9 konyhatrend, ami mellett nem mehetünk el 2020-ban

Nagyon izgalmas dolgot figyelhetünk meg a lakberendezésben. A technológiai változásoknak köszönhetően otthonaink egyre okosabbak, ugyanakkor a kiegészítők terén igyekszünk a természetet becsempészni a lakásba. Nincs ez másként a konyhában sem.

Nem véletlen, hogy a 2020-as trendek is a fent említett két véglet között mozognak. Hiszen amellett, hogy igyekszünk minden téren egyre professzonálisabbak és hatékonyabbak lenni, keressük a lehetőségét annak, hogy kapcsolatot ápolhassunk a természettel. Éppen ezért fér meg egymás mellett a komposztálógép és a rusztikus, kőhatású mosogató. De lássuk csak, mely trendeknek hódolhatunk még idén?

1. Monokróm és fekete konyhák

Fotó: Pia Ulin/GettyImages

A fekete bútorzat nem szerencsés, többek között azért sem, mert összenyomja a teret, ugyanakkor a konyhaszekrény bizonyos elemeinél bátran nyúljunk ehhez az árnyalathoz. Egy metrócsempével kiegészítve szupersítlusos lehet az összhatás.

2. Színezd újra!

Fotó: Kim Sayer/GettyImages

Szerencsére a színek rajongóinak sem kell lemondaniuk az üde és vidám árnyalatokról. A 2020-as trendek között az almazöld központi szerepet kap, és nem csak az öltözködésben. Egy friss, zöldes színű konyhában kétségtelen, hogy minden nap csakis jól indulhat.

3. Kicsi terek, nyitott polcok

Fotó: Image Source/GettyImages
Ki akarná elrejteni a csodás edényeit, csészéit és tálait, ha azok a konyha díszei is lehetnek? A kiegészítők terén hódítanak a különleges darabok, amelyekkel meghatározhatjuk konyhánk stílusát, éppen ezért jobb, ha minden szem előtt van. Persze a poros nagyvárosokban nem ez a legpraktikusabb tárolási mód, de a stílusért még azt a heti plusz egy porolást is bevállaljuk, nem?

4. Mindenünk az öko!

Fotó: Alistair Berg/GettyImages

Bár nem kimondottan enteriőrtrendről van szó, mégis az öko szemlélet némiképp átalakítja a konyhánk küllemét is. A komposztálás már nem idegen számunkra, egyre többen nyitnak a szerves hulladék alternatív felhasználási módja felé. Ha a felhasználást szeretnénk stílusosan elvégezni, akkor akár egy kényelmes komposztálógépre is benevezhetünk. Addig is gyűjtsük külön a szerves hulladékot!

5. Fa, kő és a többiek: természet ihlette kiegészítők

Fotó: Enrique Díaz/7cero/GettyImages

A natúr eszközök sosem voltak ennyire kelendők, mint manapság. Nem csoda, ezzel is szeretnénk kicsit közelebb hozni otthonainkba a természetet. Nem beszélve arról, hogy ezek a kiegészítők sokkal időtállóbbak, mint a műanyagból készült társaik.

6. Vörösréz kimaxolva

Fotó: ume illus/GettyImages

Megvárjuk, míg a kifinomult sítlus rajongói visszarendezik leesett állukat! Igen, ez a konyha maga a csoda, egy Wes Anderson film simán indulhatna is innen. Nemcsak a színek, inkább a fényes réz felületek teszik igazán exkluzívvá ezt a teret.

7. Csinos munkafelületek

Fotó: drewhadley/GettyImages

A márvány kétségkívül örök. Nemcsak csokoládét lehet rajta kifogástalanul készíteni – lévén sose melegszik át, mindig megőrzi hűvösségét -, de nagyon időtálló anyag is. A konyha éke lehet, legyen szó bármekkora felületről. Nem kell az egész konyhaszigetet márvánnyal borítani, éppen elég, ha csak egy kis részen használjuk ezt az anyagot!

8. Mutasd a mosogatód!

Fotó: Catherine Falls Commercial/GettyImages
Még egy remek eszköz, hogy megmutassuk, milyen is a stílusunk: válasszunk a szokványostól eltérő mosogatótálcát! Egy bádogból vagy kőből készült változat rusztikus hangulatot ad a helyiségnek, de választhatunk egy gránitból készültet is, hogy adózzunk kicsit a high tech életérzésnek.

9. Okos tárolás mindenekelőtt!

Fotó: Taiyou Nomachi/GettyImages

Mivel egyre kisebbek a lakások, így a lakberendezés terén a fókusz a tárolásra és a helykihasználásra terelődött. Szerencsére a nagyobb márkák is támogatnak minket abban, hogy a lehető legpraktikusabban értelmezzük a rendelkezésünkre álló polcokat, szekrényeket és tárolókat.

Nyitókép: Andreas von Einsiedel/GettyImages

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Legnépszerűbb cikkek: