A 87 éves Sophia Loren 6 fontos leckéje az élethez

A világ egyik leghíresebb színésznője elárulta, mik azok az egészséges szokások, amiket az évek során beépített a mindennapjaiba annak érdekében, hogy a nyolcadik X felett is sugárzóan boldog legyen.

Ha valaki, hát Sophia Loren egyértelműen bebizonyította, hogy a kor valóban nem más, csupán egy szám. Az Oscar-díjas színésznő 87 évesen is sugárzik, és több mint 10 év kihagyás után újra kamerák elé állt a fia kedvéért, aki filmre vitte Romain Gary: Előttem az élet című nagy sikerű könyvét. „Néha, amikor azt mondom, 87 éves vagyok, nem hiszem el. 20 évesnek érzem magam” – árulta el az olasz díva az egyik interjújában, amit a visszatérése kapcsán adott az AARP the Magazine-nak és azt is elárulta, mik azok a fontos leckék, amelyeket az évek során megtanult és be is tartott annak érdekében, hogy az élete maga legyen a valóra vált álom.

Forrás: Silver Screen Collection/Hulton Archive/Getty Images

Íme a hosszú, boldog élet titkai Sophia Lorentől:

1. A szépség belülről fakad!

„Amikor tükörbe nézek, lelkesítem magam. Nem kérdezgetem, hogy ’Gyönyörű vagyok-e?’. Nem. Az számít, hogy érzem magam belül, mennyire vagyok biztonságban és milyen boldog vagyok” – vallja a filmvilág egyik legendás csillaga.

2. A család az első!

Sophiának az is fontos, hogy közeli kapcsolatot ápoljon a gyerekeivel és az unokáival. „Mindkét fiamnak van két gyermeke. Bár én sajnos messze élek tőlük, sokat beszélünk telefonon és képeket is küldünk egymásnak.”

3. Élvezd az élet apró örömeit!

„Ha bemegyek a nappaliba és meglátom a csokoládét az asztalon, kettő-három kocka vagy falat mindennap eltűnik a csomagból. Abbahagyhatnám, de én csak azért is megteszem” – ismerte be a sztár.

4. Csak pozitívan!

A színésznő számos egészséges szokást felvett az évek során a mentális egészségének megőrzése érdekében, például igyekszik pozitívan gondolkodni. „Ha egészséges vagy és azzal foglalkozol, amit élvezel, akkor nem gondolhatsz arra, hogy ’Istenem, holnap meghalhatok’. Nem! Rengeteg csodálatos dolgot tehetsz. Én dolgozom, olvasok, filmet nézek, templomba megyek. És lélegzem.”

5. Fogadd el magad!

„Miért változtatnád meg a tested és lennél valaki más, ha közben belül nem vagy boldog? Én sosem akartam megtenni ezt – soha. Szeretem azt, amit kaptam. Szeretem magam” – tanácsolja a színésznő, aki hisz abban, hogy a belső örömét nagyban táplálja az is, ha üdvözli az öregedés természetes folyamatát.

6. A veszteség az élet része!

Természetesen Sophia élete sem pusztán tündérmese, 2007-ben ugyanis elvesztette férjét, Carlo Pontit, akivel több mint 40 évig voltak házasok. Azt mondja, a bánat ellenére rendíthetetlen híve az elfogadásnak. „Borzasztóan szomorú voltam, amikor meghalt a párom, mert egy ilyen érzésen sosem tudja magát túltenni az ember. Akárhányszor erre gondolok, egy pillanatra elfog a magány, ami kegyetlenül erős, de az élet ilyen.”

Forrás: New York Post/AARP
Nyitókép: Michael Buckner/Getty Images

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Legnépszerűbb cikkek: