Rangsoroltuk, melyik Bridgerton-könyvből készítheti el a Netflix a sorozat legizgalmasabb évadát

Figyelem! A cikk spoilert tartalmaz!

Ugyan a streaming-szolgáltató még csak a második szezon forgatásánál tart, a regényeket máris elolvashatod magyarul. Hidd el, a Regé-Jean Page által alakított Simon karaktere nélkül is tartogatnak érdekes fordulatokat az alkotók.

2020 karácsonyán debütált a Netflixen A Bridgerton család és alig egy hónap alatt az egész világot elvarázsolta. A premiert követő 28 napban közel 82 millió háztartásban kapcsolták be a szériát, amivel rekordot is döntött: ez lett minden idők legsikeresebb sorozata a streaming-szolgáltatón. Az elképesztő népszerűségét látva a folytatás nem is volt kérdéses: a Netflix már nemcsak a második évad elkészítését jelentette be, hanem a harmadik és a negyedik szezonét is.

Az alkotóknak persze nagy szerencséjük van, ugyanis A Bridgerton család Julia Quinn 9 részes regényfolyamán alapul, így bőven van mit feldolgozniuk a vásznon. A szerző mind a 8 Bridgerton-gyermek szerelmi történetét külön kötetben írta meg, illetve még egy ráadás könyvvel is meglepte a rajongókat. A sorozat kreátora, Shonda Rhimes azt mondja, követni szeretné Julia Quinn példáját, és minden évadban egy karakter love storyjára koncentrálna. „Az a koncepciónk, hogy egy-egy párt mutatunk be szezononként, akibe a nézők is beleszerethetnek” – nyilatkozta.

Utánajártunk, melyik Bridgerton-gyermek sztorija a legizgalmasabb forgatókönyvalap! A köteteket egyébként magyarul is elolvashatod már, a GABO Kiadó gondozásában.

8. Az első rész: A herceg és én (Daphne története)

GABO Kiadó, 3890 Ft

Bármennyire is nagy sikert aratott az első évad (Mondjuk azt azért hozzá kell tennünk, hogy a népszerűségben hatalmas szerepet játszott Regé-Jean Page személye is…), a regény cselekménye hagy maga után némi kivetnivalót. Gondolj csak bele: Simon kihasználta felesége tudatlanságát, hogy elkerülhesse a családalapítást. Amikor pedig Daphne rájött erre, mondhatni beleegyezés nélkül kényszerítette a herceget arra, hogy az teherbe ejtse. Persze a kötet happy enddel ért véget, erősen megkérdőjelezhető, hogy egészséges-e a párkapcsolatuk.

7. A harmadik rész: Tisztességes ajánlat (Benedict története)

GABO Kiadó, 3490 Ft

A második legidősebb Bridgerton-fiú megment a zaklatástól egy Sophie nevű szobalányt (aki valójában egy gróf törvénytelen lánya), majd munkát ajánl neki a családjánál. Azonban amikor beleszeret a lányba, teljesen összezavarodik, mivel rangján alulinak tartja a házasságra. Megpróbálja meggyőzni őt, hogy legyen a szeretője. Természetesen Benedict később rájön Sophie származására és egymásra is találnak: mindenesetre a srác elvei mai szemmel már nem feltétlen szimpatikusak.

6. Az ötödik rész: Sir Phillipnek szeretettel (Eloise története)

GABO Kiadó, 3490 Ft

A sorozat egyik legkedveltebb karaktere egyértelműen Eloise, ám úgy tűnik, az alkotók más utat szánhatnak neki, mint az írónő. A könyvek szerint ugyanis a lány csalódott és dühös lesz, amikor legjobb barátnője, Penelope férjhez megy, és levélrománcba kezd egy férfival, akit még sosem látott. Phillip egyébként az unokatestvére, Marina özvegye, aki depresszióval küzd felesége elvesztése után. A Netflix adaptációjában a Featheringtonéknál vendégeskedő lányt hívják Marinának, ő gyászolja a szerelmét, aki meghalt a háborúban. Phillip pedig a katona testvére, aki elviszi a rossz hírt, majd felajánlja, hogy feleségül veszi Marinát. Eloise az első szériában még csak 17 éves, a regényben pedig már majdnem betöltötte a harmincat. Így az is előfordulhat, hogy a sorozatbeli Marina férjét fogja majd vigasztalni, de akár teljesen új irányt is vehet a sztorija. Reméljük, hogy a legjobbat hozzák majd ki Eloise sztorijából, ha filmre viszik.

5. A hatodik rész: Rossz kor (Francesca története)

GABO Kiadó, 3490 Ft

Francesca a család egyik leginkább mellőzött tagja, aki a saját könyvéig alig került reflektorfénybe. A tanulmányai miatt távol volt a családjától, majd korán feleségül ment egy grófhoz, és Skóciába költözött. Néhány évnyi házasság után megözvegyül és ezután a szerelem egészen különös módon talál rá: egykori férje unokatestvére, Michael kelti fel a figyelmét, aki titokban mindig is rajongott Francescáért. A kötetet az egyik legintenzívebb Bridgerton regényként szokták emlegetni, ám ahhoz, hogy a lány izgalmas szereplő legyen a vásznon is, az alkotóknak még időben el kell kezdeniük felépíteni a karakterét.

4. A nyolcadik rész: Esküvő lesz (Gregory története)

GABO Kiadó

Francescához hasonlóan Gregory is háttérszereplőnek számít a sorozat első évadában: ez persze nem meglepő, hiszen a legfiatalabb Bridgerton-gyerekek közé tartozik. A saját kötetéből viszont kiderül, hogy a srác igazi romantikus alkat, aki mélységesen hisz az igaz szerelemben. Pedig nincs szerencséje, mivel választottja, Hermione Watson egy másik férfiért rajong. A legjobb barátnője, Lady Lucinda viszont meg akarja akadályozni a házasságát, ezért felajánlja Gregorynak, hogy segít meghódítani a lány szívét. De a bonyodalmaknak itt még nincs vége: a jegyben járó Lucy ugyanis a terv közepette beleszeret a legifjabb Bridgerton-fiúba. Ilyen fordulatokkal teli regényből pedig csak izgalmas sorozat készülhet, nem igaz?

3. A hetedik rész: Csókja megmondja (Hyacinth története)

GABO Kiadó, 3490 Ft

Bár a képernyőn még nem győződhettünk meg róla, de a Julia Quinn által megálmodott Hyacinth talán az egyik legérdekesebb Bridgerton-szereplő. Okos, vicces és makacs, ráadásul a love storyja sem nevezhető mindennapinak. Sőt, kicsit talán ki is lóg a sorból a többi regény közül – éppen ezért akár a legjobb évada is lehetne a sorozatnak! Hyacinth sztorija bebizonyítja, nem mindig a férfiak sietnek a nők megmentésére. Egy bizonyos Gareth St. Clair ugyanis a lány segítségére szorul, hogy lefordíthassa a családja titkos, olasz nyelven íródott naplóját, mert ez a füzet lehet az egyetlen fegyvere gonosz apja ellen.

2. A negyedik rész: Mr. Bridgerton csábítása (Colin története)

GABO Kiadó, 3490 Ft

Szinte borítékolható, hogy a negyedik könyvből készülő évadot imádni fogják a fanok, mert ebben a részben két közkedvelt karakter talál majd egymásra. A regény Colin Bridgertont állítja középpontba, aki sok-sok évnyi barátság után végre más szemmel kezd el nézni Penelope Featheringtonra (aki titokban már évek óta szerelmes volt belé). És az sem mellékes, hogy ebben a kötetben leplezi le a szerző Lady Whistledown személyét is!

1. A második rész: A vikomt, aki engem szeretett (Anthony története)

GABO Kiadó, 3490 Ft

A dobogó első fokára nem kerülhetett más, mint Anthony kötete, hiszen még Julia Quinn sem titkolja, valósággal beleszeretett a legidősebb Bridgerton-gyermekbe a könyv írása közben. Anthonyt traumatizálja sérthetetlennek hitt apjuk korai halála, mely megpecsételi az életszemléletét is: meg van győződve arról, hogy ő sem éri majd meg az idős kort. Éppen ezért úgy dönt, olyan nőt vesz feleségül, akibe nem szerethet bele. Nem árulunk el nagy titkot, ha azt mondjuk, a terve nem éppen úgy sül el, ahogyan gondolta, mivel teljesen elvarázsolja őt menyasszonyjelöltjének nővére, Kate.

Forrás: E! Online
Nyitókép: Instagram/@bridgertonnetflix

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Regisztrálj most, és tedd meg első befizetésed, mi megduplázzuk 100 000 Ft-ig! (x)
Legnépszerűbb cikkek: