A 77 éves Helen Mirren ezzel az edzéssel tartja formában magát

Mindössze napi 12 perc! Az ikonikus filmsztár ennek a speciális gyakorlatsornak köszönheti irigylésre méltó alakját és energikusságát.

Az ikonikus filmsztár, Helen Mirren, soha nem rejtette véka alá a külsőségekkel kapcsolatos véleményét. Híres kolléganőivel ellentétben, ő semmilyen trendet nem követ, nem akar mások elvárásainak megfelelni, csak a saját szabályrendszere szerint éli az életét. Hiszi, hogy ennek is köszönhető, hogy önazonos tudott maradni és mindenkit a saját értékeinek felismerésére buzdít. Nemcsak élvezi, hanem jól is áll neki a polgárpukkasztás és mindig elő tud rukkolni valami meglepővel. Nem volt ez másképp a 76. Cannes-i Filmfesztiválon sem, valószínűleg az ő korában már kevesen mernék bevállalni, hogy a piros szőnyegen kék hajjal vonuljanak végig. Ő viszont olyan könnyed eleganciával tette, mintha a kék frizura lenne a legtermészetesebb a világon.

Helen Mirren a 76. Cannes-i Filmfesztiválon. Fotó: Vittorio Zunino Celotto/Getty Images

Speciális katonai edzésre esküszik

A világtrendnek megfelelően a jóga, a pilates és a boksz edzések az első számú mozgásformák mostanában a sztárok köreiben, de Helen Mirren ebbe a sorba sem áll be. Na, nem azért, mintha nem lenne számára fontos a sport és a mozgás, de ő egy speciális katonai edzésre esküszik. Az Oscar- és kétszeres Golden Globe-díjas színésznő a Kanadai Királyi Légierő 12 perces, az 1950-es évekből származó gyakorlati tervét követve tartja magát formában.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Helen Mirren (@helenmirren) által megosztott bejegyzés


A gyakorlatsor, amit a színésznő évtizedek óta végez, az XBX edzés, amely 10 alapgyakorlatból áll:

 1. Álló helyzetből hajolj le és érintsd meg a lábujjaidat. Ismételd meg ötször (Kb. 30 mp-45 mp).
 2. Térdemelés: álló helyzetben húzd fel a térdedet a mellkasodig, úgy, hogy az egyik lábadon egyensúlyozol. Ismételd a gyakorlatot mindkét lábra nyolcszor (kb. 30-45 mp).
 3. Hajlás oldalirányba: tedd magad mellé a kezedet, és hajolj oldalra, úgy, hogy a karodat a lábadon csúsztatod a térded irányába. Ismételd mindkét oldalra ötször (kb. 30-45 mp).
 4. Karkörzés: álló helyzetben váltott karral végezd. Ismételd meg mindkét karral tizenkétszer (kb. 30- 45 mp).
 5. Ülj le, és csinálj öt felülést (kb. 30 mp).
 6. Feküdj hassal a padlóra, nyújts ki a karod, majd a mellkasod és a lábad emeld meg, úgy, hogy csak a hasad érintkezzen a földdel. Ismételd meg ezt ötször (kb. 1,5-2 perc).
 7. Oldalsó lábemelés: fordulj az oldaladra, majd a felül lévő lábadat egyenesen tartva emeld meg ötször 45 fokos szögben. Ismételd meg ezt ötször, majd végezd el a gyakorlatot a másik oldalra is (kb. 1-1,5 perc).
 8. Végezz öt fekvőtámaszt (kb. 1 perc).
 9. Lábemelés: feküdj a hátadra, majd emeld meg az összezárt lábaidat egyenesen, 90 fokban. Ismételd meg ötször (kb. 1 perc).
 10. Helyben futás és ugrás: kezdj el helyben futni egyre gyorsuló ütemben. Számold a lépéseidet, majd 50 után a két lábadat felhúzva ugorj a magasba. Ismételd a gyakorlatot 3 percig.

  A gyakorlatsor nem bonyolult, ráadásul semmilyen speciális sportfelszerelés sem szükséges hozzá, és kortól függetlenül bárhol bárki elvégezheti. Ha kétséged lenne a hatékonyságát illetően, akkor vess egy pillantást Helen Mirren legfrissebb fotóira. Lehet, hogy nála van a bölcsek köve és nem is kell órákig sanyargatni magunkat a beach bodyhoz?

  Forrás: fittandwell.com, insider.com,

  Nyitókép: Elisabetta A. Villa/GettyImages

  Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

   

  Regisztrálj most, és tedd meg első befizetésed, mi megduplázzuk 100 000 Ft-ig! (x)
  Legnépszerűbb cikkek: