8 romantikus esküvős film, amit bármikor képesek vagyunk újranézni

Kezdődhet a maraton?

A jegyespárok nagy napja mindig is a filmesek egyik kedvelt témája volt: szinte megszámolni sem tudjuk, hány menyasszonnyal és vőlegénnyel találkoztunk már a mozivásznakon. Íme 8 olyan romkom ezek közül, amiket egyszerűen nem tudunk megunni!

Örömapa (1991)

Fotó: IMDb

Az esküvő nem csak a jegyespár életében hoz óriási változást: az örömszülők élete is fenekestől felfordul az eljegyzés után. Így van ezzel George (Steve Martin) is, akit teljesen lesokkol a hír, hogy lánya (Kimberly Williams-Paisley) férjhez megy. Úgy érzi, Annie ehhez még túl fiatal. Persze kénytelen úszni az árral, és elkezdi szervezni az esküvőt feleségével, Ninával (Diane Keaton), ami persze nem megy zökkenőmentesen.

Álljon meg a nászmenet! (1997)

Fotó: IMDb

Amikor Julianne (Julia Roberts) megtudja, hogy legjobb barátja, (Dermot Mulroney) megnősül, hirtelen rádöbben, hogy mindvégig szerelmes volt Michaelbe, és elhatározza, hogy megakadályozza az esküvőjét Kimberly-vel (Cameron Diaz). Ehhez először is kerít magának egy álca-pasit (Rupert Everett), hogy féltékennyé tehesse a vőlegényt.

Szeretném, ha szeretnél (2001)

Fotó: IMDb

Mary (Jennifer Lopez) nap mint nap esküvők szervezésével tölti az életét, a magánéletben azonban elkerüli a romantika, és sehogy sem találja meg a Nagy Őt. Ám egyszer csak villámcsapásként berobban az életébe a szerelem, méghozzá Steve (Matthew McConaughey) személyében, aki megmenti őt egy balesettől. A nő hamar beleszeret a jóképű gyermekorvosba, a gond csak az, hogy kiderül, a férfi épp az egyik ügyfelének vőlegénye, tehát éppen az ő esküvőjét szervezi.

Bazi nagy görög lagzi (2002)

Fotó: IMDb

Toula (Nia Vardalos) már elmúlt 30 éves, és még mindig együtt él népes görög családjával – ráadásul az apja legnagyobb bánatára egyáltalán nem foglalkoztatja az, hogy végre férjhez menjen, és gyereket szüljön. De amikor elkezd főiskolára járni, egyre szexisebben öltözködik, és végre ki is szabadul a rokonok felügyelete alól, hiszen munkát kap egy utazási irodában. Itt ismerkedik meg Iannal (John Corbett), akibe azonnal beleszeret. Ám az otthoni bemutatás annyira nem sikerül jól, mivel a férfi nem görög…

27 idegen igen (2008)

Fotó: IMDb

Mindig, csak a koszorúslány, sosem a menyasszony: ő Jane (Katherine Heigl), aki rekordszámú esküvőn vett már részt az arák oldalán, ám a saját szerelmi élete a romokban hever. Titokban ugyanis szerelmes főnökébe, George-ba (Edward Burns), aki viszont a húgával (Malin Akerman) kezd el randizni – sőt, meg is kéri a kezét. Mivel Jane mindig gondoskodni akart Tessről, így most is segít neki az esküvő szervezésében, bármennyire is boldogtalanná teszi őt a gondolat. Közben pedig egy riporter, Kevin (James Marsden) is a nyomába ered a nem mindennapi hobbijának.

Mamma Mia! (2008)

Fotó: IMDb

Sophie (Amanda Seyfried) egy gyönyörű kis görög szigeten él egyedülálló anyjával (Meryl Streep), ám az édesapja kilétét mindig is homály fedte. Amikor a lány kezét megéri a barátja, Sky (Dominic Cooper), úgy dönt, hogy elhív három pasit (Stellan Skarsgård, Pierce Brosnan, Colin Firth) is anyja kalandos múltjából, mert szeretné, ha az apja vezetné majd oltárhoz. De vajon ki lesz a befutó?

A csajok háborúja (2009)

Fotó: IMDb

Emma (Anne Hathaway) és Liv (Kate Hudson) már kislánykoruk óta a legjobb barátnők, akik ugyanolyan álomesküvőt képzeltek el maguknak. Azonban arra egyikük sem számít, hogy a lánykérés közel azonos időben fog történni. Végül kiderül, hogy mindketten ugyanabban az időpontban és ugyanazon a helyen akarják kimondani a boldogító igent. A kínos egybeesés miatt pedig kitör a csajháború, és mindent megtesznek azért, hogy keresztbe tegyenek a másiknak.

Nász-ajánlat (2009)

Fotó: IMDb

A könyvkiadóban dolgozó Margaretet (Sandra Bullock) ki akarják toloncolni az USA-ból Kanadába, mivel nincsenek érvényes papírjai. A nő ezért megkéri asszisztensét (Ryan Reynolds), hogy vegye feleségül, cserébe előlépteti őt. Andrew elfogadja az ajánlatot, és elviszi újdonsült menyasszonyát a családjához Alaszkába, ahol az események nem várt fordulatot vesznek.

Képek: IMDb

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk neked:

Legnépszerűbb cikkek: