Így reagált A Bridgeton család Penelope-ja, Nicola Coughlan arra, hogy a Twitteren kövér lánynak nevezték

A sztárt a Golden Globe-gálán viselt szettje miatt érte kritika, ő azonban bátran és őszintén kifejtette a véleményét arról, hogy mit gondol a (színész)nők testsúlyát és külsejét érintő támadásokról.

Bár a 2021-es Golden Globe-gálát a koronavírus-járvány miatt a legtöbb sztár otthonról követte az interneten keresztül, sokan úgy döntöttek, éppen eleget ültek a négy fal között melegítőben, és kiöltöztek a díjátadóra. Közéjük tartozik A Bridgerton család egyik sztárja, Nicola Coughlan is, aki egy gyönyörű, kanári-sárga tüll ruhát (amit Molly Goddard tervezett) és egy rövid fekete kardigánt választott az alkalomra. Penelope Featherington megformálója fel is töltött néhány képet az outfitjéről Instagramra, a követői pedig egyetértettek abban, hogy kedvencük csak úgy sugárzott az Arany Glóbusz estéjén.

Fotó: Instagram/@nicolacoughlan

A Big Calf Podcast hostja, Amanda Richards azonban a gálát követő este az alábbi szöveget posztolta Twitteren a színésznőről: „A kövér lány A Bridgerton családból fekete kardigánt viselt a Golden Globe-on, mert bármennyire is dögös és stílusos valaki, ha kövér lány vagy, mindig lesz egy fekete kardigán, amin agyalsz, hogy fel kéne venned, aztán ellene szavazol, de végül mégis felveszed, mert úgy érzed, meg kell tenned.” Nicola ezt a rosszindulatú megjegyzést nem hagyta szó nélkül, és a saját oldalán kifejtette, hogy szerinte ez egy nagyon szuper kardigán. „Molly Goddard a kifutón is bevetette ezeket a ruháival kombinálva, innen jött az ötlet. Ezenkívül nevem is van.”

Fotó: Instagram/@nicolacoughlan

A sztár ezután arra kért mindenkit tweetek formájában, hogy a színészeket ne a testük, hanem a munkájuk alapján ítéljék meg. Emellett megosztott egy cikket, amit ő maga írt a témában a The Guardiannak még 2018-ban, miután túlsúlyos kislánynak nevezték őt egy színdarabja kapcsán. „Illetve lehetne, hogy ne faggassuk a nőket a súlyukról interjúkban, különösen akkor, ha az teljesen irreleváns. (…) Minden alkalommal, amikor a testemről kérdeznek, borzasztóan kényelmetlenül érzem magam és szomorú vagyok, hogy nem beszélhetek a munkámról, amit nagyon szeretek.”

Fotó: Instagram/@bridgertonnetflix

A Bridgerton család sztárját zavarja, hogy hiába tesznek előrelépéseket a diverzitás érdekében, az ilyen kérdések mindig visszarántják a nőket. „Próbálom a lehető legkedvesebben megfogalmazni ezt. Én nem egy testkép-pozitív aktivista vagyok, hanem egy színész. Ha egy szerep azt kívánja, lefogyok, vagy felszedek pár kilót. A testem egy eszköz arra, hogy történeteket mesélhessek, nem olyasvalami, ami által meghatározom magam.”

Forrás: Harper’s BAZAAR
Nyitókép: Alberto E. Rodriguez/Getty Images

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk neked:

Legnépszerűbb cikkek: