A hajtetkó az új trend, amiért most minden nő megőrül

2019-ben egyre több dologról tudunk vagy próbálunk meg nyíltan beszélni nőként. Ilyen a menstruáció, a szex és a hajritkulás témaköre is. Utóbbi - bár elsőre nem gondolnánk - valójában elég komoly önértékelési problémákat okozhat.

Egy 2007-es kutatásból ugyanis kiderült, hogy az amerikai nők 45 százaléka szenved élete során hajhullástól, a megkérdezettek 12 százaléka már 30 éves korától. A tény, hogy ezt a tünetet leginkább a stressz okozza, csak még jobban stresszel minket, de szerencsére a modern technikának köszönhetően egyre több kíméletes megoldás van rá. Korábban a hajnövesztő és fejbőrápoló szérumokért voltunk oda, manapság pedig a fejbőr mikropigmentálás vagy a fejbőr mikroblading népszerű.

A microblading szó hallatán elsőre sokaknak a szemöldöktetoválás jut eszükbe, amely során egy kis kézi eszközzel elkészítik az apró, az eredeti szemöldökszálakhoz nagyon hasonló szálakat. A kezelés elképesztően népszerűvé vált az utóbbi években a szépségápolásban. Ezt a technikát továbbvitték és ma már fejbőr mikropigmentálás is elérhető. A kezelés során speciális pigmenteket implantálnak a fejbőr azon területeire, ahonnan eltűntek vagy kikoptak a hajhagymák.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Audrey Renee (@ibrow_artstudio_) által megosztott bejegyzés,

A pigment, amit használnak fontos, hogy a hajszínnel megegyező vagy nagyon hasonló árnyalatú legyen, és csupán néhány alkalom is elég ahhoz, hogy az eredeti hajvonalat újrarajzolják a problémás területeken. A szakemberek szerint a non-invazív, azaz műtéti beavatkozást nem igénylő kezelés során a legjobb végeredmény abban az esetben garantált, ha a páciens nem teljesen kopasz, mivel a pigmentálás során létrehozott új szálak az eredeti hajszálakhoz sokkal jobban illeszkednek és így természetesebb összhatást keltenek. A kezelés tartóssága (hasonlóan a szemöldök mikrobladinghez) állítólag attól is függ, hogy valakinek mennyire zsíros a bőre. Azoknál, akiknél a fejbőr zsírrétege igen vékony, sokkal tartósabb lesz a végeredmény.

Egy amerikai klinika esetében a fejbőr mikropigmentálás 700-1600 dollárba kerül (a végleges ár függ a hajveszteség mértékétől és súlyosságától), de már itthon is igénybe vehető a kezelés, amit 6-9 havonta érdemes megismételni. Még mielőtt időpontot kérnénk, nem árt egy dermatológus véleményét is kikérni és fontos, hogy allergiavizsgálatot csináljunk a kezelés megkezdése előtt, amely során az epidermiszbe bevitt festékanyagot tesztelik a bőrön.

(wellandgood.com)

Nyitókép: Kristina Jovanovic/Getty Images

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk neked:

Legnépszerűbb cikkek: