8 káprázatos szett a 2021-es cannes-i filmfesztivál vörös szőnyegéről

A világsztárok több mint egy év várakozás után ismét összegyűltek a francia Riviérán, hogy megtekintsék, mit kínál az egyik legismertebb filmfesztivál programja – illetve azért, hogy csodálatos ruhákban tündökölhessenek a vörös szőnyegen.

A pandémia miatt a cannes-i filmfesztivál tavaly zárt ajtók mögött zajlott, ráadásul a szokásosnál később, októberben tudták megrendezni a rangos filmszemlét. Idén viszont teljesen pompájában térhetett vissza az esemény, azaz a sztárok izgalmas szettekben, a fényképészek lencséinek kereszttüzében léphettek a vörös szőnyegre. A keddi megnyitó óta a lélegzetelállító, vagány és klasszikus estélyikről készült fotók ámultaba ejtették a divat iránt rajongókat, és ha alaposan szemügyre vesszük a képeket, akkor az aprólékosan kidolgozott részletekre, a drága ékszerekre és egy meghökkentő kiegészítőre is felfigyelhetünk.

Bella Hadid

Bella Hadid a filmfesztivál megnyitóján, vagyis az Annette című film premierjén felhívta magára a figyelmet vintage, Jean Paul Gaultier estélyi ruhájával. A különleges darabot a legendás francia designer 2002-es tavasz-nyár kollekciójában láthattuk először, ráadásul a kifutón nem más mint Naomi Campbell viselte. A fiatalabb Hadid-nővér a fehér színű, hosszú fekete uszállyal kiegészített ruhát a Chopard Haute Joaillerie gyémánt fülbevalójával és gyűrűivel tette teljessé.

Jessica Chastain

A Golden Globe-díjas színésznő egy fekete Christian Dior haute couture estélyiben érkezett a megnyitóünnepségre. A Csillagok között sztárja sokakat meglepett a választásával, hiszen általában színes, feltűnő ruhákban jelenik meg a vörös szőnyeges eseményeken. Ezzel a hagyománnyal most szakított, és egy fekete csipke estélyire szavazott – szerintünk ezzel sem lőtt mellé.

Candice Swanepoel

A Victoria’s Secret egykori modellje testszínű, kissé áttetsző Etro overáljával drámai csillogást hozott a cannes-i filmfesztivál megnyitójára. A gyöngyökkel és flitterekkel hímzett kezeslábasról nekünk azonnal a ’70-es évek diszkókorszaka jutott az eszünkbe. Az ujjvégződésen található hosszú rojtok, illetve a pompás ékszerek még ragyogóbbá tették a megjelenését.

Lou Doillon

Első ránézésre azt gondolhatjuk, Lou Doillon arany-fekete ruhája Hollywood fénykorát idézi. Azonban ha egy kicsit alaposabban is megnézzük a képet, akkor egy furcsa kiegészítőre figyelhetünk fel. A francia énekes-színésznő ugyanis egy – igen valósághűen ábrázolt – szív alakú, kristályokkal kirakott táskával egészítette ki Gucci ruháját, amelynek értéke 3100 dollár, vagyis közel 1 millió forint.

Leonie Hanne

A német influenszer először kapott meghívást a cannes-i filmfesztiválra, ezért nem meglepő, hogy a vörös szőnyeges bevonuláson szeretett volna mindenkit elkápráztatni. Ezzel a több rétegből álló, hatalmas uszállyal megtoldott, tüllrózsákkal és tollakkal díszített Nicole + Felicia haute couture ruhával sikerült ezt elérnie.

Diane Kruger

A 44 éves német színésznő inkább a „kevesebb néha több” elvét követte és egy fekete Giorgio Armani ruha mellett döntött. Természetesen egy kis hollywoodi glamourt ő is csempészett a szettjébe – a különleges, keresztezett felsőrész, valamint a csillogó anyag mellett gyémánt ékszerei is magukra vontak minden szempárt.

Lorena Rae

A 27 éves német modell mesés estélyijével az évek óta nagy népszerűségnek örvendő „meztelen ruha” trendet képviselte Cannes-ban. Elie Saab divattervező előszeretettel díszíti tollakkal ruháit, illetve a különleges szabás is kollekcióinak jellegzetessége – így a divat szerelmesei már messziről kiszúrták, hogy Rae a libanoni designer mellett tette le a voksát.

Naama Preis

Naama Preis, francia színésznő egy bájos, kifejezetten nyárias Chanel haute couture darabban vonult végig a vörös szőnyegen. Ezt a virágmintás, csipkés ruhát mi is szívesen látnánk a gardróbunkban…

Nyitókép: Lionel Hahn/Getty Images

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Legnépszerűbb cikkek: