A botox és a feltöltés alternatívái: 3 kíméletes, noninvazív eljárás, ha szeretnénk sokáig üde és fiatalos arcbőrt

A közösségi média világában nincs kegyelem: csak a tökéletesség az elfogadható.

Mivel rengetegen a közösségimédia-oldalakról választanak példaképeket, teljesen természetes, hogy sokan másolni próbálják kiválasztott idoljaikat. Bár mind tudjuk, számtalan cikk és komolyabb kutatás is foglalkozott vele, mégis hajlamosak vagyunk megfeledkezni arról, hogy ez egy virtuális valóság. Filterekkel, töménytelen mennyiségű retussal, jól megkomponált fényekkel és tökéletes beállítással. És ami még ezen túl is van: botox és feltöltés. Nem is csoda, hogy a kozmetikai beavatkozások száma drasztikusan megugrott, egyre fiatalabb korban fordulnak a nők a botox és a különféle szépítő kezelések felé, ám nem biztos, hogy jó úton járnak.

Instant valóság

Az egyik legnagyobb csapda a sima, ránctalan bőr, ezeken a felületeken ugyanis nem látni fáradt, nyúzott arcokat. Így az sem véletlen, hogy a bőrgyógyászok kezelései között a botox és a különféle feltöltések a legnépszerűbbek. Mivel ezek hatása és eredménye szinte azonnal látszódik, sokan gondolják úgy, hogy ennél jobb megoldás nem létezik. Instant biztosan nem.

De biztos, hogy egyik percről a másikra el kell tűnnie az összes ráncunknak? Normális az, hogy ha mosolygunk vagy mérgesek vagyunk, akkor nincsen ráncunk, nincsen mimikánk?  Fel vagyunk arra készülve, hogy ha egyszer elkezdjük, akkor nincs visszaút? Hiszen ha egyszer megtapasztaltuk a pozitív hatását, akkor mindig így akarunk kinézni.

Fotó: Pixabay

A botox és a feltöltés függőséget is okozhat

Sokan nem számolnak azzal sem, hogy ezek a beavatkozások bizony, komoly függőséget okoznak. Hosszútávon pedig nemcsak az eredeti vonások és a mimika vész el, hanem az önbecsülés is. Ugyanis az első újból megjelenő apró ráncnál menni kell az orvoshoz, aki azonnali segítséget nyújt.  A legdöbbenetesebb, hogy ezt a folyamatot sokan már a húszas éveikben elkezdik, megelőzésre hivatkozva. Nekik javasolnám, hogy nézegessenek olyan oldalakat, ahol kifejezetten ezeknek a kezeléseknek a hosszú távú „következményeivel” foglalkoznak. De szerencsére van új a nap alatt, a botox és feltöltés alternatívái egyre több szalonban elérhetőek.

Arcmasszázs (Fotó: Pixabay)

Mindent összevetve, a szépészeti beavatkozások nem ördögtől valók, sőt állítólag – bár nem hallottam még olyantól, aki emiatt adatta volna be – a migrénre kifejezetten jó hatással vannak. De érdemes minél később belevágni, amikor már valóban csak ez az egy lehet a megoldás. Ha nem akarunk fényévnyire kerülni a valóságos önmagunktól, az eredeti, természetes vonásainktól, akkor érdemes körülnézni azok között a professzionális kezelések között, amelyek a botox és a feltöltés alternatívái lehetnek.

1. Naturális arcplasztika

Ez a kezelés egy pihentető bőredzés, hatása viszont aktív. Segítségével elérhető az extracelluláris bőr mátrix optimális rugalmassága, amitől az frissé és feszessé válik. Fokozódik az arc, nyak és dekoltázs izmok ereje, ezért a vonások garantáltan megfiatalodnak és gyönyörűen öregszünk.

2. Kleanthous Sono Beauty Lifting kúra

Fotó: Kleanthous

Ez a bőrmegújító kúra 5-8 év biológiai sejtfiatalítással jár. A Sono Beauty lifting 3 hetes, 6 alkalmas bőrfiatalító-sejtregeneráló kúra során az arc-nyak- dekoltázs-kézfejek területét regenerálják. A sejtfiatalítás a cellsupporting molekuláknak és a Sonorezonanciának köszönhető. A kúra mindenki számára –, aki természetes módon látványosan szeretné bőrét fiatalítani – évente 1-2 alkalommal ajánlott. A kúra csomag egy otthoni bőrfeszesítő szérumot is tartalmaz.

3. Sothys intenzív fiatalító program

A Sothys egy intenzív ráncfeltöltő és feszesítő arckezelés ultramodern hatóanyagokkal a bőr öregedése ellen. A Sothys legújabb fejlesztésű high-tech kezelése már az első alkalom után is azonnali látványos eredményeket produkál. A 3 kezelésből álló intenzív kúra után pedig a bőr akár 6 évet is fiatalodhat.

Nyitókép: Pixabay

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Legnépszerűbb cikkek: