8 színész, aki egészen őrült dolgokat is képes volt megtenni egy szerepért

Drasztikus fogyás, kaszkadőrmutatványok, kimerítő edzések: csak néhány dolog a listáról, ami bizonyítja, hogy a sztárok még az egészségüket, és az életüket is képesek kockára tenni egy-egy filmszerep kedvéért.

Margot Robbie — Én, Tonya (2017)

Fotó: IMDb

Annak érdekében, hogy a színésznő hitelesen el tudja játszani a világhírű műkorcsolyázónőt, Tonya Hardingot, magabiztosan kellett mozognia a jégen. Ezért Margot 5 hónapig heti 5 öt napon át négy órán keresztül edzett. Sőt, annyira elkötelezett volt a film iránt, hogy a karácsony estét, a szilvesztert és az esküvője előtti napot is a pályán töltötte.

Joaquin Phoenix — Joker (2019)

Fotó: IMDb

Joaquin Phoenix több mint 23 kilót lefogyott egészen rövid idő alatt az azóta már legendássá vált alakításáért, amiért a legjobb férfi főszereplőnek járó Oscar-díjat is hazavihette. A színész azt mesélte, hogy ez a drasztikus súlycsökkentés a mentális állapotára is kihatott, ami segített neki abban, hogy még jobban beleélhesse magát Joker karakterébe.

Daniel Radcliffe — Dzsungel (2017)

Fotó: IMDb

A megtörtént eseteket feldolgozó filmben Daniel Radcliffe alakítja a főszereplő Yossi Ghinsbergt, aki a túléléséért küzd az amazóniai esőerdőben egy félresikerült kaland után. A karakter lehető legpontosabb ábrázolása érdekében a sztár úgy érezte, le kell fogynia, és a fogyókúrája alatt volt, hogy 2 napig egyáltalán nem evett semmit.

Henry Cavill — Vaják (2019 —)

Fotó: IMDb

Tudod, miért néz ki olyan tökéletesen Henry Cavill a félmeztelen jelenetekben? Amellett, hogy kőkemény edzéstervet követ a sorozat miatt, van, hogy szándékosan kevesebb folyadékot fogyaszt, azaz dehidratálja magát, hiszen így még jobban kirajzolódnak az izmai. Tehát, amikor olyan felvételeket készítenek róla, ahol megcsodálhatod a felsőtestét, akkor a sztár a forgatás előtt négy nappal csak 1,5 liter vizet ivott, a harmadikon már csak fél litert, a következő kettőn pedig már egyáltalán semennyit sem.

Zendaya — A legnagyobb showman (2017)

Fotó: IMDb

A film rendezője, Michael Gracey azt szerette volna, hogy ha csak a legszükségesebb esetekben használnak kaszkadőrt a forgatás alatt. Ezért Zendaya 3 hónapon keresztül gyakorolt a trapézon, és ő maga adta elő a mutatványokat.

Tom Cruise – Mission: Impossible – Utóhatás (2018)

Fotó: IMDb

Tom Cruise köztudottan ismert arról, hogy a legőrültebb jeleneteket is szereti kaszkadőr nélkül leforgatni. Ő az első olyan színész, aki maga hajtott végre egy HALO, azaz High Altitude-Low Opening (magyarul Nagy magasság-Alacsony nyitás) ugrást. Ez azt jelenti, hogy az ejtőernyős csak egészen alacsony magasságnál, egy hosszabb szabadesés után nyithatja ki az ernyőjét. Tom egy szélcsatornában gyakorolt, aztán 106 alkalommal is kiugrott a repülőből, hogy elkészíthessék a tökéletes felvételt.

Michelle Williams és Ryan Gosling — Blue Valentine (2010)

Fotó: IMDb

Derek Cianfrance filmje egy olyan házaspárról szól, akik a számos hullámvölgy után úgy döntenek, adnak egy utolsó esélyt annak, hogy helyrehozzák a párkapcsolatukat. A rendező azt kérte a főszereplőktől, Michelle Williamstől Ryan Goslingtól, és a kislányukat alakító Faith Wladykától, éljenek együtt egy hónapig – hogy még valósághűbbnek tűnjön, amit felvesznek. A színészek bele is egyeztek ebbe a feltételbe, azonban csak napközben töltötték együtt az idejük, ugyanis Michelle esténként hazament a lányához.

Forrás: Bright Side
Képek: IMDb
Nyitókép: Axelle/Bauer-Griffin/Getty Images

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Legnépszerűbb cikkek: