A 9 éves csodagyerek, aki előtt döbbenten áll az egész világ

145-ös IQ-val rendelkezik, négy nyelven beszél és decemberben minden bizonnyal lediplomázik.

Ezzel pedig elnyeri a világ legfiatalabb diplomása címet. Amíg mi 9 évesen valószínűleg a számok összeadásával, és a sárpalacsinta tökéletes receptjével bíbelődtünk, addig Laurent Simons a belga csodagyerek villamosmérnöki alapképzésen vett részt az Eindhoveni Műszaki Egyetemen. Miután az alapképzést befejezte, szeretné megszerezni a PhD minősítést is, és a jövőben leginkább a mesterséges intelligencia fejlesztésével foglalkozna. A választott egyetemet még nem árulták el a szülők, de több neves felsőoktatási intézmény is jelezte, hogy örömmel várják a fiút.

A szülők a CNN-nek elárulták, hogy a gyerek különleges képességeire a nagyszülők figyeltek fel először, de ők kezdetben csak elfogult dicséretként tekintettek ezekre a szavakra. Később viszont a tanárok is észrevették, hogy sokkal gyorsabb tempóban halad Laurent, mint vele egykorú társai, így végül többféle teszt elvégzése után közölték a szülőkkel, hogy a kisfiú agya olyan, mint egy szivacs. Ezután pedig hagyták saját tempójában haladni, ami oda vezetett, hogy decemberben le is diplomázhat.

Az egyetem munkatársai és tanárai azt mondják róla, hogy az eddigi leggyorsabban tanuló diák, akivel valaha találkoztak. Laurent pedig villamosmérnöki tanulmányaival sem elégszik meg, mert emellett belefér az idejébe egy kis orvostudomány is, így a közeljövőben valószínűleg ott is diplomát szerez.

A kisfiú története sok olyan kérdést felvet, hogy valódi gyermekkor nélkül, milyen felnőtt válik majd belőle, és lehet-e igazán boldog élete. Ez téma a család életében is nagyon fontos szerepet játszik, és az apa elmondásai szerint próbálják a lehető legjobban megóvni attól gyermeküket, hogy túlzottan komollyá váljon. Laurent Simons ugyanúgy szeret például a telefonján játszani, vagy szabadidejében a kutyájával lenni, mint a többi kisgyerek, emellett viszont kihasználja a képességei nyújtotta lehetőségeket, amelyet az iskolarendszer meg is enged neki.

Nyitókép: picture alliance/Contributor/Getty Images

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk neked:

Legnépszerűbb cikkek: