A Charlie és a csokigyár előzményfilmjében Timotheé Chalamet játssza a különc édességgyáros, Willy Wonka karakterét

A Charlie és a csokigyár előzményfilmjének munkálatai már javában zajlanak, a legendás történet főszerepét ezúttal Timothée Chalamet játssza. Íme minden, amit a filmről tudhatunk, a premier dátumától a többi szereplőig.

2021 januárjában robbant be a hír, hogy érkezik a Wonka című film, ami a Charlie és a csokigyár előzményét, Willie Wonka történetét tárja elénk. A filmen már 2016 óta dolgoznak. A producere David Heyman, aki a Legendás állatok és megfigyelésük filmben is közreműködött. A Warner Brothers Studio már harmadik alkalommal dolgozza fel Roald Dahl regényét, mi pedig izgatottan várjuk ezúttal milyen oldalról ismerhetjük meg a különc csokigyáros történetét. 

Éneklő-táncoló Timothée

Ki játszhatná el jobban a fiatal Wonkát (vagyis Johnny Depp karakterét), mint Timothée Chalamet? De ebben a moziban a tehetséges színészt nemcsak játszani, hanem táncolni és énekelni is láthatjuk. Chalamet még 2021-ben osztott meg az Instagram-oldalán egy fotót, amin „Wonkaként” látható. A fotó – a többi kiszivárgott forgatási pillanatfelvétellel együtt – felrobbantotta a közösségi médiát. Idén októberben a színész egy magazininterjúban kommentálta a filmmel kapcsolatos posztokat: „Tudod, ami igazán vicces ebben, az az, hogy annyira félrevezető” – mondta. „Ez a film annyira őszinte, annyira örömteli.”

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Wonka The Movie (@thewonkamovie) által megosztott bejegyzés

A mindig izgalmas művészlét

A színész azt is elmondta, hogy hét dalt fog előadni a filmben, ami izgalmas kihívás számára. „Utálom kimondani, de művészként az az álmom, hogy bármit a falhoz vághassak, amit csak akarok?” – mondta. „És mostanában arra jöttem rá, hogy az ember magánélete, a felnőtt élete meglehetősen unalmassá tud válni, míg egy művész élete mindig izgalmas marad.”

Miről is szól a Wonka?

A készülő musical a fiatal Willy Wonka életét mutatja be, mielőtt a Charlie és a csokigyárban megismert legendás csokoládékészítővé vált. A 2022. áprilisi CinemaCon-on a Warner Brothers bemutatta a film exkluzív első felvételeit. A jelenetben Chalamet megkérdezte: „Mindenki készen áll?”, majd steppelni kezdett az asztalon. A filmrészlet végén a színész a cukrospapírról olvasta fel: „Nem a csoki számít. Ha az emberek, akikkel megosztod.”

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Wonka The Movie (@thewonkamovie) által megosztott bejegyzés

A készülő mozi szereposztása is bámulatos: Chalamet mellett láthatjuk majd Keegan-Michael Keyt, Rowan Atkinsont és Olivia Colmant is. Wonka édesanyját pedig Sally Hawkins játssza. De Jim Carter, Matt Lucas, Calah Lane és Natasha Rothwell is feltűnnek a vásznon. Keegan-Michael Key így nyilatkozott Chalamet játékáról: „Van egy csodálatos könnyedség abban, ahogy Wonkát játssza. (…) Fantasztikus karizmával és magabiztossággal van tele. Ő egy igazán finom művész.”  A film rendezője Paul King, aki a Paddigtonban is dolgozott. Róla így mesélt Key: „Ő egy igazán szórakoztató ember, csodálatos, gyermeki szívvel. A tökéletes ember erre a projektre.” A filmet Angliában forgatják, London egyik ikonikus stúdiójában, de Oxfordban is készültek lesifotók kinti jelenetekről. A film eredetileg 2023 márciusában került volna a mozikba, de a megjelenés dátumát most eltolták, így 2023 december 15-én érkezik majd a vászonra a várva várt musical.

Forrás: People
Nyitókép: Finnbarr Webster/Getty Images

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk neked:

Legnépszerűbb cikkek: