A háztartási balesetekben is rejlik spirituális üzenet

Biztosan hallottad már azt a mondást, hogy nincsenek véletlenek. De azt gondoltad volna, hogy ez a balesetekre is igaz? A kisebb balesetek, sérülések esetében a sérült testrész hívja fel figyelmedet az életedben jelenlévő problémára, megrekedésre.

Emlékszem, amikor Achilles-ín-szakadásom volt a bal lábamban, amit úgy szereztem, hogy leestem egy hokedliről, a műtétre várva – azon kívül, hogy hogy lehettem ennyire hülye, hogy felálltam rá – azon gondolkodtam, mi lehet ennek az üzenete. Miért rántotta ki a lábam alól a talajt a sors, ezáltal jó hosszú időre kivonva a forgalomból? Mert hosszú hetekig lábra sem tudtam állni, ráadásul olyan alapvető dolgokat sem tudtam egyedül csinálni, mint például a fürdés. Az első ilyen ráébredésem az volt, hogy nemcsak elfogadni, hanem kérni is meg kell tanulnom a segítséget, a fő tanítás pedig az, hogy nem vagyok az utamon, sőt, nagyon letértem róla és most időt kapok, hogy átértékeljem az életem, és eldöntsem, hogyan tovább, min kell változtatnom.

Legyen szó csonttörésről vagy csak egy apró vágásról, ezek a sérülések legtöbbször hordoznak magukban valamilyen rejtett figyelmeztetést. Azt például tudtad, hogy az sem mindegy, melyik oldaladon ér a trauma? Mert – nemtől függetlenül – a bal oldalad a női, a jobb oldaladat pedig a férfi éned képviseli. Nézzünk is néhány sérülést, és hogy mit üzenhet neked!

Elég gyakori: a törés

A csonttörés az egyik olyan sérülés, ami hosszabb pihenőre kényszerít, legalábbis megszakítja, szó szerint megtöri életed megszokott folyamatát. Rávilágít arra, hogy változtatni szükséges, szakítani a régi, megszilárdult berögződésekkel: vigyél változatosságot mindennapjaidba és merj végre élni. A kéztörés azt szimbolizálja, hogy engedd el azt, ami nem szolgál és vedd kezedbe az irányítást, míg a lábtörés arra hívja fel a figyelmedet, hogy mozdulj ki végre a stagnáló állapotodból, de gondold át a következő lépést, merre tovább. Az is lehet, hogy túlterhelted magad és nem vetted észre, hogy túl aktív vagy, ezért a testednek szabályosan el kell törnie valahol, hogy megtörhesse az eddigi utadat, hogy az újnak teret biztosítson.

Amikor elvágod a kezed

A sérülés mélységétől függetlenül azt szimbolizálja, hogy merj mélyebbre merülni a dolgokban, ahelyett, hogy a saját húsodba mélyeszted a vágóeszközt, és még azelőtt vesd be életenergiádat, hogy elvéreznél. Legyél jelen a saját életedben, figyelj jobban, ne kapkodj, éld át az itt és most pillanatát, mert ez az az idő, amikor cselekedni tudsz és megélni a pillanat varázsát. Szó szerint elvágod magad attól, hogy a múlton kattogj, vagy a jövőbe révedezz.

Rácsapod az ujjadra az ajtót

Melyik ujjad sérült meg? Ugyanis mindegyik ujjad más üzenetet hordoz.

  • Hüvelykujj: a szüleidet jelképezi és a személyiségedet
  • Mutatóujj: a testvéreidet, a barátaidat képviseli és az öntudatod mértékét
  • Középső ujj: saját magadat jelképezi, ezért felelősségtudatosságod mértéke is
  • Gyűrűsujj: mi más lehetne, mint a szerelem és a házasság jelképe és hogy mennyire vagy empatikus
  • Kisujj: gyermekeinket és a kommunikációd jellegét szimbolizálja.

Bármelyik kezeden sérül meg valamelyik ujjad, az hat a másik oldalra is, hiszen sérült kezed helyett kénytelen az ép átvenni bizonyos munkafolyamatokat. Ez arra is figyelmeztet, hogy próbálj ki új dolgokat, válts nézőpontot, azt figyelembe véve, hogy melyik ujjadat érte baleset és ez mit jelképez.

Égési sérülés

A tűz az életet, a szenvedélyt szimbolizálja, de a kapkodást, az elhamarkodott cselekedetet is. Érdemes elgondolkodnod azon, mikor voltál „forrófejű”, túlzottan szenvedélyes, valamint mik azok a kényes témák, kérdések életedben, amik szinte égetnek belülről, de nem mersz hozzájuk közeledni. Nyugodtan gyújtsd fel a határaidat, de ne égesd fel kapcsolataidat még túlzott lelkesedésből sem, a tüzet a szerelemben és a lelkedben éld át, a szívedet engedd lángolni. Kisgyermekek forrázásos balesetei arra intenek, hogy több figyelemre van szükségük és meg kell tanítanod őket arra, hogy ismerjék meg a saját korlátaikat, és hogy meddig mehetnek el anélkül, hogy baj legyen.  

Ha valahova bevered a fejed

Amikor valamiért fejbekólint a sors, arra hívja fel a figyelmed, hogy jó úton vagy afelé, hogy fejjel rohanj a falnak. Kicsit lassíts le és vizsgáld át az életedet: nem voltál esetleg kissé arcos mostanában? Nem kéne leadni a hatalomvágyból, az uralkodási kényszerből? Esetleg makacsul ragaszkodsz olyan hiedelmekhez vagy viselkedési formákhoz, amik gátolják vagy egyenesen megrekesztették a fejlődésedet? Vedd ezt fordulópontnak életedben, hogy itt az idő arra, hogy felülbíráld gondolkodásmódodat, viselkedésedet és cselekedeteidet.

Belerúgsz a bútor sarkába

Tipikus nem kívánt randevú a kislábujjad és valamelyik bútorsarok találkozása. Ez arra hívja fel figyelmedet, hogy ideje végre megszabadulnod a régi sérelmeidtől. A gyűrűs lábujj az igazságérzeted szimbóluma, azt üzeni neked, hogy lehet, igazságtalansággal vádolnak. A középső lábujj az egyensúly jelképe és arra figyelmeztet, hogy valamitől félsz és nem tudsz továbblépni. A második lábujjad sérülése azt üzeni neked, hogy végre fogadd el és szeresd önmagadat, a nagylábujj traumája arról mesél, hogy érzelmi válságon mehetsz keresztül, légy bátor és erős.

Mérgezés

Akár ételmérgezésről, akár vegyi szennyeződésről vagy gyógyszer-túladagolásról van szó, mindenképp arra hívja fel a figyelmedet, hogy nem figyelsz eléggé magadra, nem dolgozod fel a konfliktusaidat, elnyomod az érzéseidet és pótmegoldásokkal, akár pótszerekkel próbálsz segíteni helyzeteden. Vizsgáld meg, milyen módon mérgezed életedet vagy miért hagyod, hogy ezt mások tegyék veled. Mi az, amivel nem akarsz szembenézni vagy egyenesen elmenekülsz előle?

Mivel minden baleset egy kicsit kivon a forgalomból, azt mondja neked, lassíts le és foglalkozz magaddal többet, és kapsz rá egy kis időt. Vizsgáld meg, életed melyik területén kell változtatni, gondold át, melyik területen kell dolgoznod. De nem utolsósorban: légy óvatosabb, figyelmesebb és vigyázz magadra!

Fotó: Ulza/ Getty Images

Ha tetszett a cikkünk, ezek is érdekelhetnek:

 

Regisztrálj most, és tedd meg első befizetésed, mi megduplázzuk 100 000 Ft-ig! (x)
Legnépszerűbb cikkek: