4 embertípus, aki segít abban, hogy megvalósítsd az álmaid

A fantasztikus négyes, aki motiválhat a céljaid elérésében

Igaz, a következő négy embertípus nem rendelkezik különleges képességekkel, de a személyiségük és támogatásuk szupererőként segíthet téged abban, hogy elérd a céljaidat!

Gyerekként a barátaink mintegy véletlenszerűen csatlakoznak hozzánk: a padtársunk, a lány az edzésről, aki ugyanarra megy haza, mint te, vagy a fiú, aki titkon az egyik barátnőnkbe szerelmes, és tőlünk kér tanácsot az illető meghódításához. Felnőttként azonban fontos, hogy tudatosan válogassuk meg azokat az embereket, akik elkísérnek minket az életben. Íme 4 embertípus, akikkel érdemes körülvennünk magunkat:

Aki valóban törődik veled

Még a magányos farkasoknak is szükségük van legalább egy olyan emberre, akinek képesek megnyílni. Ha találsz valakit, aki kíváncsi rád és őszintén meghallgatja a terveidet, akkor soha ne engedd el! Ő az a személy, aki hátsó szándék nélkül keresi a társaságod, és nem versenyzik a sikereiddel. Amikor rossz dolog történik veled, és úgy érzed, nem találod önmagad, akkor átsegít a nehéz időszakon, ezért bátran fogalmazd meg neki a gondolataidat, hiszen a szavaid nála kíváncsi fülekre találnak. Persze előfordulhat, hogy nehezen találsz rá erre a személyre.

A tapasztalt

Amikor egyetemre jelentkeztem, édesapám egyetlen tanácsot adott: „Ismerj meg valakit, aki bejárta az általad még ismeretlen utat.” Jó tanács volt, mert bárhová is sodort az élet, mindig állt mellettem egy mentor, aki sikeresen terelgetett. Legyen szó a munkádról vagy a magánéletedről, egy tapasztaltabb ismerős megoszthatja veled a tudását, ami a későbbiekben a hasznodra válhat. Ha azt érzed, hogy nincs ilyen személy az életedben, akkor járj el a céljaidnak megfelelő képzésekre, találkozókra, ahol megismerhetsz hasonló gondolkodású embereket. Én régóta tervezem, hogy ellátogatok a Womenispiration valamelyik programjára, amely olyan nőknek nyújt lehetőséget a szakmai fejlődésre, akik szeretnék megvalósítani önmagukat. Hidd el, nincs annál jobb dolog, amikor nem érzed magad egyedül az álmaiddal, sőt ötleteket is kapsz a megvalósításhoz.

Akivel együtt tudsz működni

Ha neked is van egy ötleted, de a kivitelezése nehézséget okoz, akkor találj valakit, aki segíthet benne, és hosszú távon együtt tudsz vele működni. Én a páromban találtam meg azt a személyt, akivel nemcsak a magánéletemben, de a munkában is azonosak az elképzeléseink. Te is nézz körbe az ismerőseid között! Ki tudja, lehet, hogy pont a legjobb barátnőddel közösen valósítjátok meg a legnagyobb céljaitokat. Fontos, hogy támogassátok egymást, mivel mindegyikőtök egyedi nézőponttal rendelkezik, ami nélkülözhetetlen a sikeres ötletek létrehozásában. Ha van melletted valaki, akinek hasonlóak a céljai és a gondolkodása, akkor egymást támogatva sikeres egységet tudtok alkotni.

Akire hatással lehetsz

Az ötleteink, az álmaink – amelyeket régóta dédelgetünk – mind hatással vannak a környezetünkre. A szüleid, a barátnőd, de még a szomszéd néni is a te közönséged, akiktől visszajelzéseket kaphatsz az ötleteiddel kapcsolatban. Szükséged van rájuk, mert visszajelzések nélkül nem tudod tökéletesíteni a terveidet. Ezért hallgasd meg a tőlük kapott tanácsokat, és ne sértődj meg az első építő kritikán, mert abból is rengeteget tanulhatsz. Higgy nekem, minden szívből jövő vélemény egy kicsit hozzájárul ahhoz, hogy az ötleted végül megvalósuljon, sőt új lehetőségeket és kihívásokat is találhatsz, ha odafigyelsz a támogató szavakra. A rosszindulatú kritikát pedig engedd el a füled mellett, hiszen az csak rombolja az önbizalmadat. Lehet beletelik egy kis időbe, mire sikerül különbséget tenned a jó és a rossz tanácsok között, de hosszú távon a javadra válik.

Nyitókép: adriaticfoto/Shutterstock

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk neked:

Regisztrálj most, és tedd meg első befizetésed, mi megduplázzuk 100 000 Ft-ig! (x)
Legnépszerűbb cikkek: