9 jel, hogy rátaláltál az igazira

Egy párkapcsolat kemény munka. Miután túljutunk a kezdeti rajongás időszakán, a valóság kezd belénk ivódni és elkezdjük egyre jobban megérteni, hogy ki is az illető valójában. De vajon honnan tudhatjuk, hogy ő a megfelelő-e számunkra?

A jeleket nehéz felismerni, különösen akkor, ha még sosem éltünk hosszú távú párkapcsolatban. Mennyit vagyunk hajlandóak feláldozni a másikért? Számít-e, ha nem egyeznek az érdekeink? És mi a helyzet akkor, ha sokat vitatkozunk? Íme 9 jel, ami arra utal, hogy a személy, akivel randizunk, megfelelő a számunkra.

1. Közös nevező

Minden sikeres kapcsolat kulcsa a kompromisszum. Habár mindig lesznek súrlódások az eltérő egyéni igények miatt, nem szabad elvárni, hogy mindig mindenben tökéletesen összehangoltak vagy egyetértőek legyünk. Amikor viszont könnyen közös nevezőre tudunk jutni olyan dolgokban, amikben nem feltétlenül értünk egyet, akkor biztosak lehetünk abban, hogy a partnerünkkel hosszú távon együtt tudunk működni.

2. Jól érzed magad mellette

A számunkra megfelelő személy mellett magabiztosabbnak érezzük magunkat. Megnyugtatnak, bókolnak és támogatnak minket. Egy jó társ mindig arra törekszik, hogy boldogok legyünk. Viszont azoknak a partnereknek, akik miatt folyamatosan megkérdőjelezzük saját magunkat – akár a gondolatainkat, vagy a megjelenésünket – itt az ideje búcsút inteni.

3. Remek hallgatóság

A jó partner figyelmesen meghallgat mindent, még akkor is, ha az esetleg unalmasnak tűnik a mondandónk. Az, hogy figyelmet és időt szentelnek nekünk, a gondoskodás és a szeretet egyik kifejezése, amit hasonló odafigyeléssel tudunk viszonozni.

4. Hasonló alapértékek

Nem szükséges, hogy azonosak legyenek az érdeklődési körök. Sőt, néha pont az tesz izgalmassá egy kapcsolatot, ha teljesen más dolgok keltik fel a kíváncsiságunkat. A hosszú távú románcok viszont csak akkor fognak működni, ha a partnerek egy irányba tartanak és életcéljaik közel azonosak. Ez érintheti a gyerekvállalást, a lakhely kérdését vagy egyszerűen csak az életmódot. A lényeg, hogy a megfelelő partnerrel egy csapatot alkotunk és azonos oldalon állunk.

5. Egészséges és építő viták

A viták nem feltétlenül jelentenek rosszat egy szerelemben. Sőt, attól függően, hogyan kezeljük azokat, szerves részét képezhetik a jól működő párkapcsolatnak. A megfelelő partnerrel képesek vagyunk az ellentétes és eltérő nézetek kifejteni anélkül, hogy az a kapcsolat törését okozná. Ez a fajta hozzáállás és nézőpont egyeztetés pedig megtanít minket arra, hogy egy csapatként nézzünk szembe az élet nagyobb kihívásaival is.

6. Ítélkezés nélkül

Ha a megfelelő emberrel vagyunk, akkor nincs ítélkezés a kapcsolatunkban. Szabadnak érezzük magunkat, önmagunk lehetünk és megmutathatjuk személyiségünk minden oldalát. Így teret kap mindaz, ami a szívünket nyomja, és ahelyett, hogy bezárkóznánk, az érzéseink meghallgatásra és megértésre találnak.

7. Osztatlan figyelem

Nincs annál rosszabb, mint amikor beszélgetni szeretnénk a társunkkal, de ő éppen az Instagramot görgeti. Egy megfelelő partner sosem tesz ilyet. Ellenben jelen van a társaságunkban és a figyelmével kifejezi, hogy értékesek vagyunk a számára. És ma már köztudott, hogy a figyelem fontos szerepet játszik a jól működő kapcsolatokban.

8. A barátok és a család is szereti

Talán túl nyilvánvaló, de ha a szeretteink is jól kijönnek azzal, akivel randizunk, az általában elég jó jel. A hozzánk közel álló személyek valószínűleg jobban ismernek minket, mint mi magunk. Normális, hogy kezdetben gyanakvóak és védelmezőek az új partnerünkkel szemben. De ha a barátaink és családunk lesznek a társunk legnagyobb rajongói, abból azért sejthetjük, hogy jól választottunk.

9. Apró gesztusok jelentősége

Nem kell minden gesztusnak nagyszabásúnak lenni ahhoz, hogy romantikus legyen. Sőt, néha az egészen apró figyelmességek jelentik a legtöbbet. Az odafigyelés és gondoskodás nem pénz kérdése. Elég egy csésze kávé reggel az ágyban vagy egy kedves üzenet napközben, amiből tudhatjuk, hogy partnerünknek fontosak vagyunk.

Ha olyasvalakivel járunk, aki megteszi ezeket a dolgokat, az általában jó jele annak, hogy mélyen törődik velünk.

Forrás: INDEPENDENT
Nyitókép: Jonathan Borba/Unsplash

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Legnépszerűbb cikkek: