A H&M időszakosan betiltja a Brazíliából származó bőr importálását

A döntésben az erdőtüzek is fontos szerepet játszottak

A világ egyik legnagyobb divatipari vállalata az Amazonas-esőerdőt pusztító tűzesetek és a helyi tenyésztőket ért vádak miatt fontos döntést hozott. A H&M felhagy a Brazíliából származó bőr importálásával.

A H&M hivatalosan is bejelentette, hogy időszakosan felhagy a Brazíliából származó bőr importálásával. A világ egyik vezető divatipari vállalatának döntését az Amazonas vidékét sújtó erdőtüzek és az ezzel járó környezeti károk befolyásolták.

A svéd H&M Hennes & Mauritz vállalat – ahova a H&M-en kívül például a Timberland, a Vans és a North Face is tartozik – tilalma addig lesz aktív, amíg nem igazolják, hogy a bőripar nem járul hozzá az esőerdők további pusztulásához. A tűzesetek mellett ugyanis a helyi marhatenyésztőkkel kapcsolatban felmerült vádak (és a szándékos gyújtogatás gyanúja) is indokolták a H&M döntését. 

Az időszakos tilalom a ruha- és a cipőgyártásra ugyanúgy vonatkozik és amíg nem javul a helyzet, addig más forrásokból pótolják a kiesett mennyiséget. Mivel a vállalat főként Európából importálja a bőrt, ezért a gyártási folyamatokban nem lesz érzékelhető a változás.

Nyitókép: Tim Boyle/Getty Images

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk neked:

Regisztrálj most, és tedd meg első befizetésed, mi megduplázzuk 100 000 Ft-ig! (x)
Legnépszerűbb cikkek: