A Bridgerton család minden idők legsikeresebb sorozata lett a Netflixen

A 8 részes romantikus széria alig harminc nap alatt tarolt a streaming-szolgáltató oldalán, így senkit nem fog meglepni, ha azt mondjuk, máris berendelték a második évadot!

Míg 2020 októberében (szinte) mindenki az Emily Párizsbant nézte Netflixen, hogy képzeletben egy kicsit kiszakadhasson a  valóságból a francia fővárosba, addig decemberben már A Bridgerton család című romantikus sorozat hozta lázba a világot. És már azt is biztosan kijelenthetjük, hogy a vezető producer, Shonda Rhimes és csapata elképesztően jó hatodik érzékkel rendelkezik. Tökéletesen eltalálták, mire van most szükségük a Netflixezőknek. A streaming-szolgáltató bejelentette, hogy a Julia Quinn regényei alapján készült 8 részes széria mindössze 28 nappal a bemutatása után a legsikeresebb sorozatukká nőtte ki magát. Alig egy hónap alatt 82 millió háztartásban kapcsolták be Daphne Bridgerton (Phoebe Dynevor) és Simon Basset (Regé-Jean Page) szerelmi történetét.

Fotó: IMDb

Ha ez nem lenne elég, a show Japán kivételével mind a 190 országban bejutott a top 10 műsor közé, ahol a Netflix elérhető, és 83 országban még a dobogó legfelső fokára is felkerült. (Cikkünk írásakor A Bridgerton család második helyen áll Magyarország top 10-es összesítésében.) Sőt, a szériának hála közel 2 évtized után újra szerepelnek a könyvkiadók sikerlistáin Julia Quinn művei is. Magyarul például a GABO Kiadó gondozásában olvashatod el, a sorozat alapján szolgáló köteteket. (A szerző még 2000-ben adta ki a regényfolyam első részét.)

GABO Kiadó, 3890 Ft

Így talán senkit nem lep meg, hogy a második évadot máris berendelték, amely a hírek szerint Daphne legidősebb bátyja, Anthony (Jonathan Bailey) szerelmi életét fogja követni. Azt pedig máris tudni lehet, hogy egy Kate nevű karakterrel kerül se veled se nélküled kapcsolatba. A show népszerűsége egyébként szinte borítékolható volt, mivel a készítők ebbe a 8 epizódba összegyúrtak mindent, ami most javíthatja a hangulatunkat:

  • visszarepít minket az 1800-as évek elejére, a koronavírus-mentes Angliába (azaz kiszakít a valóságból)
  • a szereplők szemet gyönyörködtetően szép jelmezekben bukkannak fel a vásznon (Fun fact: az első évadra összesen 7500 jelmezt gyártottak)
  • az Oscar-díjas Julie Andrews narrálja az epizódokat, Lady Whistledown személyében (aki mintha Gossip Girl, vagyis Pletykacica „elődje” lenne)
  • ahogyan azt már Shonda Rhimes sorozatainál (például A Grace klinika) megszokhattuk, elképesztően ütős dalokkal erősítik a háttérből a jeleneteket. (Ha a részek ledaralása közben úgy érezted, mintha valahonnan nagyon ismerősek lennének számodra a vonósnégyes előadásában felcsendülő dallamok, akkor nem tévedtél. Az alkotók olyan számokat válogattak be átdolgozott verzióban A Bridgerton-soundtrackbe, mint például a bad guy Billie Eilish-től, vagy a Wildest Dreams Taylor Swifttől.)

  • és csak mellékesen: a Simont alakító Regé-Jean Page minden reggel 5-kor kelt edzeni, hogy a lehető legjobb formában legyen a (fél)meztelen jelenetekre

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Bridgerton (@bridgertonnetflix) által megosztott bejegyzés

Külön érdekesség, hogy amint a Normális emberek című szériánál, úgy itt is intimitás-koordinátor felügyelte a forgatást. A Daphne-t alakító Phoebe Dynevor azt is elárulta, hogy a show 18 karikás percei nem készültek el olyan könnyedén. „Úgy csináltuk meg őket, mintha mutatványok lennének” – mesélte. A Regével közös jeleneteket sokat gyakorolták, így azokat már nem is tartotta olyan problémásnak, de azt a részt, ahol maszturbálnia kellett, kifejezetten nehezen élte meg. „Nagyon specifikus instrukciókat kaptam: orgazmusod kell, hogy legyen. Ezt nehéz elpróbálni, ezért nem is fogod. Csak megcsinálod.” Bár azt már nem fejtette ki, hogyan sikerült túljutnia a kérdéses forgatási napon, azt azért még hozzátette, sokat segített neki, hogy egy nő, Lizzy Talbot volt az intimitás-koordinátoruk.

„Ha nem ő nem, akkor a rendezőnk (Tom Verica – a szerk.) lett volna az, aki utasít, mit tegyek. Biztonságban éreztem magam Lizzy mellett, mert ha probléma adódott a direktor előbb neki jelezte. Azt gondolom, nehéz lett volna számomra, ha ő nincs ott velem és nem vigyáz rám. Senki sem szeretné, ha egy férfi mondaná meg neki, hogyan élvezzen el.”

Forrás: E! Online/New York Post/US Weekly
Nyitókép: IMDb

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk neked:

  • 12 Netflixes film, sorozat és reality, amivel sikerült túlélnünk 2020-at
  • 5 romkom a Netflixen, ami kiragad a jelenből, és romantikus álmodozásra hív
  • Megnéztük a Netflix legújabb sikerfilmjét: A szürke ötven árnyalatának lengyel változatát
  • Legnépszerűbb cikkek: