8 ok, amiért alig várom, hogy negyvenéves legyek

A ráncaink rólunk mesélnek

Akár tetszik, akár nem az idő szélsebesen rohan és mi megöregszünk. Én mégsem félek a ráncoktól, az ősz hajtól és a többitől, mert szentül hiszem, hogy a negyvenes éveim még jobbak lesznek, mint a húszasok.

A nőknél az öregedés legalább annyira érzékeny téma, mint a gyerekvállalás. Én mégis nagyon szívesen beszélek róla, sőt, abban is biztos vagyok, hogy nem az a fajta nő leszek, akinek a ráncokkal együtt eljön a világvége. Tisztában vagyok azzal, hogy mire betöltöm a negyvenet, néhány dolgot más színben fogok látni, mégis jó elképzelni magam kicsit érettebben. Szóval, jöjjön is a lista, milyennek képzeli el egy 22 éves lány – azaz én – a 40 éves önmagát.

1. A ráncok szépek

Miért van az, hogy a csajos filmeken az első ráncok megjelenését egy zombikatasztrófához hasonlítják? A női főszereplő üres tekintettel mered a tükörbe és artikulálatlanul motyog magában, pedig semmi oka nem lenne rá. Szerintem a ráncok azt mutatják, hogy valaki érett és sok tapasztalattal rendelkezik. Az érzelmeink kiülnek az arcunkra és előbb utóbb átformálják azt. A nevetőráncok a barátnőkkel átmulatott éjszakákról árulkodnak, a szemöldök közötti ráncok a mély töprengésekről tesznek tanúbizonyságot, és ez így van rendjén. Ha megjelennek az első szarkalábaim, akkor meghatódottan vetek egy pillantást a tükörbe és majd arra gondolok: „Ez igen Kisanyám!

2. Megtanulok mosni

Sajnos, sosem voltam profi a mosásban, sőt a legutóbbi cikkem után komoly lelkiismeret-furdalásom lett az ügyetlenségem miatt. Reményeim szerint negyvenéves koromra megtanulok mosni és olyan profin fogom a dobba hajigálni a ruhákat, mint egy válogatott kosaras. Nem lesz több tönkretett csipkebugyi és összement pulcsi, helyette tudatos nőként szortírozom majd a gönceimet.

3. Az ősz haj stílusos

Az utóbbi időben egyre népszerűbb a granny hair, avagy a nagymama frizura. Számtalan képet találhatsz az őrületről, amelyeken húszéves lányok szürkére vagy teljesen fehérre festett hajjal pózolnak. Nos, ha negyvenévesen őszülni fogok, akkor tuti nem fogok drága fodrászra költeni, hanem hagyom a tincseket a maguk természetességében. Tudom, zseniális.

4. Nem kell bulizni járni

Ahogy öregszik az ember úgy esik egyre jobban, ha otthon maradhat és bevackolhatja magát. Míg huszonévesen elrángatnak az ismerőseim bulizni, addig negyvenévesen egyre ritkábbak lesznek az „ereszd el a hajam esték és hálás leszek a mindenhatónak, ha nem kell kimozdulnom. Lelkiismeret-furdalás nélkül bújhatok bele a pizsimbe és a barátnőm nem sértődik meg, ha nem tartok vele – mivel ő is otthon marad a gyerekkel.

5. Tudni fogom, mit szeretek és mit nem

Szinte mindennap érnek újabb és újabb felfedezések az ízlésemmel kapcsolatban. Valamelyik nap rá kellett jönnöm, hogy nem szeretem a curry-t. Kár, hogy egy hatalmas tál curry-s csirke rendelése után döbbentem rá. Viszont negyvenéves koromra sokkal jobban képben leszek az általam kedvelt és nem kedvelt ételekkel, tevékenységekkel, sőt italokkal is. Nem viccelek, három évembe telt mire rájöttem, hogy az egyetlen alkoholos ital, amit szeretek az a Gin Tonik. De hány másnap árán…

6. Bölcsebb leszek

Reményeim szerint negyvenévesen nem fogok feleslegesen görcsölni helyzeteken és túlagyalni olyan égbekiáltóan fontos témákat, mint: „Vajon, miért nem ír vissza? Pedig látta, hogy írtam. Biztos haragszik. Nem, nem! A negyvenéves énem majd stílusosan megrántja a vállát, feltesz egy vörös rúzst és nem bánja, ha valami nem úgy sikerül, ahogyan eltervezte. Elfogadja, hogy az élet nem tökéletes és mindig lesz néhány esőfelhő az égen. A kritikákat is jobban kezeli, mert megélt már egy pár dolgot és tisztában van vele, hogy nem tud mindenkinek megfelelni, de nem is akar.

7. Férj és gyerekek

Igen, negyvenéves koromra szeretnék egy férjet és gyerekeket. Jelenleg ez az álmom már a saját útjára lépett, bízom benne, hogy a párommal  nemsokára közös családunk lesz. Világéletemben nagy karácsonyokról és rántott húsos vasárnapokról álmodoztam, rokonlátogatással, óriási gyerekzsivajjal. Ráadásul végre én mondhatom majd a lányomnak: „Látod, anyádnak igaza van.

8. Magabiztos megjelenés

Oké, a pasik valamiért szexin öregednek, elég csak George Clooney-ra nézni. Viszont ez nem azt jelenti, hogy negyvenéves koromra nem lehetek minimum egy Heidi Klum valamivel alacsonyabb kiadásban. Szerintem a negyvenes nők nagyon szépek, mert van valami különleges a megjelenésükben. Pontosan az a magabiztosság és tudatosság sugárzik belőlük és a tekintetükből, amire fiatalon úgy vágyunk.

Nyitókép: Portra/South Africa/GettyImages

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Regisztrálj most, és tedd meg első befizetésed, mi megduplázzuk 100 000 Ft-ig! (x)
Legnépszerűbb cikkek: