8 fogadalom az őszi hónapokra: így legyél érzékibb, hogy lenyűgözd a szerelmed az ágyban

Ha az őszt nem is, a takaróba burkolózós, összebújós estéket biztosan te is szereted. A kinti hideg időjárás hozza magával a romantikát, szóval itt az ideje, hogy még jobban ráhangolódj az erotikára!

Fókuszálj a testi örömökre, ne az orgazmusra

Felejtsd el a szexszel kapcsolatos elvárásaidat és meggyőződéseidet, ugyanis könnyen lehet, hogy nagy részük nem teljesen reális. Ne az orgazmust hajszold, a célod az legyen, hogy minél örömtelibb legyen az együttlét mindkettőtök számára. Ha sikerül feloldódnod és ellazulnod, idővel a kísérletezgetéshez is megjön a kedved. Könnyen lehet, hogy csak egy kis változatosságra van szükség ahhoz, hogy feldobd a szexuális életed.

Felejtsd el a Pornhubot!

Ugyan csak kevesen ismerik be, de az emberek többsége néz pornót. Igen, a nők is! A kíváncsiskodók leggyakrabban az ingyenes oldalakat, főleg a Pornhubot keresik fel, ami egysíkúan és irreálisan mutatja be a testiséget. Ha veled is előfordul, hogy erotikus tartalmakkal szórakoztatod magad, itt az ideje, hogy a netről összevadászott, igénytelen home videók helyett inkább egy kulturált felnőttfilmet válassz. Manapság egyre több cég gyárt feminista pornót, kifejezetten nőknek. Igyekeznek minden olyan elemet és klisét mellőzni, ami taszító lehet a női néző számára. Ha kíváncsi vagy, egy női rendező hogyan ábrázolja az erotikát, látogass el a XConfessions, a Shhh, a Spit, a Make Love Not Porn vagy a Crashpad oldalra. Az előzeteseket előfizetés nélkül is megnézheted.

Az első hely (néha) lehet a tiéd

Törődj magaddal, gondoskodj a testi és mentális jólétedről, szeresd és értékeld magad – sokféleképpen megfogalmazhatjuk, hogy mit is jelent a self-love és a self-care kombó. Olyan ez, mint a szabály, hogy a repülőgépeken vész esetén először mindenkinek magára kell feladnia az oxigénmaszkot, csak utána foglalkozhat a többi utassal. Önzőség lenne? Nem egészen. Csak akkor törődhetsz érdemben másokkal, ha te magad rendben vagy. Amikor megtalálod a megfelelő egyensúlyt. A self-love-nak semmi köze az önzőséghez. A feladat az, hogy ezt a testiség kapcsán se felejtsd el.

Ne halogass a kilók miatt!

Hány nő hitegeti magát azzal, hogy majd akkor szabadul fel szex közben, ha végre kényelmesen érzi magát a bőrében. Semmiképp se tedd parkolópályára az élvezeteket csak azért, mert nem tökéletes a tested. Most őszintén, ki az, akin nincs pár kiló felesleg? A legfelszabadítóbb érzés az, amikor elfogadod a saját tested, és fesztelenül átadod magad a pillanatnak.

Erotika a sorok között

Csempéssz be egy-egy romantikus regényt az olvasmányaid közé. Sajnos a szexjelenetekkel tarkított történetekről szinte mindenkinek A szürke 50 árnyalata ugrik be. Felejtsd el a szado-mazo vonalat! Ha valami teljesen másra vágysz, lapozd fel például N. Fülöp Beáta: Vénusz a domboldalon – Vágykeltő novellák, mesék és versek című kötetét.

Egy nap számok nélkül

Már többször írtunk arról, hogy mennyire káros, ha számokban látjuk a világot. Néha talán te is beleesel abba a hibába, hogy túl nagy jelentőséget tulajdonítasz a testsúlyodnak, vagy épp az Insta-lájkoknak. Ezért hetente jelölj ki legalább egy napot, amikor egy percig sem foglalkozol a számokkal: se a pénzzel, se az idővel, se különböző statisztikákkal. Hidd el, több energiád marad arra, hogy megéld a szenvedélyed és a kíváncsiságod, és így nagyobb figyelmet fordíthatsz a kapcsolataidra és magadra is. 

Szabadítsd ki a szellemet a palackból!

Gondolj vissza azokra az alkalmakra, amikor igazán vonzónak érezted magad. Próbálj pontosan felidézni egy múltbéli helyzetet, amiben kényelmesen érezted magad – vedd fel a ruhát, amit akkor viseltél, játszd le a számot, ami a háttérben szólt. Ha nincs kedved nosztalgiázni, állj elő egy új repertoárral: keress olyan dolgokat, amik előhozzák az erotikus oldaladat. Minél jobban képbe kerülsz azzal, mivel tudod előcsalogatni magadból a szenvedélyt, annál inkább a saját kezedben érezheted az irányítást – a szex és a hétköznapok során is.

Szexuális kapcsolatban magaddal

A szexuális self-care része, hogy ne csak a partnereddel, hanem magaddal is fenntartsd a szexuális kapcsolatod. Tudd az értékeid, kommunikálj nyíltan az igényeidről és a vágyaidról, húzd meg és vedd is figyelembe a határokat. Olyan párt válassz, akinek fontos, hogy megkapd, amire vágysz, de közben az egészségedre is odafigyel. És ami a legfontosabb: dobjátok fel a hétköznapokat és időnként változtassatok a pózokon.

Nyitókép: svetikd/Getty Images

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Regisztrálj most, és tedd meg első befizetésed, mi megduplázzuk 100 000 Ft-ig! (x)
Legnépszerűbb cikkek: