9 filmes halál, ami miatt máig fáj a szívünk

Van az úgy, hogy olyannyira megszeretünk egy-egy karaktert, hogy valóságos sokként ér bennünket a filmbeli halála. Ezek az alkotások pont ilyenek: az olykor értelmetlen, sokkoló vagy fájó csavarokat a sztoriban nem tudtuk feldolgozni.

Nemrég megnéztük a Netflix új sikerszériáját, s már akkor őszintén bevallottuk, hogy az Egy nap bizony kifacsarta a szívünket. Nem ez volt azonban az egyetlen olyan alkotás, amelyben annyira megkedveltünk egy-egy karaktert, hogy egyszerűen sokként ért bennünket a halála. Persze, tudjuk, hogy a listánkon szereplő összes plot twist – ilyen vagy olyan módon – „szükséges” volt a film megfelelő hatása miatt, azonban még így is vannak olyanok, melyeket máig megkérdőjelezünk. Előre szeretnénk mindenkit figyelmeztetni, hogy cikkünk ezúttal erősen spoileres!

Bosszúállók: Végjáték

Robert Downey Jr. Vasemberével indult útjára a Marvel egész filmes univerzuma és annak fénykora sajnos Tony Stark halálával párhuzamosan véget is ért. Vasember karaktere 2008-tól három önálló filmben és szinte minden fontos moziban feltűnt a 2019-es Végjátékig, így ebben a bő évtizedben igencsak szívünkhöz nőtt a zseniális tudós szuperhős. Stark ezért tényleg igazi hősi halált kapott az alkotóktól, ugyanis az ő életébe került az a „csettintés”, mely milliók szeretteit hozta vissza az élők közé. Köszönünk mindent, Vasember!

A csodálatos Pókember

A szuperhősök fénykorában persze nemcsak Tony Stark halála érintett minket mélyen, hanem az is, amikor minden idők legcsodálatosabb Pókembere vesztette el élete szerelmét. Gwen Stacy végzetét még Andrew Garfield sem írhatta sajnos felül.

Titanic

James Cameron a filmtörténet egyik legszomorúbb és sokak szerint legértelmetetlen halálát vitte vászonra a hihetetlen sikereket elkönyvelt Titanicban. 1997 óta pedig máig sokan értetlenül állnak azelőtt, hogy a Leonardo DiCaprio által megformált Jack miért nem férhetett fel arra az ajtóra, aminek köszönhetően szerelme, Rose túlélhette a tragédiát. Igen, nem jár mindenkinek a happy end.

Halálsoron

A Stephen King regényén alapuló Halálsoron olvasva és látva is egyszerre hökkent és gondolkodtat el minket. A történet a kivégzésre váró rabok és a rájuk felügyelő tiszt szívszorító sztoriját meséli el. Adott egy férfi, aki ártatlanul várja a halált, hiszen ő csak segíteni akart a birtokában lévő természetfeletti erőnek köszönhetően. John Coffey maga a megtestesült ártatlanság, azonban zord külseje miatt kérdés nélkül küldik a villamosszékbe. A legszomorúbb pedig az, hogy egy percig sem tiltakozik és kivégzésekor is csak annyit kér, hogy ne takarják el az arcát, hiszen fél a sötéttől.

My Girl – Az első szerelem

Minden veszteség fájó, azonban egy gyermek halála valahogy a filmekben is jobban megrendít minket. A My Girl-ben pedig duplán összetörik a szívünk. Vada sok változáson megy keresztül a történet alatt, elfogadja édesanyja elvesztését, szerelmes lesz és a legjobb barátot is megleli Thomas J. személyében. Miután azonban a lány elveszti kedvenc gyűrűjét és annak megkeresésére a méhcsípésre allergiás Thomas J. indul, a boldogság ismét távol kerül tőle, hiszen a fiúnak ez az expedíció lesz a veszte. És Vada ismét összetörik.

Harry Potter és a Halál ereklyéi

A Harry Potter sem a felhőtlen örömről szólt és a sorozat alatt bőven volt olyan szereplő, akitől igencsak fájó volt elbúcsúzni. Dobby, Hedwig és Dumbledore halála is igazán megrendítőek voltak, viszont Piton professzor végzete biztos, hogy a filmekért rajongó gyerekeket és felnőtteket is egyaránt padlóra küldte.

A nagy Gatsby

Az F. Scott Fitzgerald egyik leghíresebb regényéből készült 2014-es filmadaptáció sokak kedvencévé vált, így Leonardo DiCaprio ezen a listánkon is duplázik. Gatsby halála ugyanis nemcsak fájó, hanem teljesen értelmetlen is volt, hiszen egy olyan lövés okozta vesztét, melyet nem is neki kellett volna kapnia. Egész életében egy álomért küzdött és mikor úgy érezte, hogy az végre megvalósulhatott volna, véget ért az élete. Nemcsak a halála, hanem az is igazán megrendítő és elgondolkodtató volt, ahogy az azelőtt óriási partikat adó és rajongott milliomos temetésén alig vett részt valaki. Igen, még az sem, aki miatt szó szerint mindent megtett.

Kegyetlen játékok

A Kegyetlen játékok alatt mind drukkoltunk, hogy Sebastian Valmont (Ryan Philippe) végre tényleg jó útra térjen, hiszen azért benne mostohatestvérével ellentétben ott volt a jóságra való hajlam. Ezt pedig meglepő mód egy lánynak sikerült is kihoznia belőle és végül ez a szerelem is lesz a veszte. Ezért a húzásért pedig mi máig haragszunk…

Szerelmünk lapjai

A Ryan Gosling és Rachel McAdams főszereplésével készült Szerelmünk lapjai igazi romantikus alapművé nőtte ki magát, így nagyon sokakat rendített meg annak vége. A film tökéletesen bizonyítja, hogy az igaz szerelem mindent legyőz. A történet ugyan nagyon „szép” befejezést kapott, mégis szívszorító volt látni, amikor az idős Allie és Noah egymás kezét fogva szenderültek örök álomra.

Nyitókép: IMDb

Ha tetszett a cikkünk, ezek is érdekelhetnek:

Regisztrálj most, és tedd meg első befizetésed, mi megduplázzuk 100 000 Ft-ig! (x)
Legnépszerűbb cikkek: