A Chez Dodo ezúttal a női egyenjogúságért harcol: debütált a #rebelgirls projekt

Chez Dodo x Móra Könyvkiadó x Unicef

Szalai Dórit, a Chez Dodo alapítóját nemcsak isteni süteményei, hanem hatalmas szíve miatt is csodáljuk. Dodo ezúttal a Móra Könyvkiadóval és az Uniceffel karöltve állt egy fontos ügy mellé.

A Chez Dodo a Móra Könyvkiadóval és az Uniceffel karöltve egy igazi girl empowerment mozgalmat támogat. A #rebelgirls projekthez készült egyedi dobozok megvásárlásával 400 forinttal támogathatod az Unicef Girl Child” programját, aminek célja, hogy a fiatal lányok a világ minden pontján egyenlő esélyt kapjanak és ne kelljen hátrányos helyzetből indulniuk a nemi megkülönböztetés miatt.

Szalai Dóri, a Chez Dodo alapítója messze földön híres különleges francia desszertjeiről. Aki régóta követi a cukrászda történetét, az jól tudja, a macaronok királynőjének szívügye a társadalmi felelősségvállalás, a jótékonykodás is. A fiatal cukrász a Mosoly Alapítványt, az Autistic Art Alapítványt és az Unicefet is támogatta már az elmúlt években. A különböző projektek során Dóri a Móra Könyvkiadóval is együttműködött a múltban, hiszen 2017 karácsonya előtt Antoine de Saint-Exupéry: A kis herceg című regényének eredeti illusztrációi és legkedvesebb idézetei kerültek a macaronok dobozaira.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Chez Dodo Artisan Macarons (@chezdodomacaron) által megosztott bejegyzés,

Dodo mindig nagy hangsúlyt fektet az esztétikai szempontokra is – időszakos projektjeihez lélegzetelállító illusztrációk készülnek, amik a macaronok dobozait díszítik. Legfrissebb limitált kiadású dobozkollekcióján 5 inspiráló nőalakot láthatunk, akik remek példát mutathatnak minden nőnek. A macaronok kiválasztása után eldönthetjük, hogy például Grace O’Malley vagy Audrey Hepburn arcával díszített dobozkában vinnénk haza az édességeket.

A fantasztikus kezdeményezés remek indok, hogy ellátogassunk a Sas utcában található, tündérmesébe illő cukrászdába és bezsákmányoljunk néhány darabbal Amélie-ből, Élise-ből és Noah-ból, azaz kedvenc macaronjainkból.

Nyitókép: Chez Dodo/Facebook

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk neked:

Regisztrálj most, és tedd meg első befizetésed, mi megduplázzuk 100 000 Ft-ig! (x)
Legnépszerűbb cikkek: