Imádni fogod – ez a szín az ősz slágere!

Trendi sminket szeretnél? Kapd elő a piros palettádat!

Ha rajongsz a sminktrendekért, akkor biztosan neked is feltűnt már, hogy egyre divatosabb piros szemfestéket viselni.

A kifutókról, a vörös szőnyegről, az instás beauty bloggerektől sorra köszön vissza a bordósra, erős rózsaszínre festett szem – tusvonallal vagy anélkül.

A cseresznye tipikusan nyári gyümölcs, rövid ideig tart a szezonja, de akkor mindenbe kerül: levesbe, sütibe, salátába. Ha rajongója vagy a gyümölcsnek és a sminkelésnek is egyszerre, akkor most bizonyára kiélvezed az őszi trendeket, hiszen a legnagyobb divat újra a cseresznyeszínű szemfesték lett.

Vigyázz viszont ezzel a színnel, ha ugyanis nem jól használod, könnyen úgy nézhet ki a szemed, mintha gyulladt lenne. Hogy ezt elkerüld, az arcodra ne rakj többet ebből az árnyalatból – viszlát, pirosító.

Első lépésként egyenletesen alapozd le a bőröd, majd ezután hangsúlyozd pinkkel vagy cseresznyeszínnel a szemed. Természetesen az erős színűre festett ajkakat nem ajánlott ezzel párosítani, mert akkor túl sok hangsúlyos pont lesz az arcodon, a make-upod tolakodóan hathat.

Ha ennél is vonzóbbá, feltűnőbbé szeretnéd tenni a tekintetedet, akkor van még néhány ötletünk!

Hajrá, csillámok

Buliba teljesen helyénvaló, de ne nagyon ess ezzel túlzásba!

Határozott tusvonal

Remekül mutat egy vastag, feketével húzott tusvonal mögött ez a szép, pirosas árnyalat. Ezzel még több hangsúlyt helyezel a szemedre.

Babahatás

Rózsaszínű ajkakkal kislányossá teheted ezt a sminket. Ha emellett döntesz, akkor a szemfesték ne legyen sötét, világosabb pirosat vigyél fel, és vagy egyáltalán ne húzz tusvonalat, vagy csak vékonyat.

Színátmenet

Ez már csak kísérletezésnek is jó ötlet. Vidd fel a színt a szemedre úgy, hogy az orr felé világosítsd, kívül pedig erősítsd. Vagy a szemhéjad közepén hagyd világosabbra a színt, és két oldalt hangsúlyozd. Ezzel persze optikailag is alakítasz az arcodon, úgyhogy ha nem vagy jártas benne, előbb otthon kísérletezz vele, mielőtt élesben bedobod.

Nyitókép: Shutterstock

 

Legnépszerűbb cikkek: