9 dolog, amit a sikeres emberek tesznek lefekvés előtt

Tedd szokássá a sikert!

A legutolsó dolog, amit elalvás előtt teszel, jelentős hatással van az alvásod minőségére, mennyiségére, sőt, befolyásolja másnapi kedélyállapotodat és az energiaszintedet is!

A sikeres emberek megértették, hogy az eredményesség kulcsa a megfelelő fizikai és lelki egészség, ami viszont nagymértékben az alvás függvénye. A time.com cikke nyomán olvasd el ezt az elalvás előtti 9 szokást, amit érdemes neked is beiktatnod a mindennapjaidba, ha elégedett, boldog és sikeres életre vágysz!

1. Olvass!

Nincs előírás arra, hogy mit. Az üzleti könyvtől a híroldalakon keresztül a fantasztikus regényig bármi szóba jöhet habitusodtól és érdeklődésedtől függően.

2. Készíts listát a teendőidről!

Tisztítsd ki a gondolataidat elalvás előtt! Ebben segít, ha leírod az elintézni való dolgokat, mert így megszűnik a káosz a fejedben.

3. Tölts minél több időt a családoddal!

Igen, tudom, a csapból is ez folyik. De tényleg fontos, és ha nincs is rá lehetőséged, hogy minden nap lásd őket, becsüld meg az alkalmat, amikor együtt vagytok.

4. Gondold végig a napodat!

Mi okozott ma örömet? Mi az, amit jól csináltál? Mi az, ami büszkeséggel tölt el? Vezethetsz „hálanaplót” is, ami segít motiváltnak maradnod.

5. Meditálj!

Már 10 perc is csodát művel, érdemes kipróbálnod, ha eddig nem tetted.

6. Tervezd meg alvásodat!

Egyrészt, ha lehetséges, feküdj le minden nap azonos időben. Másrészt, ha korábban kell kelned – ismerve az alvási igényedet –, számolj vissza, és állítsd be a telefonodat riasztásra, amikor ideje ágyba bújni. Így is lesznek kilengések, de ha következetes maradsz, nem olyan nagyok.

7. Kapcsolj ki minden eszközt, és tudatosan tartsd távol magad a munkától!

Ne kövesd el azt a hibát, hogy még gyorsan átfutod a munkahelyi e-mailjeidet, és lecsekkolod a telefonodat! Hidd el, erre van a legkevésbé szükséged elalvás előtt.

8. Pozitív gondolattal bújj ágyba!

Te is gyakran beleesel abba a hibába, hogy a nap negatív eseményein rágódsz, és elképzeled, mi lett volna, ha? Állj! Állj! Állj! Ez a pesszimista hozzáállás csak még mélyebbre taszít. Biztos történt valami jó is, fókuszálj arra! Ha minden kötél szakad, vedd elő a „hálanaplód”!

9. Képzeld el a holnap sikerét!

Az elején lehet, hogy kicsit erőltetettnek fogod érezni, de némi gyakorlás után meggyőződéseddé válhat a siker. És tudod mit? Az már félsiker!

Nyitókép: Jacob Lund/Shutterstock

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk neked:

Regisztrálj most, és tedd meg első befizetésed, mi megduplázzuk 100 000 Ft-ig! (x)
Legnépszerűbb cikkek: