9 titok A Bridgerton család című sorozatról, amit még biztosan nem tudtál

Daphne Bridgerton és Simon Basset szerelmi története 2020 karácsonya óta lázban tartja (szinte) az egész világot. És még mindig derülnek ki izgalmas részletek a széria forgatásáról!

Túlzás nélkül állíthatjuk, hogy 2020 decemberében bemutatott A Bridgerton család című sorozat azonnal letarolta a Netflixet és kevesebb, mint 30 nap alatt nézettségi rekordot döntött a streaming-szolgáltatón. A Julia Quinn 9 részes regényfolyama alapján készült széria az 1800-as évek Londonjába repített vissza minket, olyan színészekkel, mint Regé-Jean Page, akinek egy életre megtanultuk a nevét Simon Basset megformálása után. (Még akkor is, ha a színész az első évad után többé nem akarja eljátszani Hastings hercegét.)

Bár a premier óta szinte nap mint nap olvashattunk A Bridgerton családról az interneten, akad néhány titok, amit még mindig csak kevesen tudnak a sorozatról. Mi most elárulunk kilencet ezek közül!

1. Beyoncé tényleg méltó a Queen B becenévre

Ha a szerelemből házasodni akaró Daphne Bridgerton történetét nem is találja valaki túlságosan különlegesnek, van valami, ami miatt A Bridgerton család hatalmas médiafigyelmet kapott: méghozzá a sokszínűséget ünneplő casting kapcsán. Nemcsak Hastings hercegét, hanem például Zsófia Sarolta brit királynét is egy színesbőrű színész (Golda Rosheuvel) alakítja. A választás egyébként annyira nem is képzelet, illetve Shonda Rhimes műve, hiszen egyes történészek úgy vélik, hogy III. György király felesége egy afrikai származású portugál család leszármazottja volt. Marc Pilcher, a show haj- és sminkművésze elárulta, ez az információ sokkal nagyobb teret adott neki az uralkodónő megjelenésének megálmodásában. Bár figyelembe vette a korszak sajátosságait, de az etnika hovatartozását is szerette volna megünnepelni: ehhez többek között Beyoncé Foxxy Cleopatra karakteréből nyert inspirációt, amelyet az Austin Powers – Aranyszerszám című filmben játszott el az énekes-színésznő. „A legnagyobb afro frizurát akartam megvalósítani, amit valaha is viselt valaki” – mondta Marc. aki végül 4-5 parókát dolgozott egybe.

2. A filmcsillagok inspirálóbbak, mint a régenskorszak

Lady Featherington (Polly Walker) színpompás öltözeteit sem akárki illette, hanem maga Elizabeth Taylor és Deborah Kerr! Az ő stílusukat ötvözték a régenskorszakkal.

3. Lady Danbury a sorozat vérbeli feministája

Emlékszel, hogy Lady Danbury mindig sétabottal a kezében jelent meg a vásznon? „Ha megfigyeljük a korszak férfijait, a sétabot és a kalap állandó kellékük volt” – nyilatkozta a Lady Danburyt életre keltő Adjoa Andoh. „A tény, hogy egy özvegy nőről beszélünk, a férfias oldalának megtestesítésére motivált engem. Reflektálni akartam arra a sajátos anyagi és hatalmi pozícióra, amit egy olyan társadalomban birtokolt, ahol a nőknek nem volt túlságosan nagy szabadsága. Éppen ezért kértem magamnak kalapot is, és imádtam” – mesélte.

4. #PenEloise valóban létezik

Mindenki kedvenc párosa, Eloise Bridgerton (Claudia Jessie) és Penelope Featherington (Nicola Coughlan) a való életben is jó barátok! „Az írószobában csak PenEloise-ként emlegettük őket” – árulta el Chris Van Dusen showrunner. „Amikor megláttuk őket, egyből tudtuk, hogy megtaláltuk Penelope-et és Eloise-t. Azt gondolom, valami egészen különlegesre akadtunk bennük.”

5. Simon anyja végig szerepelt a sorozatban

Nem véletlenül viselt Simon egy gyönyörű brosst a hajtókáján a sorozatban: az édesanyja emléke előtt tiszteleg vele, aki elhunyt, miután életet adott neki.

6. Daphne ruhatárát bárki megirigyelhetné

Bele se merünk gondolni, milyen hatalmas lehetett a Bridgerton-jelmeztára, ugyanis csak Phoebe Dynevor, azaz Daphne 93 ruhát kapott az első évadra. „Mindegyik kézzel hímzett volt. Hat ember dolgozott a szetteken” – osztotta meg a fanokkal a színésznő. Talán feltűnt, hogy a legidősebb Bridgerton-lány az első epizódokban mindig kéket hordott: ezzel az ártatlanságát akarták megjeleníteni. Amint férjhez ment, megváltozott a ruhatára is.

7. A szexjelenetek olyanok, mintha akciófilmet forgatnának

Ha azt gondolnád, a szexjelenetek a színészek nagy kedvencei, akkor el kell, hogy keserítsünk: valójában rengeteg előkészülettel és munkával járnak. Az Anthony Bridgertont alakító Jonathan Baileynek például még a fenékre is makeup került az egyik erotikus képkockákon (a fények miatt). És ahogyan minden karakterét, úgy Daphne Bridgerton és Simon Basset szexjeleneteit is intimitás-koordinátor felügyelte – különös tekintettel abban a bizonyos 6. részben. „Mindent megtettünk azért, hogy komfortosan érezzék magukat a színészek és teljesen rájuk bíztuk, hogy olyan messzire vigyék el ezeket a perceket, amennyire akarták” – jelentette ki Chris Van Dusen. „A szexjelenetek legalább annyira meg vannak koreografálva, mintha akciófilmről beszélnénk… Hihetetlenül sok gyakorlással járnak.” Phoebe Dynevor borzasztóan büszke ezekre a képkockára, azt vallja, hogy bonyolult mutatványokként kell felfogni őket. Regé-Jean Page miatt meggyűlt a baja a díszlettervezőknek a sorozat bizonyos részeivel: a régenskorszak idejére jellemző ágyak ugyanis elég kicsiknek számítottak a színész magasságához képest.

8. Daphne minden porcikájában utalt arra, hogy átvette az irányítást

Simon és Daphne többször is összebújtak a sorozatban, azonban az egyik együttlétük különösen nagy jelentőséggel bírt: amikor a lány rájött, hogy férje megvezette őt az apasággal kapcsolatban. Daphne a kérdéses jelenetben átvette az irányítást a herceg felett, hogy elérhesse, amit akar – azaz a teherbeesést. Nos, ezeknek a perceknek minden egyes mozzanata el volt tervezve: még az sem véletlen, hogy Daphne maga bontja ki a haját. Lizzy Talbot intimitási-koreográfus szerint Phoebe Dynevor ragaszkodott ehhez, ez gyakorlatilag egy felszabadító, az erőt kifejező pillanat volt.

9. Lady Whistledown személyét nem csak a vásznon tartották titokban

Gossip Girl elődjének, azaz Lady Whistledownnak a kilétére a könyvekkel szemben már az első évad végén fény derült. (A regényfolyamban csak a 4. kötetben fedi fel az írónő, ki is ő igazából.) Nicole Coughlan, azaz Penelope később bevallotta, óriási titokként kezelték ennek a jelenetnek a leforgatását. „Nem mondhattam el senkinek, hogy ott vagyok és azt sem, mi történik éppen.”

Forrás: E! Online
Nyitókép: Instagram/@bridgertonnetflix

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Legnépszerűbb cikkek: