8 érvünk is van, ami a turkálók mellett szól

Kincsek másodkézből

Gyerekkorunkban ciki volt turkálóba járni, az egyetem mellett kényszer szülte hobbi lett belőle, amit végül eléggé megszerettünk. Mára újra tombol a Second Hand forradalom, aminek nálunk jobban talán nem is örül senki, elmondjuk, miért!

1. Nagyon olcsón juthatunk márkás darabokhoz

Levi’s dzseki, ASOS trikó, Ralph Lauren ing. És ez még csak három olyan ruhadarab, amit normál áron nem engedhetnék meg magamnak vagy egyáltalán nem is tudnám itthon megvásárolni, mert az adott márka nincs jelen az országban. Tisztán emlékszem a pillanatra, amikor egy alkalommal a ruharengeteg közepéből kihalásztam egy Mustang nadrágot, gyorsan körbenéztem, magamhoz szorítottam a kincsemet, és rohantam vele a próbafülkébe. A nadrág csodák csodájára passzolt rám, és a gimi utolsó másfél évében le sem lehetett vakarni rólam.

2. Egy tucat ruhát vehetünk egy kabát árából

Fantasztikus érzés 10.000 Ft-ból mindent bevásárolni az új szezonra, amire csak szükségem van. A jól megpakolt táskával a hazavezető úton előre mosolygok magamban. Ilyenkor ugyanis a kedvenc játékom következik, otthon ruhabemutatót tartok a barátomnak, megsaccoltatom vele a ruhák árát, ő meg persze mindig jóval többet mond, mint amennyit valójában fizettem értük.

3. Az újra divatba jött retró cuccok rejtekhelyei

A retró mindig is menő volt, legalábbis, ha valakinek volt érzéke a különféle ruhadarabok megfelelő párosításához. Mára azonban olyan méreteket öltött a retróláz, hogy az is kézbe veszi a régi old school Adidas felsőjét, akinek semmi érzéke a divathoz. A turkálók szerencsére roskadásig vannak jó állapotú retró cuccokkal, csak győzzünk válogatni közülük.

4. A különféle méretek tárháza

A klasszikus boltok közül mára pontosan tudom, hogy melyek azok, amikben semmi esélyem megfelelő méretű nadrágot találni. Nyurga vagyok, a lábam hosszú, a fenekem nagy, de hozzám hasonlóan a legtöbben nem modell alkatúak, éppen ezért mi egy turkálóban sokkal könnyebben megtalálhatjuk a ránk tökéletesen passzoló ruhát.

5. Ha egyedi stílust akarunk: irány a turi!

A turis ruha biztosan nem jön szembe velem az utcán, de, ami még ennél is fontosabb, a különc darabokat úgy kombinálhatom, hogy azok valóban a saját ízlésemet tükrözzék. A trendkövetés és a fast fashion boltokban való vásárlás kiöli az egyediséget, az emberek ugyanúgy néznek ki, ugyanazok a formák és szabásvonalak köszönnek vissza az utcán. Én például imádom megbolondítani a szettemet egy-egy olyan darabbal, ami éppen nem felel meg az aktuális trendeknek.

6. Nem vesszük meg a századik fehér felsőt

Egyes turkálók jócskán megkönnyítik a dolgomat azzal, hogy szín szerint állítják sorba a ruhákat. Így kicsi az esély arra, hogy megvegyem a századik fehér vagy fekete felsőt, mert a színskála két végét szépen elkerülöm.

7. Igazi kincsek lelőhelye

A turizás kincskeresés, én legalábbis így élem meg. Egy-egy klassz darab hosszú évek óta elkísér, az egyéniségem részévé vált és nem mondanék le róla semmiért sem.

8. Tét nélkül kreatívkodhatunk

Ha te is azok közé tartozol, akik szeretnek kreatívan alkotni, akkor neked a turi maga a megvalósult álom. Egy pár száz forintért vásárolt ruhát úgy szabdalsz darabjaira, ahogy az neked jól esik, és ki tudja talán valami olyan csodás ruhakölteményt álmodsz meg belőle, amit aztán évekig boldogan viselsz.

Nyitókép: lechatnoir/E+/GettyImages 

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Regisztrálj most, és tedd meg első befizetésed, mi megduplázzuk 100 000 Ft-ig! (x)
Legnépszerűbb cikkek: