8 érv a rendszeres szex mellett – Ezek a hancúrozás egészségre gyakorolt pozitív hatásai

A gyakori lepedő gyűrögetés nemcsak élvezetes, de mostanra a tudomány is bebizonyította, hogy komoly egészségügyi előnyökkel is jár. A nőknek például ezzel a nyolccal.

Nem tudom, ki hogy van vele, de engem egy-egy komolyabbra sikerült éjszaka után másnap szinte biztosan megdicsérnek, és én is észreveszem a barátnőimen, ha új udvarló van a képben, vagy ha jól sikerült a hétvége a férjükkel. Valahogy nekünk nőknek kiül az arcunkra az orgazmusok semmivel sem összekeverhető pírja, a hangulatunk is jobb lesz és teljesen kivirulunk. A kiegyensúlyozott szexuális élet mellett a szakértőknek is vannak érveik: íme, a rendszeres szex 8 egészségre gyakorolt pozitív hatása.

szex vágy szenvedély együttlét pár párkapcsolat

Fotó: Deagreez / Getty Images

Hormonok viharában

A szex elősegíti az érzelmi intimitást és mélyebb kapcsolatot teremt a partnerek között. Orgazmus után ugyanis oxitocin is felszabadul, ez pedig erősíti a kötődést, a partner utáni vágyat. Bár ezzel nekünk nőknek óvatosan kell bánnunk, hiszen a szerelmeskedés során felszabaduló oxitocin, amelyet gyakran szeretethormonként emlegetnek könnyen szerelmessé tehet, anélkül, hogy a férfi valódi erényeit megtapasztalnánk. Szóval mielőtt a lepedőre dőlnél partnereddel azért fontos, hogy lásd, az ő érzései is kölcsönösek-e. Az oxitocin a nőkben nemcsak az érzelmi kötelékeket erősíti meg, de növeli a bizalmat és a kötődést, ami teljesebb és stabilabb kapcsolatokhoz vezethet.

Vedd a szívedre!

A nőknek a rendszeres szex – persze, ha nem a szaunában csináljátok – pont megfelelő szív- és érrendszeri edzést biztosít. Ilyenkor a pulzusszám, a véráramlás és az oxigénfogyasztás is fokozódik, ami javíthatja az általános szív-és érrendszeri egészséget. A rendszeres házasélet csökkenti a szívbetegségek és a stroke kockázatát is.

Nemcsak az izmaidat, az immunrendszert is erősíti

Tanulmányok kimutatták, hogy a rendszeres szex pozitív hatással lehet az immunrendszerünkre is. Legközelebb a százas papírzsepi helyett válaszd a párodat. A szexuális izgalom ugyanis az immunglobulin A (IgA) termelését indítja be. Ez pedig egy antitest, ami létfontosságú szerepet játszik a szervezet fertőzésekkel szembeni védelmében. Úgyhogy nekünk nőknek azért szerencsénk van.

szex szerelem vonzalom csók szenvedély
fotó: LanaStock / Getty Images

Szex a lelke mindennek?

A rendszeres szexuális élet egyik legfigyelemreméltóbb egészségügyi előnye, hogy csökkenti  a stresszt és elősegíti a pozitív hangulatot. A szex során a szervezetünk kis gyógyszergyára endorfint, vagy ha úgy tetszik, boldogsághormont termel, amelynek segítségével nemcsak a stressz és a szorongás tűnik tova, de lényegesen elégedettebbnek is érezzük magunkat.

A fejfájás nem jó kifogás!

A szex során felszabaduló endorfin természetes fájdalomcsillapítóként is működhet. Szakértők szerint a szexuális tevékenységet követően enyhülhetnek a fejfájás, a menstruációs görcsök, vagy más testi fájdalmak tünetei.

Mint a bunda

Alvásproblémákkal küzdesz? Egy kiadós hancúrozás után nem fogsz! A tudósok is azt támasztották alá, hogy a felszabaduló endorfinnak köszönhetően a rendszeres szexuális életet élők jobb alvásminőséget tapasztalnak. Sőt! Az összebújás segít az ellazulásban is, így jobb alvási szokásokhoz és pihentetőbb éjszakákhoz vezet.

Szex
Fotó: Anastasia Shuraeva/Pexels

Pool party

A rendszeres huncutkodás a női medencefenék izomzatát is karban tartja, ami nem mellékesen a hólyag, a méh és a bélrendszer működését támogatja. A lepedőn végzett izzasztó gyakorlatoknak köszönhetően ezek az izmok edzettebbek lesznek, így csökkentik a medencefenéki rendellenességek kockázatát is. A szexuális elégedettségről nem is beszélve.

Nemcsak a szívre, az agyműködésre is jó hatással van

Ha folyton a telefonodat keresed, vagy elfelejted hová tetted le a lakáskulcsot, akkor ideje a párodat berángatni az ágyba. Egy tanulmány ugyanis kimutatta, hogy a szexuálisan aktív nők, különösen idősebb korukban, sokkal jobb kognitív funkciókkal rendelkeznek, mint aszkéta társaik. Szóval, ha az agyadat is karban szeretnéd tartani, valaki más karjaiban találod a megoldást

Nyitókép: Andersen Ross/GettyImages

Forrás: healthshots

Regisztrálj most, és tedd meg első befizetésed, mi megduplázzuk 100 000 Ft-ig! (x)
Legnépszerűbb cikkek: