9 felejthetetlen jelenet a Bridget Jones naplójából

A kedvenc örök szinglinket játszó Renée Zellweger 51 éves lett

Tizenkilenc éve mutatták be a mozikban minden idők egyik legnépszerűbb romantikus filmjét, a Bridget Jones naplóját. A főszereplőt alakító színésznő, Renée Zellweger pedig épp ma lett 51 éves. Őt is ünnepeljük!

A világ legismertebb és legkedveltebb bestsellereiből készült filmes adaptációk színészeinek vállát mindig is átlagon felüli elvárás nyomta, hiszen a könyvek rajongói akarva-akaratlanul örökre az ő arcukhoz társítják a szereplőkét. Gondolj csak A Gyűrűk Ura trilógiára, az Alkonyat, vagy a Harry Potter kötetekre – ha Hermione Granger nevét hallod, ugye, te is azonnal Emma Watsont látod magad előtt? Így van ez a Helen Fielding hősnőjével, Bridget Jones-szal is: alakja egy életre összefonódott az őt életre keltő Renée Zellwegerrel, aki április 25-én ünnepli ötvenegyedik születésnapját.

A kétszeres Oscar-díjas színésznő 2001 áprilisában (azaz éppen 19 éve) bukkant fel először a mozivásznakon Bridget Jonesként, azóta pedig két további részt forgattak a világ egyik legnépszerűbb szinglijéről. Nem titok, hogy én is a rajongók közé tartozom: még tizenévesen kaptam meg Helen Fielding első két Bridget Jones regényét és a mai napig a kedvenc könyveim közé tartoznak. Annak ellenére, hogy úgy érzem, az írónő zseniális humorának csak a töredékét adják vissza a filmek, Renée Zellwegert tökéletes választásnak tartom Bridget szerepére, aki egy kicsit mindannyiunkban ott él – minden esetlenségével, bénázásával, bájával és a hájleszorító nagyibugyijával együtt.

Szóval itt az ideje, hogy felidézzünk néhány zseniális sort a Bridget Jones naplójából Renée Zellweger születésnapja és a film évfordulója alkalmából!

Pam Jones: Jaj, ne csacsiskodj Bridget! Sose lesz pasid, ha úgy festesz, mint aki most szökött Auschwitzból!

via GIPHY

Bridget Jones: Hirtelen rádöbbentem, hogy ha azonnal nem változtatok, olyan életem lesz, ahol a legmeghittebb kapcsolat egy üveg borhoz fűz. Egyedül és kövéren halok meg, és mire három hét múlva rám találnak, már félig megettek a farkaskutyák, vagy Glenn Close-zá változom a Végzetes vonzerőből.

via GIPHY

Bridget Jones: Egyes számú elhatározás: magától értetődően leadok tíz kilót. Kettes elhatározás: mindig bedobom az előző napi bugyit a szennyes kosárba.

Bridget Jones: Komoly dilemma. Ha valami őrült véletlen folytán a párnák közt végzem ma, a döntő pillanatban ez lenne a legcsábosabb, ugyanakkor a döntő pillanatig jutás esélyeit ez növelné a legjobban; rémisztő hájfelfogó bugyi, világszerte nagyon népszerű a nagyik körében. Cseles. Nagyon cseles.

via GIPHY

Daniel Cleaver: Ezek nagyon butuska csizmák, Jones. És ez egy nagyon butuska ruha, és ez itt egy bakfitty egy tök óriási bugyi..

via GIPHY

Bridget Jones: Általánosan elfogadott tény, hogy abban a pillanatban, mihelyt az életed egyik területe helyreáll, egy másik látványosan ízekre hullik.

Bridget Jones: Ilyenkor lehetetlennek tűnik folytatni az életet, és elkerülhetetlen, hogy az ember megegye a frigó egész tartalmát. Két választásom van: vagy beletörődök az örökös aggszűz létbe, és abba, hogy végül farkaskutyák faljanak fel, vagy nem. És ezúttal a nem mellett döntök: nem fog legyőzni egy rossz ember és egy amerikai botsáska. Inkább a vodkát választom és Chaka Khant.

– Mark Darcy: Azért minden látszat ellenére nagyon is kedvellek.
– Bridget Jones: Eltekintve a bagótól, a piától és a vulgáris anyámtól, és hogy be nem áll a pofám.
– Mark Darcy: Nem, nagyon tetszel nekem, úgy ahogy vagy.

via GIPHY

– Bridget Jones: Úgy sajnálom, ne haragudj! Nem úgy értettem, vagyis úgy értettem, de olyan hülye voltam, nem értettem, hogy értettem. Az istenit! Ez csak egy napló. A naplókban köztudottan csupa butaság van.
– Mark Darcy: Tudom én, csak vettem neked egy újat, hogy tiszta lappal indulhass.

via GIPHY

Ezek után pedig már nem is maradt más, mint hogy boldog születésnapot kívánjunk Renée-nek és karaokezzunk egyet Bridget Jones-szal a film egyik betétdalára!

Nyitókép: Axelle/Bauer-Griffin/Getty Images

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Legnépszerűbb cikkek: