9 romantikus regény, amit A Bridgerton család-rajongói imádni fognak

Már elolvastad Julia Quinn összes könyvét Daphne-ról és a testvéreiről, és nem tudod, milyen kötetet vegyél legközelebb a kezedbe? Ne aggódj, mert több olyan mű is van, amiben a gyönyörű kosztümöké és a szenvedélyes szerelmeké a főszerep.

Talán még a sorozat készítői sem gondolták, hogy A Bridgerton család alig egy hónappal a debütálása után nézettségi rekordot dönt a Netflixen és a népszerűsége később is töretlen marad. Sőt, a régenskorszakban játszódó romantikus széria a könyves sikerlisták élére röpítette a show alapjául szolgáló Julia Quinn regényeket.

GABO Kiadó

Pedig képzeld, az írónő valójában több mint húsz (!!!) évvel ezelőtt adta ki a legelső, A herceg és én címet viselő részt. És bár akkoriban még nem szólt ekkorát a mű, ma olvasók milliói kutatnak hasonló kötetek után. Mi megspóroltuk neked a keresgélést és összeállítottunk egy listát olyan könyvekből, amiket a Bridgerton-rajongójaként biztosan imádni fogsz! (És így legalább nem fogsz unatkozni sem addig, amíg bemutatják a sorozat második évadát.)

Julia Quinn: Rokesby–család 1-3.

GABO Kiadó

Azonnal le kell szögeznünk, hogy Julia Quinn nevéhez nem csak a Bridgerton-regényfolyam fűződik! És a GABO Kiadónak hála, magyarul is olvasható még néhány műve. Ezek közé tartozik például a 4 részes Rokesby–család sorozat, ami valójában szorosan kapcsolódik Bridgertonék sztorijához. Méghozzá úgy, hogy főszereplője az a bizonyos Billie, aki Daphne-ék édesapjának, Edmundnak a nővére. Tehát ezúttal a nagynéni szerelmi élete kerül középpontba. Nos, a Miss Bridgerton miatt című bevezető kötet szerint Billie-nek feleségül kellene mennie a szomszédjukban élő Rokesby-család egyik fiához – csak az a baj, hogy a hivatalos örököst, azaz a legidősebb gyermeket éppen ki nem állhatja. De amikor George egyszer csak megcsókolja őt, minden megváltozik…

GABO Kiadó

A második rész, a Szerelem postafordultával Cecilia Harcourtról szól, aki átszeli az Atlanti-óceánt, hogy megtalálja a háborúban megsérült bátyját, ám végül csak a legjobb barátjára, Edward Rokesbyra (igen, ő George testvére) bukkan rá. A lány mindent megtesz azért, hogy megmentse az életét, de ahhoz, hogy ápolhassa az eszméletlen férfit, azt kell hazudnia, hogy ő a felesége. A sors pedig a kezére játszik, mert Edward a fejét ért ütés miatt emlékezetkiesésben szenved.

GABO Kiadó

A regényfolyam harmadik könyve A másik Miss Bridgerton címet kapta. Billie unokatestvére, Poppy Bridgerton alaposan megfontolja, kihez megy feleségül – olyan férfit keres, aki rendkívül intelligens. Sajnos egyetlen ilyen kérővel sem találkozik Londonban és egy időre ellátogat egy barátnőjéhez vendégségbe. Ám amikor a parton sétál, két kalóz elrabolja őt. A kapitány pedig nem más a fedélzeten, mint Andrew James Rokesby. (Igen, ismét összeérnek a szálak!) Mivel Andrew küldetése egy pillanatot sem várhat, így magával kell vinnie Poppyt is, de pontosan tudja, hogy a botrányok elkerülése miatt feleségül kell majd vennie őt.

Kiera Cass: A Párválasztó 1-3. A Párválasztó, Az Elit, Az Igazi

GABO Kiadó

Ha esetleg már ráuntál volna a Bridgertonokra, akkor lapozz Kiera Cass trilógiájához! A sztori egy America Singer nevű lány köré épül, aki harmincnégy másik társával együtt részt vesz a Párválasztó nevű eseményen, melyen nem mást nyerhet el valaki, mint Maxon herceg szívét és persze a koronát. Ám a többi indulóval szemben America egyáltalán nem szeretett volna kiválasztott lenni, hiszen így le kell mondania titkos szerelméről, Aspenről, aki alacsonyabb származása miatt nem udvarolhat neki nyilvánosan. És ha mindez nem lenne elég, a palotát támadások fenyegetik a Párválasztó alatt… Az írónő egyébként írt két könyvet America lányáról is (többet nem árulunk el, hogy ne rontsuk el spoilerekkel az olvasásélményt) és még két bónuszkötettel is meglepte a rajongóit, amikből a szereplők családfáját is megismerheted. Sőt, Kiera Cass művéből is hamarosan Netflix-film készül! Az írónő már olvassa is a forgatókönyvet.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Kiera Cass (@partylikeawordstar) által megosztott bejegyzés

Libba Bray: Gemma Doyle-történetek 1-3. (Rettentő gyönyörűség, Lázadó angyalok, Az az édes, távoli harang)

Könyvmolyképző Kiadó

A viktoriánus korból sosem elég? Akkor ismerkedj meg Gemma Doyle-lal! Mivel a tizenhat éves lány családját súlyos tragédia éri Indiában, így ő magányosan és bűntudattal teli érkezik meg a londoni Spence Akadémiára. Az intézményben arra képezik ki a diákokat, hogy gazdag férjet találjanak maguknak, így egyáltalán nem fogadják lelkesen a különösen önálló Gemmát. A lánynak ráadásul látomásai vannak a jövőről is, melyek valóra is válnak – pedig egy férfi folyamatosan figyelmezteti őt, hogy ne nyissa meg a lelkét ennek a természetfeletti képességnek. Gemma az Akadémián rájön, hogy az anyja egy Rend nevű titokzatos csoporttal állt kapcsolatban és kezd rájönni, hogy nem véletlenül került Londonba.

Forrás: The Everygirl/Bustle
Nyitókép: Instagram/@bridgertonnetflix

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Legnépszerűbb cikkek: