokkal erősebb lehetsz egy érzelmi próbatétel után

Kimondani egy párkapcsolat végét sosem egyszerű. A szakítás során mindkét fél sérül és eleinte nehéz megszokni a másik hiányát még akkor is, ha mi magunk döntöttünk úgy, hogy lezárjuk. Viszont hosszú távon nagyon sokat tanulhatunk belőle...

Mindegy, hogy lehetett-e rá számítani vagy hirtelen jött, egy szakítás vagy válás nagyon tud fájni. Az egyik pillanatban még marcangolod magad a Mit és hol rontottam el? kérdésekkel, a másikban pedig már őt okolod mindenért. Ha a düh, az elkeseredés, és a kilátástalanság körforgásában telnek napjaid és most még nem tudod elképzelni, hogy valaha is jobb lesz, akkor van egy jó hírünk számodra: egy ilyen helyzetből nagyon is sokat tanulhatsz, például ezt a nyolc dolgot!

1. A saját boldogságodért egyedül te felelsz

Elhagytak? Természetes, hogy ilyenkor jobban szeretnél egyedül lenni, de ez az önsanyargató állapot hosszú távon nem tartható. Ha te nem akarsz kilépni ebből a szituációból, a barátaid és a szüleid minden igyekezete is teljesen hiábavaló  a boldogságod kulcsa egyedül a te kezedben van. Rajtad áll vagy bukik, hogy egy helyben toporogsz és a múlton rágódsz, vagy inkább kirángatod magad a nihilből.

2. Néha mindenkinek szüksége van egy kis segítségre

Senki nem szeret gyengének mutatkozni, ezért olyan nehéz ilyen helyzetben másoktól segítséget kérni. Egy szakítás vagy egy válás azonban „kiváló” alkalom lehet arra, hogy kiépítsd a támogató bázisodat és megtanuld kimondani, ha támogatásra van szükséged.

Vedd észre a szépséget! Fotó: Pop Tika / Shutterstock

3. El kell fogadni a dolgokat

Azt szokták mondani, hogy az emberek okkal jönnek az életünkbe: van, aki csak rövid időre és van, aki egy életen át elkísér. Azt persze nem tudhatjuk előre, hogy ki mennyi ideig lesz a történetünk része, és természetesen nagyon tud fájni, ha egy szerelem véget ér, de nem minden viszonyt vagy kapcsolatot kell fenntartani! Ha el tudod fogadni ezt a tényt az segít majd túllendülni a nehezebb életszakaszokon.

4. Tudni kell elengedni

Némely kapcsolatot nem lehet megmenteni bármit is teszel. Az ezzel járó szívfájdalom megtanít arra, hogy vannak dolgok, amiket el kell engedned, mégpedig azért, hogy a gyógyulás útjára léphess. Fontos, hogy ne kudarcként éld meg, bármi is történt, az eseményekért soha sem csak az egyik fél felelős.

5. Szeresd önmagad, csak így tudsz majd másokat is szeretni

Ha már kellőképpen kisírtad magad és százezerszer meghallgattad a legszomorúbb szerelmes dalokat, ideje végre talpra állnod. Nem egyszerű, de minden egyes nappal egyre jobb lesz. Lassan elkezded majd újra szeretni magad, és rájössz, mire van  igazán szükséged és merre is tartasz az életben.

6. Amikor az élet térdre kényszerít, fel kell állnod

Egy szakítás vagy válás után úgy érezheted, hogy egy „mázsás szikla” nehezedik rád és legszívesebben elbújnál a világ szeme elől. Ennek ellenére vegyél erőt magadon, öltözz fel csinosan, tedd fel a kedvenc vörös rúzsod és kezdj el újra élni!

7. Nézz hosszan a tükörbe

Egy szakítás után rengeteg mindent megtanulhatsz magadról. Lesz olyan, ami nem fog tetszeni és olyan is, ami gondolkodásra serkent és változtatásra ösztönöz.

8. Tanuld meg meglátni a jót

Szakítás után természetes, hogy jó ideig képtelen vagy meglátni a jót, a szépet. De ahogy telik majd az idő, egyre gyakrabban észreveszel olyan apró dolgokat, amik mosolyt csalnak arcodra. Így rájössz, hogy bármekkora is volt a vihar, előbb-utóbb újra kisüt a Nap, és az élet lehet szép – nélküle is.

Nyitókép: Pop Tika / Shutterstock

(https://www.popsugar.co.uk)

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk neked:

Legnépszerűbb cikkek: