A férfiaknak miért nem bókolunk? 5 dicséret, amivel leveheted a lábáról a pasit

Amikor a bókokra gondolunk, valamiért mindig a nőket elárasztó kedves szavak jutnak eszünkbe. Holott valójában a férfiak épp úgy örülnek egy-két elejtett jó szónak, így őket sem szabad elfelejteni.

Bók alatt nem csak az egyszerű „jóképű” vagy „ügyes” jelzőket értjük. Ám mielőtt arra következtetnénk, hogy folyton legyezgetnünk kell a pasik egoját, erről szó sincsen. Sokkal inkább olyan értékes szavakra célzunk, amik jó eséllyel a párkapcsolat szempontjából is megtérülnek. A férfiak ugyanis – még ha sokan nem is vallják be – élnek-halnak a nőktől kapott szép szavakért. És bár alapjában véve mindenkinek jól esik egy-egy dicséret, az erősebbik nemnél ezek duplán hatnak, ugyanis valahol mélyen legbelül minden férfi arra vágyik, hogy egy nő szemében tündökölhessen, és ezért sokszor bármire képes. Nem beszélve arról, hogy bárhogy is nézzük, ők ritkábban kapnak érdemi bókokat.

Az igazság az, hogy ha nőként nem tudjuk elsajátítani a bókolás művészetét, hátrányból indulunk. Azonban, ha el tudjuk érni, hogy egy férfi minden percben oda legyen értünk, akkor garantáltan sikeres és boldog párkapcsolatot tudhatunk magunkénak. Ehhez pedig csak az a teendőnk, hogy a mellettünk álló férfi érezze, hogy értékelve van, és hogy mindig képes lenyűgözni minket. Hogy érezze, hogy nyomós oka van annak, hogy őt választottuk társunknak. Ha megtanulod, hogyan kell hatásosan bókolni egy férfinak, és megérted a mögöttük rejlő célt, akkor mélyebben megérted a férfiakat, mint a legtöbb nő valaha is teszi. Ez pedig lehetővé teszi, hogy a férfi pszichológiát a saját előnyödre használd, és varázsütésre ki-be kapcsold a „vonzalomkapcsolóit”.

Lássuk hát, melyik az az 5 bók, amely minden pasit levesz a lábáról.

1.Biztonságban érzem magam melletted.

A férfiak természetüktől fogva óvó-védő típusok, főleg, hogyha egy nőről van szó. Ez persze nem azt jelenti, hogy esetlen, bajba esett hercegnőt kell eljátszanunk mindenáron, csak hogy megerősítsük benne a maszkulin védőszerepet. Egész egyszerűen súgjuk lágyan a fülébe egy szoros ölelés közben, vagy épp a karjaiban heverészve ezt a pár szót. Ezzel pedig nemcsak jó érzést szerzünk neki, hanem még inkább arra sarkalljuk, hogy olyan férfi váljon belőle, aki mindent megtesz a biztonságod és a jólléted érdekben.

2. Kicsit sajnálom a többi nőt, hogy lemaradtak rólad.

Ez egy nagyon ütős bók, ha biztos akarsz lenni benne, hogy a párod büszke arra, ami kettőtök közt van. Sokan abba a hibába esnek, hogy miután valakinek elnyerik a szívét, elkényelmesednek, és úgy gondolják, már nem is kell tudatni a másik féllel, hogy milyen különleges számukra. Holott egy elkötelezett párkapcsolatban nincs is fontosabb annál, minthogy felépítsük a férfi önbizalmát, ugyanis ha jobban belegondolunk, ilyenkor már jó eséllyel nem kap bókokat más nőktől. Ezért azzal, ha ezt a mondatot elsütöd egy nőkkel teli helyen, azt sugallod feléje, hogy ő a sztárpasi. A legjobb pedig, hogy a férfiak azokba szeretnek bele leghamarabb, akik szemében különlegesnek érezhetik magukat.

fotó: g-stockstudio/Getty Images

3. Túl szexi vagy ebben a (ruhadarab)-ban.

Ezt az ismerkedés fázisában is bármikor elsütheted. Ez azonban egy nagyon közvetlen dicséret, így elsőre talán túl tolakodónak hathat, de hidd el, nincs az a férfi, akit hidegen hagy. Ugyanis lényegében nem is őt dicséred, csak amit visel. Ennek a bóknak sok variációja létezhet, egészen az olyan egyszerű megjegyzésektől, mint „Úristen! (szünet) Elképesztően szexi rajtad ez a dzseki!”, az olyanokig, mint „Ez a parfüm a kedvencem egy pasin. Máris tetszel nekem.” Bár minden esetben olyasvalamit dicsérsz meg, amit csak visel, a férfiben ezzel azt a tudatot erősíted, hogy szexinek találod, és garantáltan keresni fogja a társaságodat.

4. Annyira szeretem, amikor (valamit) csinálsz.

Az egyik legegyszerűbb, de mégis legjobb fogás, ha valami olyan jellegzetes viselkedést vagy tettet emelsz ki, amit mindennél jobban értékelsz benne. Például: „úgy szeretem, hogy ilyen kiforrott véleményed van mindenről, és mindig tudod, hogy mit akarsz. Irtó szexi, ha egy pasi ilyen határozott.” De lehet bármi, a fő, hogy jól körülhatárolt és sajátos legyen. Ezekkel a kijelentésekkel azt fogod elérni, hogy a férfi megpróbál mindig felérni az elhangzottakhoz és ezek arra ösztönzik, hogy mindig a legjobb formáját mutassa. Ez persze ugyanúgy igaz fordítva is, ezért jól válogassuk meg a szavainkat.

5. Azt hiszem te vagy a legjobb (valami), akivel valaha találkoztam.

A férfiak élete bizonyos szempontból egy folyamatos versenyhelyzet. Ahogyan az állatvilágban is mindig erőfitogtatás van a hímek között, hogy ki szerzi meg a nőt, ez az emberek között is igencsak általános, még ha kevésbé primitív formában is. Éppen ezért, ha kifejezzük azt egy férfi felé, hogy valamiben szerintünk ő a legjobb, azzal tulajdonképpen megnyerte a férfiasság harcát. Legyen az a legjobb csókoló, a legjobb masszőr vagy épp a legjobb séf címe, ha valamiben jó a párunk, akkor semmiképp se féljünk ezt szóvá tenni.

Nyitókép: bernardbodo/ Getty Images

Forrás: Matthew Hussey

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk neked:

Legnépszerűbb cikkek: