Fantasztikus hírrel indult a 2022-es év A Grace klinika-rajongóinak

Nem kell aggódnod, még legalább egy évadon át követheted a kedvenc orvosi drámasorozatodat, ráadásul több főszereplő is visszatér majd az új részekben.

Bár sokáig még az is kérdéses volt, hogy elkészül-e A Grace klinika 18. évada, végül mégsem tettek pontot a történet végére, sőt! Az ABC csatorna nemrég bejelentette, hogy berendelte a 19. szezont is és a széria főszereplője Ellen Pompeo is újra magára ölti Meredith Grey orvosi köpenyét. A kórházsorozat sztárja a hírek szerint egyelőre csak egy évre írt alá, de ezentúl már nemcsak társ-executive producer lesz, hanem Krista Vernoff egyenrangú partnere ezen a poszton. (Utóbbi pedig a jövőben is az élen marad showrunnerként.)

Azt viszont nem osztották meg a nyilvánossággal, hogy ez lesz-e A Grace klinika fináléja – vagy Ellen Pompeo végső búcsúja legismertebb szerepétől. Ugyanis egyáltalán nem titok, hogy a Golden Globe-jelölt színésznő évek óta gondolkozik már azon, hogy ideje lenne elköszönnie Meredith-től. A dilemmája természetesen nem meglepő, hiszen rajta kívül már csak ketten (Chandra Wilson és James Pickens Jr.) maradtak az eredeti gárdából. Egyszóval érthető, ha sokakhoz hasonlóan Ellen Pompeo sem szeretné már tovább folytatni a történetet.

Két évtizede a csúcson

Ennek ellenére egyszerűen nem elhanyagolható az a tény sem, hogy a Shonda Rhimes által megálmodott A Grace klinika még mindig az ABC első számú műsora a 18-48 éves korosztály körében és a 18. évad a legnépszerűbb dráma a csatornán. Tehát nem kérdés, hogy a sorozat kultúrtörténeti jelenség, ami már rég lekörözte a 15. szezonon át futó Vészhelyzetet. Az ABC azt mondja, a show a következő évadban „a modern orvoslás egyre táguló világát fogja felfedezni a már jól ismert és szeretett régi, illetve új karakterek szemein át”.

Az már hivatalos, hogy Miranda Bailey és Richard Webbers is visszatér a Grey Sloan Emlékkórházba, de jó eséllyel azt is megtudhatjuk hamarosan, hogyan alakul a többi orvos élete a sorozatban. Mert azzal azért minden rajongó tisztában van, hogy sajnos ebben a show-ban soha senki nincs biztonságban… Ha Patrick Dempsey-t, azaz Derek Shepherdet kiírták a forgatókönyvből, akkor tényleg bárkitől megválhatnak az alkotók a dráma kedvéért.

Forrás: Deadline
Nyitókép: RTL Sajtóklub

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

 

Legnépszerűbb cikkek: