A családod nélkül töltöd az ünnepeket? Akkor van számodra néhány remek programunk!

Az ünnepi hangulat garantált!

Már jó előre tudod, hogy nem lesz alkalmad a családoddal karácsonyozni? Van pár tippünk, hogy ebben az esetben se érezd magad egyedül!

Melyik a kedvenc ünneped? Hangzik el a kérdés, amire az emberek nagy többsége hasonló választ ad: a karácsony. Még véletlenül sem a bejgli, az ajándékok vagy a karácsonyfa miatt – na jó, valld be, egy picit ez is közrejátszik. De leginkább azért, mert ilyenkor összegyűlik a család apraja-nagyja és néhány napot együtt tölthetünk velük. De nem mindenkinek adatik meg ez a lehetőség. Vannak olyanok, akik külföldön élnek, vagy, akik magánéleti ügyek és a munkájuk miatt nem tudják az ünnepeket együtt tölteni a családjukkal. Ha te is hasonló helyzetben vagy és már most tudod, hogy a szeretteid nélkül kell ünnepelned, akkor jó helyen jársz. Van pár tippünk, ami segít abban, hogy karácsonyi hangulatba kerülj:

1. Szervezz vacsorát a barátaidnak!

A baráti körödben biztosan akad egy-két olyan ember, aki hozzád hasonlóan a városban és nem a családjával tölti az ünnepeket. Miért ne ünnepelhetnétek közösen? Invitáld meg őket egy finom vacsorára, vagy akár közösen is elkészíthetitek a menüt. Az este végén pedig koccintsatok egy ízletes ünnepi koktéllal!

2. Gyönyörködj a karácsonyi fényekben

Az utcák, egy közösségi tér vagy az üzletek decemberben minden városban fényárban úsznak. Készíts be egy forró teát vagy kakaót a termoszodba, látogass el egy ilyen helyre és nosztalgiázz egy picit amíg az italodat szürcsölgeted.

3. Játékos ajándékozás

A karácsonyi hagyomány, ami miatt gyerekként olimpikon sprintereket megszégyenítve rohantunk a karácsonyfához. Felnőttként már nem az ajándékozás a legfontosabb része a karácsonynak, de nem is az igazi nélküle. Ha a családodat nem tudod meglepni, akkor rendezz közös ajándékozást a munkatársaiddal vagy a barátaiddal. Ez lehet a jól ismert ‚‚Secret Santa’’ játék, amikor kihúzzátok, kinek kell ajándékot vásárolnotok. Kicsit bolondossá tennétek az estét? Akkor válasszátok a ‚‚Dirty Santa’’ nevű változatot. A játék lényege, hogy mindenki vásárol egy bohókás ajándékot – egy meghatározott összegkereten belül – majd a becsomagolt ajándékokat egy kupacba rakjátok. Meghatározzátok, milyen sorrendben húztok, az első ember kiválaszt egyet és kicsomagolja. A sorban következő emberek választhatnak, hogy új ajándékot nyitnak ki vagy valaki mástól lopják el az övét. Ha valakitől elveszik az ajándékát ő is dönthet az új ajándék vagy valaki másé között. Mivel egy ajándék egy körben csak egyszer cserélhet gazdát, ezért a sajátját nem kérheti vissza, de választhat a többi közül. A játék akkor ér véget, ha mindenkinek van már ajándék a kezében.

4. Karácsonyi filmmaraton

Végre van néhány napod pihenni, mielőtt újra belevetnéd magad a munkába? Természetes, hogy egy kis semmittevéssel szeretnéd eltölteni. A népszerű karácsonyi filmekért rajongsz? Inkább a fekete-fehér klasszikusok hoznak lázba? Vagy örök gyerekként nem tudsz ellenállni egy karácsonyi mesének? Miért nem nézel meg mindhárom kategóriából egy filmet? Készítsd be a meleg takaród, egy csésze teát és egy kis rágcsálnivalót. Kezdődhet az ünnepi filmnézés!

5. Jelentkezz önkéntesnek!

Adni jobb, mint kapni, igaz? Vannak, akik karácsonyi ajándékról álmodni sem mernek és már annak örülnek, ha egy meleg takaróval vagy egy kis étellel a kezükben tudják tölteni a Szentestét. Az ünnepi időszakban rengeteg lehetőség adott, hogy egy kicsit segíts a rászorulókon – küldj ajándékot a nélkülöző családokban élő gyerekeknek, segédkezz egy ételosztáson, gyűjtsd össze otthon azokat a ruhákat, takarókat, amikre már nincs szükséged és néhány tartós élelmiszer kíséretében ajánld fel egy szervezetnek vagy egy intézménynek.

6. Lepd meg magad egy pihentető kiruccanással!

Egy eldugott kis szálló a város mellett, egy egész napos spa élmény a közeli fürdőben – egy csendes, relaxációs kikapcsolódás, ami 2020-ra újult energiákkal tölt fel. Jól hangzik, nem igaz? Inkább az aktív kikapcsolódás híve vagy? Akkor egy túrázás vagy egy síelés lesz a te programod! Ezekre a kiruccanásokra ne felejts el időben helyet foglalni!

Nyitókép: AleksandarNakic/Getty Images

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Legnépszerűbb cikkek: