A híres rendező, Sofia Coppola elképesztően szép kisfilmet készített a Chanelnek

In Homage to Mademoiselle

Október 19-én egy különleges videóval nyitotta meg kapuit a tokiói Mademoiselle Privé kiállítás, amelyben Sofia Coppola a 110 éves francia divatház előtt tiszteleg. Ne maradj le róla!

Néhány napja nyitotta meg kapuit a Chanel divatház Mademoiselle Privé névre keresztelt kiállítása. A tárlat már csak azért is különleges, mert London, Szöül, Hong Kong és Sanghaj után a japán fővárosban egy teljesen új részleget is meglátogathatnak az érdeklődők, ahol megtudhatják, hogyan festett Coco Chanel párizsi privát stúdiója. A december elsejéig látogatható kiállítás megnyitóján egy óriási meglepetés várt a meghívottakra: a híres amerikai filmrendező, Sofia Coppola egy kisfilmet készített az alkalomra, amivel a francia divatház előtt tisztelgett.

Az Elveszett jelenés és az Öngyilkos szüzek rendezője az In Homage to Mademoiselle címet adta rövidfilmjének, amelyben a divatház 110 éves történetét foglalta össze. Coppola utánozhatatlan stílusa és a rá jellemző látványvilág erre a videóra is rányomta a bélyegét – az exkluzív felvételek között régi, fekete-fehérben megörökített pillanatokat is láthatunk például Catherine Deneuve-ről, magáról Coco Chanelről vagy Marylin Monroe-ról. A képkockákon feltűnik továbbá az ikonikus Chanel N°5 parfüm, sőt a felvételnek köszönhetően a divatház meghatározó haute couture showjainak kulisszái mögé is bepillanthatunk.

A Chanel múzsák közül a kisfilmben Lily-Rose Deppet is láthatjuk, aki az idén elhunyt legendás tervező, Karl Lagerfeld mellett tűnik fel. Más ismerős arcokat is felfedezhetünk: Kristen Stewart, Tilda Swinton, Pharrell Williams, Natalie Portman és Margot Robbie is szerepel a videóban, miközben Grimes egyik dala szól. A felvillanó képkockákat vintage felvételek is bőven gazdagítják, a mi kedvencünk az egyik Coco Chanelről készült fotó, amin az asztalánál ülve mosolyog.

Nyitókép: Lipnitzki / Getty Images

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk neked:

Legnépszerűbb cikkek: