A hosszú élet 8 titka a világ legidősebb emberétől, aki nemrég ünnepelte 119. születésnapját

119 év hosszú idő. Több kell hozzá, mint a jó gének és a szerencse. Vajon mi a titka a világ legidősebb emberének, a japán Kane Tanakának? Most eláruljuk!

Kane Tanaka története nem mindennapi. Megélt számos történelmi eseményt, túlélte mindkét világháborút és az 1918-as spanyolnáthát. Nem beszélve a hosszú élete során megrendezett téli és nyári olimpiákról, amiből eddig 49 sporteseménynek lehetett a szemtanúja. Egy évvel az orosz-japán háború kitörése előtt született a család hetedik gyermekeként. Tanaka tizenkilenc évesen férjhez ment. Szeretteit egy tésztabolt vezetésével tartotta el, amikor 1937-ben a háború elszólította férjét és legidősebb fiúgyermekét.

A japán nő 1903-as születési éve egybe esik a Tour de France nyitóversenyének és a Wright fivérek első motoros repülésének dátumával. Kane Tanaka január 2-án töltötte be 119. életévét, így jelenleg ő a világ legidősebb, valamint a 3. valaha élt legidősebb embere. Jelenleg a japán Fukoakában él egy idősek otthonában és reméli, hogy jövőre megünnepelheti a 120. születésnapját is.

Miben rejlik Kane hosszú életének titka?

  1. Szereti éberen tartani az elméjét és általában reggel hatkor kel.
  2. A napi rutinjának egyik elengedhetetlen része a számrejtvények megfejtése.
  3. Egészen 103 éves koráig részt vett a családi bolt vezetésében.
  4. Bűnös szenvedélye nem más, mint a csokoládé és a szénsavas italok.
  5. Saját bevallása szerint a család, a hit, a jó alvás, a mindig pozitív hozzáállás, a jó ételek és a matematika rendszeres gyakorlása segített neki abban, hogy ilyen sokáig éljen.
  6. Az idős hölgy egyik kedvenc időtöltése az Othello társasjáték, aminek valódi szakértőjévé vált és a személyzetet is gyakran legyőzi.
  7. Tanaka egy olyan társadalom tagja, ahol magas a várható élettartam, és a közösség együttérzése és elfogadása alacsonyan tartja a stressz szintjét.
  8. A japán étrend főleg erjesztett ételekből, gyökerekből, zöldségekből és halból áll, amik köztudottan hozzájárulnak a szív- és a keringési rendszer egészséges működéséhez.

Forrás: TIMENOWNEWS
Nyitókép: Danie Franco/Unsplash

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Regisztrálj most, és tedd meg első befizetésed, mi megduplázzuk 100 000 Ft-ig! (x)
Legnépszerűbb cikkek: