8 lélegzetelállító hátizsákos túra a világ körül

Nincs is annál romantikusabb gondolat, mint egy hátizsákkal nekivágni az ismeretlennek, és magunk mögött hagyni egy rövid időre a zakatoló világot. Íme 8 páratlan szépségű útvonal, ami életre szóló élményekhez vezet.

A túrázás során olyan látványban lehet részünk, amiről korábban nem is álmodtunk. De miért korlátoznánk ezt az élményt egyetlen napra, ha az éjszakát a csillagos ég alatt tölthetjük, és többnapi kalandozásban lehet részünk? A hátizsákos túrák során lehetőségünk van arra, hogy igazán elmerüljünk a természetben, és élvezhessük a táj szépségeit. Ráadásul ezekben a túrákban van valami csodálatos egyszerűség, hiszen csak annyi holmit vihetünk magunkkal, ami elfér a hátizsákunkban. Ha valóban készen állunk arra, hogy a túrázási szokásainkat új szintre emeljük, akkor kezdjünk egy vagy maximum két szabadban töltött éjszakával egy ismerős helyszínen. Ha már kellően rutinosak vagyunk, akkor érdemes célba venni a világ legismertebb és egyben legszebb gyalogos túraútvonalait is.

1. Inka ösvény, Peru

A Machu Picchu-hoz vezető út egy olyan túra, ami egy elveszett civilizáció nyomába ered. Az egykori birodalom fellegvárán kívül számos látnivaló akad a 42 kilométeres út során. A vad útvonal érinti a Halott Asszony-hágót, az örök fiatalság névre keresztelt romokat és a Nap-kaput is, miközben folyamatos kilátás nyílik az Andok lélegzetállító vonulataira.

2. Torres del Paine – W Túra, Chile

Nem véletlen, hogy ez az útvonal gyakran szerepel a legkedveltebb hátizsákos túrák között. A 75 kilométer hosszú út a Torres del Paine Nemzeti Parkon halad át, ami híres varázslatos hegyeiről, óriási tavairól és ritka vadvilágáról. Az ötnapos túra nem könnyű, de minden nehézségért kárpótol a gyönyörű látvány és az életre szóló élmény.

3. Tour du Mont Blanc, Svájc, Olaszország és Franciaország

Ez a 170 kilométeres túra megkerüli Nyugat-Európa legmagasabb csúcsát, a Mont-Blanc-t, ami 4800 méter magas. A hosszú túra rengeteg szállást kínál a rusztikus fakunyhóktól, egészen a luxusszállodákig. Mivel itt nem a teljesítmény, hanem a látvány a lényeg, néha csalhatunk, és tömegközlekedéssel is faraghatunk a távolságokon.

4. Rim Ösvény, Arizóna

Évente emberek milliói keresik fel a Grand Canyon Nemzeti Parkot, de csak kevesen mennek végig azon a túrán, ami a szurdok északi peremét (North Rim) köti össze a déli peremmel (South Rim). Az útvonal körülbelül 40 kilométer hosszú, és olyan élményeket tartogat minden túrázó számára, amikkel érdemes lesz eldicsekedni.

5. Panorama Ridge, Kanada

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Steve (@stevasteve) által megosztott bejegyzés

Az ország nyugati része tele van csodálatos ösvényekkel, de a Panorama Ridge egy valódi különlegesség. A 30 kilométeres túra a Whistler nevű településtől indul, majd a Garibaldi Tartományi Parkon keresztül vezet ritka vadvirágok és magashegyi tavak között, miközben minden egyes lépéssel csodálatos kilátásban részesülnek a kirándulók.

6. El Camino de Santiago, Spanyolország

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Vivecamino 👣🌍 (@vivecamino) által megosztott bejegyzés

Ez a történelmi zarándokút a Szent Jakab katedrálishoz vezet. Számos úton eljuthatnak a túrázók Spanyolország legnagyobb román kori templomához, azonban a legszebb útvonal San Sebastianból indul, és az északi parton halad tovább. Bármennyire szép és vonzó ez a zarándokút, nem szabad megfeledkezni arról, hogy a több mint 800 kilométeres spirituális utazás hetekig, akár hónapokig is tarthat.

7. Kepler-ösvény, Új-Zéland

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Har!sh N (@harish.original) által megosztott bejegyzés

Új-Zéland egyik leghíresebb kalandtúrája a Kepler-ösvény. A 60 kilométeres útvonal a Fiordland Nemzeti Parkban található, ami a táj legszebb pontjait érinti: a gleccserek által vájt völgyeket, a gyönyörű vízeséseket, és a végtelen hegyeket. A varázslatos erdő egyedi növény- és állatvilágával ejti rabul a kalandra vágyó kirándulókat.

8. Lemosho út, Tanzánia

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

laura C (@livingmyownkindalife) által megosztott bejegyzés

A 66 kilométeres afrikai túraútvonal emberek ezreit vonzza magához minden évben. Ki ne álmodozott volna arról, hogy egyszer meghódítsa a Kilimandzsárót? A Lemosho út a legszebb útvonal, ami a szunnyadó vulkán tetejére vezet. A túra egyáltalán nem könnyű, de feledhetetlen élményeket tartogat a látogatók számára.

Forrás: Travel+Leisure
Nyitókép: F.J. Jimenez/GettyImages

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Legnépszerűbb cikkek: