A Hatalmas kis hazugságokban még a főszereplők ruhái is fontos szerepet kapnak

Kulisszatitkok a második évadból!

Öt nő, egy hatalmas titok - vajon hogyan dolgozzák fel érzelmileg Monterey lakói a rájuk nehezedő hatalmas terhet? És hogyan mutatkozik meg ez a belső küzdelem az öltözködésükben?

A ruhaválasztásunk nagyon sokat elárul az érzelmi és lelkiállapotunkról. Például a depresszió és a megjelenésünk elhanyagolása is szoros kapcsolatban áll. A hatalmas kis hazugságok első évadának tragikus eseményei, a monterey-i ötökre nehezedő hatalmas közös titok és ezeknek a tényezőknek a feldolgozása a legtöbb szereplő stílusát is befolyásolta. Az Emmy-díjas Alix Friedberg, aki a sorozat stylingjáért felelős így nyilatkozott a munkájáról: A karakterek ruháival arra akartunk reflektálni, hogy az egyes szereplők milyen változásokon mennek keresztül érzelmileg”. Természetesen Monterey lakói nem estek át hatalmas stílusváltáson. Valójában csak 6 hónap telt el az incidens óta. Nem hiszem, hogy nagyon sok idejük és kedvük lett volna új ruhákat vásárolni.”

A második évad negyedik részében az öt nő hosszú idő után újra lehetőséget kap arra, hogy a diszkóparti apropójából egy kicsit szórakozzanak és a divat iránti rajongásukat megmutassák. A többi epizódban pedig megfigyelhetjük azokat a változásokat, amiket a tragédia hozott el az életükbe.

Renata Klein

Jennifer Clasen/HBO

Egyértelmű, hogy Renata igényei nem változtak. Annak ellenére, hogy a pénzügyi helyzete korántsem rózsás ő továbbra sem hajlandó a pornép ruhájában járni, megszállottan ragaszkodik a dizájnerdarabokhoz. Ezzel akadályozza meg, hogy a külvilág egy kicsit is rálásson az őt körülvevő problémákra. Friedbergtől azt is megtudhattuk, hogy rengeteg híres divattervező ajánlott fel ruhát a karaktert alakító Laura Dernnek, de a stáb nem akarta, hogy a sorozat divatbemutatóvá váljon vagy a brandek marketinges megoldásként tekintsenek rá. Ezért Renata legtöbb ruháját a The RealReal nevű weboldalról vagy helyi, Los Angeles-i márkáktól szerezték be.

Jennifer Clasen/HBO

A negyedik epizódban férje kockázatos üzleti lépéseinek következményeivel kell megbirkóznia, miközben kilencéves lányának mondvacsinált születésnapi bulit szervez, amit egy 70-es évek inspirálta felnőtteknek szóló estévé alakít. A parti valójában nem Amabelláról szól, hiszen Renata minden alkalmat megragad, hogy még egyszer utoljára ő legyen a rivaldafényben mielőtt elveszti minden vagyonát.

Madeline Mackenzie

Jennifer Clasen/HBO

A szereplők közül Madeline stílusa esett át a legkisebb változáson. Kissé komolyabb, de ezt ingatlanos munkája számlájára írhatjuk. A színeket továbbra sem száműzi a gardróbjából, a virágminta és a nőies szabások továbbra is meghatározzák az öltözékét. Úgy tűnik a hazugság az ő érzelmi állapotát nem befolyásolta annyira, mint társaiét.

A Draper James kínálatában (ami Reese Witherspoon saját divatmárkája) ugyan találhatunk egy olyan ruhát, amit Madeline karaktere inspirált, de Witherspoon profihoz méltóan különválasztja a színészkedést és saját vállalkozását. Nagyon tisztelem benne, hogy ennyire professzionális a hozzáállása” mondta Friedberg. „Eszébe sem jutott, hogy Madeline stílusát úgy alakítsa, hogy neki abból haszna legyen”.

Jennifer Clasen/HBO

Amíg a negyedik epizódban Renata és Amabella egyedi készítésű ruhát kapott, addig Madeline néhány régi és néhány új darabból álló szettben vonult be a partira. Hiszen egy felnőtt nő a való életben is turkálókból és mainstream márkáktól szerezné be a kellékeket egy 70-es évek témájú estéhez. A Witherspoon által viselt rózsaszín nadrág egy vintage darab volt, a bomberdzsekit pedig egy tinik között népszerű márkától szerezték be.

Celeste Wright

Jennifer Clasen/HBO

Nicole Kidman karakterének öltözékét leginkább az a tulajdonsága befolyásolja, hogy fiai előtt próbálja erősnek mutatni magát. Néha rajtakaphatjuk, hogy Perry régi ingjét vagy pulcsiját viseli, hogy ezzel emlékeztesse magát férje illatára. Friedberg azt is elárulta, hogy a sorozat második felében már nem fogja ez annyira befolyásolni a ruhaválasztását, mint a kezdetekben. Erről többet azonban nem árult el.

Bonnie Carlson

Jennifer Clasen/HBO

Ugyan a partira igazi 70-es évekbeli istennőnek öltözött, de ebben az évadban Bonnie (érthető módon) csak árnyéka régi önmagának. Az ő stílusa változott meg a legdrasztikusabban, hiszen a színes, bohém ruhákat depresszív hangulata miatt már nem kapja elő a szekrényéből. Szemmel láthatóan nem törődik magával és ezt a megjelenése is jól tükrözi. Semmi koncepció nincs a szettjeiben, színtelenek és overzise darabokban rejtőzik el. Rengeteg melegítő nadrág, kinyúlt póló és olyan ruhák jellemzi a stílusát ebben az évadban, amikben próbál észrevétlen maradni.

Jane Chapman

Jennifer Clasen/HBO

Az előző karakterekkel ellentétben Jane (Shailene Woodley) mostanra találta meg saját stílusát. Új frizurára váltott, az óceánpartra költözött és elkezdett szörfözni. Igazi kaliforniai vintage szörfös stílus jellemzi.

Mary Louise Wright

Jennifer Clasen/HBO

A sorozat legújabb, ám annál izgalmasabb karaktere Mary Louise összetéveszthetetlen stílusát személyiségéhez alakították, így ruháit elegáns, kimért darabok és csak néhány szín jellemzi. A gardróbjában tekintélyt parancsoló galléros ingek, elegáns nadrágok, mokaszin cipők , azaz az ötvenes évek óta örökzöld klasszikusnak számító darabok találhatók. Az uralkodó sötét árnyalatok mellett néha egy kis színt is felfedezhetünk az outfitjében, amiket a régi Hermés sáljainak köszönhetünk.

Izgatottan várjuk, hogy az évad további részeiben, hogyan alakul a szereplők érzelmi állapota és ezzel együtt a stílusa. Arra pedig külön kíváncsiak vagyunk, hogy Celeste öltözködése milyen nagy változásokon megy majd keresztül.

Nyitókép: IMDb

(bustle.com)

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Regisztrálj most, és tedd meg első befizetésed, mi megduplázzuk 100 000 Ft-ig! (x)
Legnépszerűbb cikkek: