9 dolog, ami eleinte remek ötletnek tűnt, végül katasztrófába fulladt

Az újragondolt madártejtől a borzalmas Tinder randikig

Ha valami nem úgy alakul, ahogy elterveztük, jobb, ha csak nevetünk egyet és továbbállunk. Esetleg listába szedhetjük ezeket az alkalmakat, hogy másokkal együtt nevessünk magunkon. Íme 9 eset, amikor hiba csúszott a számításaimba.

„Minden nap mondj igent valamire, ami megrémít!” – szól a mondás. De mi a helyzet akkor, ha azért tétovázom, mert egy szörnyen rossz ötletről van szó, amiről előre tudom, hogy borzalmas véget ér majd? Az igazság az, hogy soha életemben nem volt szükség arra, hogy hatalmas rizikót vállaljak, mert néha a leghétköznapibb dolgok is csúnya véget értek. A kellemetlen szituációk, a pillanatnyi szenvedés és szomorúság ellenére ma már nevetve nézek vissza ezekre a helyzetekre. Íme egy lista néhány dologról, ami elsőre nagyszerű ötletnek tűnt, ám végül balul sült el:

1. Felhúzni a kedvenc cipőmet egy fesztiválra

Életem első Sziget fesztiválján nem sok kellemes élménnyel gazdagodtam. Rihanna haknizása semmi volt a tömegben átélt halálfélelemhez képest, amit végül a kedvenc cipőm nem is élt túl. Kezdő fesztiválozóként naivan azt gondoltam, az évek óta imádott vékony bőr bakancsom majd jó választás lesz. Tévedtem. Azóta pedig megtanultam, hogy csak olyan cipőben érdemes fesztiválozni, amit az ember nem sajnál.

2. Utcai szerencsejátékra adni a fejem Párizsban

17 évesen a barátnőmmel úgy gondoltuk, milyen nagyszerű ötlet itt a piros, hol a piros-t játszani Párizs egyik utcáján. Az első kört elvesztettük, ám egy dupla vagy semmire is rávett minket a játékmester csaló. Utána rögtön rájöttünk a trükkjére, és ez az eset örökre elvette a kedvünket mindenféle szerencsejátéktól, mivel elég drága tanulópénzt, pontosan 200-200 eurót fizettünk érte. Anyukám azóta is abban a hitben él, hogy ellopták tőlem az összeget, de ha ezt elolvassa, fény derül a füllentésemre.

3. Megosztani egy vicces képet a szobatársaimmal a közös csoportban

A koleszos szobatársaimmal nagyon jó viszonyban voltam, olyannyira, hogy még hétvégén is üzenetekkel bombáztuk egymást a közös virtuális csoportunkban. Vicces kedvemben megosztottam azt a képet velük, amin egy pólóban és egy vicces bugyiban a konyhában, topmodelleket megszégyenítve pózolok. Az ötlettel semmi probléma nem volt, de a kivitelezésbe hiba csúszott – a szoba csoportja helyett egy másikban sikerült megosztanom, aminek kb. 15 másik ember és a nevelőtanárom is tagja volt.

4. Felhúzni az új magassarkú cipőmet egy egész napos hostess munkára

A gyönyörű fekete, ráadásul platformos cipő remekül passzolt a csipkeruhámhoz, de lehet, hogy nem egy 12 órás hostess munkára kellett volna először felhúznom. Az egész napos sétálgatás és szüntelen álldogálás másnap megbosszulta magát – a vízhólyagok és a sajgó talpam miatt ki sem tudtam mozdulni az ágyból.

5. Fennmaradni egész éjszaka, hogy élőben nézhessem végig az Oscar-gálát

Néhány évvel ezelőtt azért nem utaztam vissza a fővárosba, mert a kollégiumban nem tudtam volna megnézni az Oscar-gála élő közvetítését. A díjátadó vége felé természetesen elaludtam, így lekéstem a buszt, amivel beértem volna kora reggel az iskolába. Sőt, lemaradtam egy fontos vizsgáról is, aminek kérvényeznem kellett a pótlását.

6. Bízni a memóriámban és nem ellenőrizni újra a süti receptjét

Egy egyszerű süteményt szerettem volna készíteni a családi ebédre, amihez a receptet egy kedves ismerősömtől szereztem be. Egy kicsit furcsálltam, hogy miért van szükség az előírt nagy mennyiségű tejre, de úgy voltam vele, „a babapiskóta majd biztos felszívja”. Utólag belátom, érdemes lett volna még egy pillantást vetni a papírra, a 800 ml helyett ugyanis csak 80 ml tejet írt. A papám szerencsére jóízűen kanalazta az azóta csak újragondolt madártejként emlegetett sütit, szóval az íze biztosan nem volt olyan rossz. Bár, azóta senki sem kérte, hogy készítsem el újra a desszertcsodát.

7. Horribilis összegért megvenni egy cipőt, hogy anyukámat ne bántsam meg

Anyukám egyszer olyan nagy lelkesedéssel mutatott meg egy pár cipőt, amit ő talált nekem, hogy nem volt szívem elmondani az őszinte véleményemet. Pedig általában bevallom neki, ha valami nem tetszik. Ezúttal mégis megvettem a méregdrága lábbelit, hogy ne szomorítsam el. A cipő azóta is ott pihen a szekrényben, arra várva, hogy valaki egyszer felhúzza a lábára.

8. Mindkét Tinder randi, amire valaha elmentem

A barátaim közül sokan arról számolnak be, hogy az online társkeresésnek köszönhetően találták meg párjukat. Nekem nem volt ilyen szerencsém a randi appokkal, mindkét találkozó, amire igent mondtam rémálomba fordult. Az egyik randevún a srác kioktatott, hogy 18 évesen miért nincsenek jól átgondolt terveim a közeli és a távoli jövőt illetően. A másik randialany pedig a szervezésbe nem fektetett túl sok energiát – amikor megkérdeztem, hova megyünk, azt a választ kaptam „azt hittem csak leülünk itt a parkban és elszívunk egy cigit”.

9. Minden alkalom, amikor megittam egy pálinkát

És (legfőképp) minden, amit ezután csináltam.

Nyitókép: Marisa9 / Getty Images

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk neked:

Regisztrálj most, és tedd meg első befizetésed, mi megduplázzuk 100 000 Ft-ig! (x)
Legnépszerűbb cikkek: