A Vogue magazin által csak a „cukrászok Picassojának” becézett Pierre Hermé elkészítette az első olyan francia desszertjét, amely semmilyen állati eredetű alapanyagot nem tartalmaz.
Egy négygenerációs cukrászcsalád tagjaként Pierre Hermé már fiatalon tudta, hogy követni fogja a családi tradíciót: pályafutása 14 évesen indult, napjainkra pedig a francia cukrászat vezéralakjává vált. Teljesen új ízekkel, technikákkal forradalmasította a mai cukrászművészetet, nem véletlen, hogy nevét és desszertjeit az egész világon jól ismerik. Karrierje most újabb mérföldkőhöz érkezett, hiszen a napokban bemutatta az első vegán macaronját.
Kevés olyan ikonikus macaron lelőhelyet találunk Párizs utcáin, mint a Pierre Hermé cukrászdák. A francia desszertek mestere a napokban mutatta be legújabb receptkönyvét, amelyre majdnem 4 évet kellett várnia a rajongóknak. A könyv megjelenését különleges módon ünnepelte meg: piacra dobta a Rose des Sables névre keresztelt süteményt. A prémium minőségű, kizárólag növényi alapanyagokból készült desszertet zab- és mandulatej alapú, rózsa ízű csokoládéval töltötték meg. Az édességben algakivonattal és burgonyakeményítővel helyettesítették a tojást. „A sült mandula lágy és karamellizált jegyei keverednek a rózsás tejcsokoládé ganache finom illataival” – így mutatta be az új terméket a Hermé a cukrászat Facebook oldalán. A Rose des Sables limitált számban már elérhető a párizsi üzletekben.
A hagyományosan francia ételek elkészítéséhez általában sok állati eredetű hozzávalóra van szükség, de a legnagyobb cégek is próbálnak alkalmazkodni a vásárlók igényeihez. Egy másik legendás francia cukrászat, a 158 éves Ladurée már tavaly megnyitotta az első teljesen vegán üzletét. A Beverly Hills-i cukrászdájukat Matthew Kenney vegán séf segítségével alakították át, ahol azóta növényi alapú macaronokat, croissantokat és palmier süteményeket is kínálnak. Kenney és a Laudrée idén folytatta a közös munkát. Márciusban a párizsi cukrászdákban két új vegán íz került a választékba és azt ígérték, a jövőben még több sütemény növényi alternatívájára számíthatunk.
Forrás: VegNews
Nyitókép: @pierrehermeofficial/Instagram