A balerina konty lehet a nyár kedvence?!

Ha kislányként te is arról álmodtál, hogy balerina leszel, és még most is ámulattal nézed A diótörőt, van egy jó hírünk, ugyanis idén mi is könnyedén magunkévá tehetjük a balett-táncosok világának egy szeletét.

A mob wife trend, a cowboy core és a girlhood aesthetic mellett a „balletcore” is egyre nagyobb népszerűségre tesz szert. Mi sem bizonyítja ezt jobban, minthogy az ehhez tartozó hashtag mindeddig több mint 269 millió megtekintést gyűjtött össze a TikTok-on. Az ezzel megjelölt videók telis-tele vannak body-kkal, lábmelegítőkkel, balett cipőkkel, masnikkal és megkötős pulóverekkel, viszont ha nem akarsz teljesen új ruhatárat beújítani, akkor is van megoldás: a balletcorehoz való alkalmazkodásnak a balerina konty a legegyszerűbb módja. A kontyok trendje ugyanis sosem vész el, maximum csak átalakul. Egy időben a teljesen rendezetlen hatást keltő frizurák voltak trendik, majd Hailey Bieber és Kendall Jenner prezentálásában egy sokkal elegánsabb variáció mutatkozott be, most pedig ismét kicsit megújult.

A balerina konty a hétköznapokban

Azok, akik gyermekkorukban balettórákra jártak, ezt az újított változatot a jellegzetes balett kontyhoz képest sokkal kevésbé merevnek és strukturáltnak fogják találni. Ami azonban nem változott, az a minimalista, lágy és egyszerű hangulata. Csak fésüld hátra a hajad és rögzítsd azt pár könnyed mozdulattal. A balerina kontyot szinte bárhogy viselhetjük, a tarkónkon elkészítve ugyanis ugyanolyan jól mutat, mintha a fejünk tetején képzeljük azt el, és ami a legjobb benne, hogy szinte minden hajhosszal és hajtípussal működik. Na, és persze azt se felejtsük el, hogy nyáron igazi megkönnyebbülés lesz, ha hosszú tincseink nem nehezítik méginkább a hőség túlélését.

Így tedd magadévá a trendet

Persze, egy ilyen egyszerű frizura esetében felmerülhet a kérdés, hogy nem fogunk-e túl hamar ráunni. Nos, mi biztosak vagyunk abban, hogy nem, hiszen a frizura minimalizmusa bőven ad arra lehetőséget, hogy különböző módokon csempésszünk bele egy kis egyediséget. Mutatjuk, hogyan.

A fonatokkal is működik

Az elmúlt években a nyári frizuratrendek között továbbra is tartják magukat a fonatok, így ezeket is könnyen kombinálhatjuk a balerina konttyal. A különböző módon elkészített fonatokat rögzítsük alacsony kontyba egy scrunchival, ami ha komolyan vesszük a balettcore-t, természetesen csak rózsaszínű lehet.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Lesley (@freshlengths) által megosztott bejegyzés

Helyezd át!

Bár a legtöbb balerina konty a tarkónál helyezkedik el, ez nem azt jelenti, hogy mi magunk ne próbálhatnánk azt ki másként is. Copfunkat egész magasra fogva is elkészíthetjük azt, viszont ilyenkor figyeljünk arra, hogy a kontyunk ne legyen túl szoros, hiszen egy hosszú napon ebben a formában nem lesz túl kényelmes.

A girlhood aesthetic hatása

Imádjuk, mikor két, a közösségi médiát is meghódító trend találkozik. A balettcore kontyja és a girlhood aesthetic masnijai pedig tökéletesen ki is egészítik egymást. Kössük át egy szalaggal vagy tegyünk bele egy méretes masnit, csatot és máris felvehetjük hozzá a legcukibb nyári ruhánkat.

Nyitókép:  Cindy Ord/Getty Image

Ha tetszett a cikkünk, ezek is érdekelhetnek:

Regisztrálj most, és tedd meg első befizetésed, mi megduplázzuk 100 000 Ft-ig! (x)
Legnépszerűbb cikkek: