Az Őrségtől Gyuláig: 8 kevésbé ismert őszi kirándulóhely hazánkban

Hol nem jártál még?

Túrázók, természetjárók, wellnessezők és állatbarátok: az ősz a tietek! Mutatunk is pár kevésbé ismert helyszínt, ahol hódolhattok kedvenc hobbijaitoknak.

Folly Arborétum – Balaton felvidék

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

BalatonFelvidek.hu (@balatonfelvidek.hu) által megosztott bejegyzés,

Az évtizedek óta a Folly-család birtokában lévő terület igazi paradicsom. A hatalmas fák nemcsak nyáron jönnek jól, amikor szívesen húzódunk alájuk egy kis árnyék reményében, de ősszel sem tudunk elképzelni jobbat, mint sétálni közöttük. A Folly Arborétum ráadásul egy kedves étteremmel és játszótérrel is várja a látogatókat. Ja, és azért a panorámát se feledjük!

Budakeszi Vadaspark – Pest megye

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Tamás Schóber (@tamas_schober) által megosztott bejegyzés,

A vadasparkok és állatkertek elsődleges célcsoportja a gyerekek, de felnőttként minket is könnyedén elcsábít a Budakeszi Vadaspark csodálatos környezete és az őshonos állatok közelsége. Ha úgy tartja kedvünk még őzet is simogathatunk, már ha beszerzünk egy adag zoo-csemegét, ugyanis az állatoknak ahhoz húz a szívük (vagy inkább a gyomruk), aki hajlandó egy kis finomsággal meglepni őket.

Vadása-tó – Őrség

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Réka Sebők (@sebok.reka) által megosztott bejegyzés,

Igazi kis meglepetés az Őrségben a Vadása-tó. Sőt már maga a környék, Zala és Vas megye találkozása is megéri az odavezető utat. Nem beszélve arról, hogy a tótól nem messze található a híres Pajta étterem, amit mi semmiképpen nem hagynánk ki a túránkból.

Mád – Tokaj

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

László Szilágyi (@laszloszilagyi) által megosztott bejegyzés,

Boldogkőváralja, a Tokaji borvidék, az Anyukám mondta és a vadregényes észak. Ennél több se kell, hogy idén ősszel mi is a képzeletbeli térképünkre tűzzük Mádot, és eltöltsünk a környéken egy pihentető hétvégét.

 Óbányai-völgy – Mecsek

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

JL (@jud_lorin) által megosztott bejegyzés,

A túrázás szerelmesei bizonyára jártak már a Mecsekben, ha mégsem, akkor mi melegen ajánljuk az Óbányai-völgyet a híres-neves ferde vízeséssel együtt. Igazi családi program, gyerekkel is bátran nekivághatunk!

Kőpite-hegy – Dunaalmás

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Buga Fridrich (@lovel72) által megosztott bejegyzés,

A Kőpite-hegy igazi kirándulóparadicsom a Komárom-Esztergom megyében élőknek. A hegy, amely formájáról kapta a nevét, könnyű túraútvonalnak ígérkezik. A Komáromtól csupán 20 percnyire lévő természetvédelmi terület szuper ötlet egy napos, őszi délutánra.

Öreg-tó – Tata

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Mórocz István (@moroczistvan) által megosztott bejegyzés,


A tatai Öreg-tó az ország legrégebbi halastava, a város közepén helyezkedik el, egyik oldalról a város, a másikról erdős terület határolja. Ha már ott járunk a várat és az Esterházy-kastélyt sem érdemes kihagyni.

Gyula – Békés megye

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

@phdori által megosztott bejegyzés,

Az ország délkeleti csücskében található Gyulát egyszer mindenkinek látnia kell. A vár és a várfürdő igazán kellemes pihentető kikapcsolódást ígér.

Nyitókép: stockmouse/iStock/Getty Images Plus

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk neked:

Legnépszerűbb cikkek: