9 lebilincselő mozifilm, amit nem hagyhatsz ki májusban

Dráma, vígjáték, kalandfilm és thriller minden mennyiségben!

Godzilla ismét akcióba lendül, a Trónok harca Jamie-je őrült hajszába kezd, Aladdin meséje pedig élőszereplős változatban kerül a vászonra! Görgess tovább, és böngéssz az izgalmasabbnál izgalmasabb premierek között!

Manta Ray (május 2.)

Egy lebilincselő dráma, ami elhozta a 2018-as Velencei Filmfesztivál Orizzonti szekció fődíját, és számos más elismerést is bezsebelt. A történetben szereplő halász egy eszméletlen, néma férfit talál a thaiföldi erdőben, majd idővel barátságot kötnek egymással. Egy napon a halász eltűnik, a titokzatos férfi pedig szépen lassan a helyébe lép. Vajon mi áll a rejtély mögött?

Tied a világ (május 9.) – Netflix

A francia humor és a mamahotel jelenség találkozása 95 percben. A bűnügyi vígjátékok kedvelői imádni fogják a drogbizniszben utazó, gyámoltalan Francois-t, aki mindenáron szabadulni próbál édesanyjától, ám ez számára nem olyan egyszerű feladat. A mama elkártyázta a pénzét, ezért most Francois egy igazán nagy akcióra készül, hogy új életet kezdhessen. Persze hatalmas balhé keveredik az ügyből, a film végén pedig csak, hogy kerek legyen a történet ismét felbukkan anyuci.

Aladdin (május 23.)

Ismét elvarázsolnak minket gyerekkorunk mókás karakterei. Aladdin és barátai, Szőnyeg, Abu és Jágó visszatérnek! Hiányzik valaki a felsorolásból? Talán a fergeteges humorú Dzsinn? A jó hír, hogy most Will Smith alakításában élvezhetjük a barátságos szellem idétlenkedését. Gyönyörű, igényes filmre számítunk, lebilincselő látványvilággal. Szinte már halljuk, ahogy felcsendül az Egy új élmény – Aladdin és Jázmin hercegnő emlékezetes duettje. Ne hagyd ki az 1992-es animációs klasszikus élőszereplős adaptációját!

Átkozottul veszett, sokkolóan gonosz és hitvány (május 23.)

Zac Efron, aki nemrég még az új Baywatch-filmben parádézott kockás hasával most a világ egyik leghírhedtebb gyilkosának bőrébe bújt. Ted Bundy karizmatikus, megnyerő, okos és gyengéd. Nem csoda, hogy megdobbannak érte a női szívek, a vonzó külső azonban egy igazi pszichopatát rejt. Egy egyedülálló anyuka is belesétál a hálójába, de ezután váratlan fordulat történik: a férfit letartóztatják. Vajon mikor döbben rá Liz a gyilkos hazugságaira?

Fájdalom és dicsőség (május 23.)

Igazi sztárparádé a filmvásznon! A 2013-as Szeretők, utazók című film után Antonio Banderast és Penelopé Cruzt ismét közös moziban láthatjuk. A szenvedélyes spanyol dráma egy filmrendező életére tekint vissza: rengeteg érzelem, szerelmi csalódás, az alkotás iránti vágy,  végtelen üresség és a filmkészítés varázsa tárul elénk. A rendező, Pedro Almodóvar vajon saját munkásságát szerette volna összefoglalni ezzel a történettel?

Godzilla II – A szörnyek királya (május 30.)

Több ezer éve rejtőzködnek világszerte. Pusztítóak, legyőzhetetlenek és hatalmasak: ők a titánok, akik most azért jönnek, hogy leszámoljanak az emberiséggel. Hogyan vehetjük fel ellenük a harcot? Csak egy eddig rettegett ellenfél segíthet ebben a csatában. Godzilla vajon képes megmenteni a Földet?

Mami (május 30.)

https://youtu.be/mqB_1RUKykU

Féktelen tinik, tomboló hormonok, vad bulik. Mi történik, ha jön egy kedves, laza, középkorú nő, és az alagsorát a fiatalok játszóterévé nyilvánítja? Csak pár szabályt állít fel, az egyik az, hogy tilos felmenni az emeletre. De kibírják ezt a gyerekek? Hát persze, hogy nem! Az előzetes alapján garantáltan feláll majd a szőr hátadon ettől a vérfagyasztó dráma-thrillertől: erről többek között az Oscar-díjas Octavia Spencer gondoskodik. Az eszelős vigyorától egyenesen ránk tört a frász!

100 dolog (május 30.)

Veled is előfordult már, hogy nagyon rossz fogadást kötöttél ittasan? Talán még a gatyád is ráment? Ha igen, ez a történet nosztalgikus lehet számodra! Toni és Paul egy napon meztelenül ébrednek, ráadásul az összes holmijuk eltűnt a lakásukból. Hamar kiderül, hogy egy őrült, 100 napos hívás elé állították magukat. De vajon meddig bírják nincstelenül?

Dominó (május 30.)

Be kell vallanunk, hogy mi itt a szerkesztőségben Trónok harca-lázban égünk. Nem csoda, hogy rögtön felkaptuk a fejünket a sorozat Jamie Lannisterének legújabb filmjére. A karaktert alakító Nicolaj Coster-Waldau ezúttal sem egy békés családi filmben szerepel, a történet szerint megölték rendőrtársát, és addig nem nyugszik, míg bosszút nem áll. Egy idő után viszont már a túlélésért is harcolnia kell. Vajon sikerül elkapnia a gyilkost?

Nyitókép: IMDb

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Regisztrálj most, és tedd meg első befizetésed, mi megduplázzuk 100 000 Ft-ig! (x)
Legnépszerűbb cikkek: